Látogatók száma: 607252.
 
Testvértelepülések

 

  Hírek - Móra Napok 2009 - képgaléria

Beszámoló a taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola
2009. február 10-13. között megtartott
Móra napok rendezvényeiről

Iskolánk 5. éve vette fel Móra Ferenc nevét. Azóta minden év februárjában hagyományosan Móra napokat tartunk. Ebben az évben is sor került e rendezvényre.
Február 10-én az alsós munkaközösség fontos eseményes volt a rendkívüli "Móra óra" az alsós gyermeke számára. Alsó és felsős tanulóink színes műsorban mutatták be életét, elbeszéléseit, verseit a nagyszerű írónak. Hű tükröt kaphattunk az író mély humanizmusáról, az egyszerű emberek iránti tiszteletéről és a népélet ismeretéről.
A rendkívüli órát Móra Ferenc megzenésített verseinek meghallgatása, és a háttérben vetített életképei színesítette.
Remélhetőleg többen kaptak kedvet ahhoz, hogy a gyermek- és ifjúsági irodalom klasszikusától a jövőben még sok-sok írást megismerjenek.

Diákjaink részére a felsős munkaközösség sportvetélkedőt szervezett, /amit stílszerően "Móra kupának" neveztünk el/ ahol 8 fős vegyes korosztályú csapatok mérték össze tudásukat sorversenyek keretében. A feladatok a megfelelő erőnlét mellett nem kevés ügyességet, koncentrációt és főleg együttműködést kívántak a diákoktól. A versenyszámokban labdapattogtatás, labdavezetés, karikán átbújás, labdagurítás, kötélhajtás, dekázás és kosárra dobás volt.
Február 12-én tartottuk immár 13. alkalommal a Körzeti Helyesírási Versenyt. Ebben az évben 88 tanuló vett részt a megmérettetésen. Ebben az évben is a 2 erdélyi testvérközségbol, Kaplonyból és Kálmándról érkezett 8 kisdiák is vállalta a feladatok megoldását.

Az elmúlt évek során hagyomány lett, hogy rajzpályázatot hirdetünk a Móra napok keretében. Ebben az évben "Gyermekek a Bibliában" volt a téma. A pályázatra 200 db pályamű érkezett 11 iskolából. A rajzokat a helyi civil szervezetek képviselői, mint társadalmi zsűri és nyugdíjas rajztanárunk bírálta. A zsűri elnökeként a "Móra rendezvények" elnöke Vajtó János polgármester úr tevékenykedett. Ezen a pályázaton is részt vettek testvérközségeink kisdiákjai is.

A beküldött rajzokból iskolánkban kiállítást rendeztünk. 36 pályamű ért el helyezést. A díjakat február 12-én adtuk át a kis művészeknek és felkészítő tanáraiknak.

 


Filep András
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.