Látogatók száma: 631640.
 
Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2017
VÉRADÁS!
2017. október 25.

VÉRADÁS

2017. október 25-én, szerdán:
14.00 órától 15.30 óráig a

Művelődési Házban
MEGHÍVÓ
2017. oktber 16.
A képre kattintva a MEGHÍVÓ nagyobban is letölthető!
HIRDETMÉNY
2017. oktber 16.
Értesítjük a község lakosságát, hogy 2017 október 27-én Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 13.00 órától 14.00 óráig a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében. Meghívó letölthető pdf*
"Taktaszadai Roma Közösségi Ház energetikai felújítása"AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS
207. október 12.

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS
Roma Közösségi Ház energetikai felújítása
letölthető PDF*
DOKUMENTÁCIÓK
letölthető PDF*
MELLÉKLETEK »

Bursa Hungarica Pályázati Felhívás!
207. október 9.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Értesítjük a felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalokat, hogy Taktaszada Község Önkormányzata csatlakozott a
Bursa Hungarica felsőoktatási Ösztöndíjrendszer
2018. évi pályázati fordulójához.
A pályázatok benyújtási határideje: 2017. november 07.
Filep András polgármester
Felhívás letölthető»

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN 2017.09.29.
2017. szeptember 29.

Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 29 -én a Taktaszadán élő 60. életévüket betöltött ”Szépkorúakat” köszöntötte az IDŐSEK NAPJÁRA szervezett ünnepségen a község Művelődési Házában. Az ünnepségre érkezőket a hivatal munkatársai süteménnyel, italokkal fogadták, majd a színházteremben megkezdődött az ünnepi műsor. A színpadon Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a vendégeket és ismertette a programokat. Az ünnepség kezdetén Filep András polgármester kedves, meghitt gondolatokkal köszöntötte a zsúfolásig megtelt színházteremben megjelent, -illetve akik betegségük, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak eljönni,- az otthonukban élő mintegy 353 fő taktaszadai szépkorú lakost, további jó egészséget, a rendezvényre pedig jó szórakozást kívánt.
Az idősek szórakoztatására kedves műsorral készültek a helyi intézmények. Elsőként a PEDAGÓGUS ÉNEKKAR ismert nótákkal, majd a TAKTASZADAI GYEREKEK: cigánytánccal, az iskolások pedig néptánccal szórakoztatták a közönséget. A helyi fellépőket követően a szépkorúak már fiatalkorában is kedvelt, de ma is imádott nagy kedvence Koós János lépett a színpadra, aki humorbombákkal ostromolta a közönséget, majd énekesi pályáján végig haladva adta elő ismert slágereit, Kertész János zongorakíséretével. A –maga is szépkorú művész- ma is csodálatos hangjával elbűvölte a közönséget, akik többször együtt énekelték vele az ismert dalokat, és sok-sok tapssal jutalmazták az előadását. A zenésprogramban a színpadra lépett Koós János felesége: Dékány Sarolta is, majd közösen előadott dalokkal szórakoztatták a vendégeket. A zenésprogram végén a sztárfellépők a színpadon hallgatták meg a taktaszadai PÁVAKÖR ünnepi műsorát, melyet a fellépők egy bordallal zártak. Darukáné Taktaszada lakossága nevében Koós Jánost közelgő születésnapja alkalmából köszöntötte. A rendezvény valamennyi fellépője, a közvetlen, kedves sztárházaspár, nagyon vidám perceket, egy szép, kellemes péntek délutánt szereztek a taktaszadai szépkorúaknak. Taktaszada község Önkormányzata megajándékozta a hazafelé menő szépkorúakat.
Köszönet a rendezvény szervezőinek és a lebonyolításban közreműködőknek, a hangtechnikát biztosítóknak: Ágoston Tamásnak és Végső Péternek.

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN 2017.09.29.
2017. szeptember 25.

Szeretettel várunk minden
60. életévét betöltött taktaszadai meghívott vendéget az
Idősek napjára.

A képre kattintva a MEGHÍVÓ nagyobban is letölthető!
19. FALUNAP TAKTASZADÁN
2017. augusztus 23.
A kora reggeli órákban sürgés,forgás, hangoskodás jelezte a rendezvény kezdetét. Az Önkormányzat megbízott munkásai készítették a lócákat, padokat, sátrakat a főző helyek elfoglalásához.
Kispályás labdarugó mérkőzés zaja, a drukkolás zsinata már jobban fel hívta a figyelmet a rendezvényre.
A technika is rövid időn belül színpadra került és kellemes lágy zeneszolgáltatás várta az udvarra, kert részbe érkezőket.
Az Önkormányzat által szervezett és támogatott rendezvényen Filep András polgármester rövid megnyitó beszédét követően „EMLÉKLAPOKAT" adott át a FALUNAPON a főzésben való közreműködés emlékére, mivel az éven elmaradt a főzőcskézésben való megmérettetés.
A csapatok a régi gasztronómiai hagyományokat elevenítették fel vidám jó hangulat közepette.
Az ételeket üstökben, bográcsban,tárcsán készítették. Daruka Józsefné ismertette a napi programot és felhívta a figyelmet arra, hogy az érdeklődők akik nem főznek, hogyan étkezhetnek a rendezvény ideje alatt.
Kilenc óra negyvenöt perckor egyenpólóban vidám hangulatban lépett színpadra a Pedagógus énekkar. A női kar hangja szárnyalt és vidámságot hozott a hallgatóságnak.

Ezt követően Filep András polgármester végigjárta a főzőcsapatokat és kínáló pálinkával szorgalmazta a főzés sikerességét, a hangulat emelkedését. A torok öblögetés után minden jelenlévő frissen készített abált szalonnával kezdte a reggelit melyhez a Start Mg - ben termesztett zöldségfélék fokozták az ízeket. Megérkeztek a testvértelepülés: Kaplony és Kálmánd Tanácsosai, őket már az Agyagbanda vidám népdalainak éneklése, a hangszerek kellemes hangja kísérte a színházterembe.
Baráti köszöntő és reggeli után az udvaron folytatódott a vidám éneklés. Az Agyagbanda minden főzős csapatot meglátogatott és közös éneklésre invitált.
Déli harangszó jelezte az ebéd kezdetét és Komáromi István és a Cit- Car TSE versenytáncosai szolgáltatták a zenét az elkészült ételek elfogyasztásához.
Ebéd után jólesik a mozgás és a Taktaszadai Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület műsora, a cigánytánc ritmusa, zenéje csalogatta a színpadhoz az érdeklődőket, rokonokat, jelenlévőket.
Műsoruk közepette került sor a Falunapunk c. vers felolvasására.
A nyári melegben érkezett meg Kaczor Ferenc Sztárvendég, akinek műsora még jobban fokozta a hangulatot.
Bajnok táncpáros fellépésével folytatódott a műsor: Siminska Zuzana és Sólyom Dániel fiatalos lendülettel táncolta végig a színpadot.
A késő délutánig tartó műsorok a középkorosztálytól kezdve az idősebb és fiatalabbaknak is tartogatott meglepetéseket, jó szórakozást. Valamennyi korosztály megtalálta a saját szórakoztatására szolgáló megfelelő eseményt.
Körülrajongták az utolsó fellépőt, aki Oszvald Marika művésznő volt. Kedvességével sok gyerek szeretetét elnyerte. Műsora fergeteges volt .
A rendezvény ideje alatt Taktaharkány Rendőrőrs szolgálatot teljesítő rendőrei ügyeltek. Hangtechnikáról Ágoston Tamás gondoskodott.
A magabiztosságukról híres fellépők és a kellemes időjárás, jó hangulat feledhetetlen perceivel tértek haza a jelenlévők. Köszönet a támogatóknak, akik hozzá járultak a Falunap rendezvényéhez.

Szelektív hulladékgyűjtés_PLAKÁT
2017. augusztus 21.
A képekre kattintva a plakátok nagyobban is letölthetők!
TAKTASZADAI FALUNAP 2017. augusztus 19.
2017. augusztus 7.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!
HIRLEVÉL_PLAKÁT
2017. augusztus 9.
A képekrere kattintva a plakátok és a hírlevél nagyobban is letölthető!
ÁLLÁSHELY MEGPÁLYÁZTATÁSA
2017. július 17.
Taktaszada Polgármesteri Hivatal a " Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX törvény 45.§.1 bekezdése alapján pályázatot hírdet Taktaszada Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére. További részletek letölthetők pdf*
HIRDETMÉNY
2017. július 11.
Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolati felújítási munkák (ajánlatok bontása) Letölthető pdf*
HIRDETMÉNY
2017. július 11.
Ajánlattételi felhívás
„Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolat felújítási munkák” Letölthető pdf*
EGYÉB KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK (AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ)
Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolat felújítási munkák tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásához Letölthető pdf*
Taktaszada útfelújítás 2017. év Árazatlan költségvetés Letölthető pdf*
VÉRADÁS!
2017. június 15.

VÉRADÁS

2017. július 13-án, csütörtökön:
12 órától 14 óráig a

Művelődési Házban
VII. EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2017. május 22.
Immár hetedik alkalommal rendezett EGÉSZSÉGNAPOT Taktaszada Község Önkormányzata 2017. május 19-én a Művelődési Házban és a műfüves sportpályán. Az egész napos rendezvény célja: a lakosság egészségi állapotának felmérése, különböző szűrések elvégzése, egészségügyi tanácsadások, oktató, nevelő és szórakoztató játékos programok keretén belül az egészséges életmódra nevelés, táplálkozási tanácsadás, a gyerekekkel a mozgás, a sport megszerettetése.
9 órakor Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a megjelenteket és megnyitotta az EGÉSZSÉGNAPI rendezvényt.
A program kezdéseként a taktaszadai óvodások kedves műsorral köszöntötték a résztvevőket, majd a Művelődési ház több pontján megkezdődtek az INGYENES egészségügyi programok.
A hallásvizsálatot a szerencsi ESZEI munkatársai végezték.
Mintegy 38 helyi lakos, köztük több nyugdíjas látásvizsgálatát végezték el. Tiba Jánosné helyi védőnő a vércukorszint-méréseket végezte. A vérnyomás mérést többen is végezték.
Délután "Hogyan mentsünk életet?" címmel Lovas Attila, a tiszaújvárosi mentőállomás mentőtisztje tartott szemléltető eszközökkel együtt bemutató előadást.
Kellemes perceket szereztek a wellness-fitness-pilates tornagyakorlatok.
Mintegy 35 gyerek vett részt a műfüves pályán Balogh József és Németh István felügyeletével bonyolított labdajátékokon, labdakezelési gyakorlatokon.
Délelőtt folyamatosan készültek a különböző gyümölcsturmixok, teljes kiőlésű lisztből sült a hagyományosan készített csőröge.
A rendezvényre nagyon sok felajánlás érkezett, melyért külön köszönet valamennyi támogatónak:
  • Konyha dolgozói: franciasaláta
  • Fitt Lesz Klub: banános-ananászos saláta
  • Családok Klubja: kukoricasaláta
  • Remény Nyugdíjas Klub: almás sonkasaláta
  • Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület: óriás gyümölcskosár
  • Pávakör: üdítő, ásványvíz
  • Cseh Béla önkormányzati dolgozó: vércukormérő készülék, tesztcsík

Az egész napos rendezvényen mintegy 207 fő vett részt, akik a szűrővizsgálatok igénybevételével megismerhették pillanatnyi egészségi állapotukat, ugyanakkor az egésznapos rendezvényen a közös beszélgetések során információt kaptak az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról, a káros szenvedélyekről. A rendezvényt meglátogatta Dr. Méhész József háziorvos.

EGÉSZSÉGNAP
2017. május 11.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
Húsvéti üdvözlet
2017. április 13.
Tájékoztató az óvodai-mini bölcsődei felvételről
2017. április 12.

A három éves kortól kötelező óvodai nevelés. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2013. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda az üresen maradt férőhelyekre felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. További részletek»

Március 15-i ünnepi megemlékezés Taktaszadán
2017. március 14.

2017. március 14-én 14 órától az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 169. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak TAKTASZADÁN a KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK szervezésében a Művelődési Házban, majd Petőfi Sándor szobránál. Az ünneplő közönséget Daruka Józsefné köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott: Vámosi Judit az Általános Iskola igazgatója.
Nagyon színvonalas ünnepi műsort adtak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és tantestülete „Ne késsetek harangok” címmel. Az ünnepi programban közreműködött a Taktaszadai Pedagógus Kórus. Az emlékműsor után az ünneplők közösen vonultak át Petőfi Sándor szobrához, ahol Sándor István tanár úr Petőfi Sándor:NEMZETI DAL című versét szavalta el. A PÁVAKÖR koszorúzási énekeinek kíséretével koszorút helyezett el Petőfi Sándor szobránál:
Taktaszada Község Önkormányzata képviseletében: Filep András polgármester
Móra Ferenc Általános Iskola képviseletében: Vámosi Judit igazgató
Taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda-Bölcsőde kéviseletében: Pásztor Jánosné
Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében: Búri Ferenc
Az iskola nagyon szép és színvonalas műsorához gratuláltak a felkészítőknek és az iskola igazgatójának a településvezetői, míg az emlékünnepségen részt vevő ünneplő közönség folyamatos ütemes tapssal köszönte meg, és ismerte el a lelkiismeretes munka eredményeként átélt méltó megemlékezést.

Fotó: Daruka Józsefné

A délelőtti órákban a taktaszadai civil szervezetek vezetői és a kis óvodások tették tiszteletüket Petőfi Sándor szobránál.Az óvodások lelkesen szavalták a Nemzeti Dal című vers első három versszakát és vidáman énekelték a Kossuth nótákat.

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS MÁRCIUS 15.
2017. február 28.
A képre kattintva a meghívó további része is olvasható!
Nőnapi köszöntő
2017. február 28.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
2017. március 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
Az Emberi Erőforrások Minisztere
a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló”
1992. évi XXXIII. törvény20/A. § alapján
pályázatot hirdet
a Szerencsi Tankerületi Központ
fenntartásában működő köznevelési intézmény:
Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola
intézményvezetői (magasabb vezető) beosztásának ellátására.
A hivatalos pályázati kiírás megtalálható
a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal „Közigállás” állásportálján:
https://kozigallas.gov.hu,
valamint
az Oktatási és Kulturális Közlönyben.
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. április 01.

VÉRADÁS!
2017. február 04.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
Református jótékonysági bál Taktaszadán!
2017. február 13.
Fotó: Juhász Gábor

2017. február 11 napján a Taktaszadai Református Egyházközség: Juhászné Keresztényi Klára református lelkész és a presbitériumi tagok jótékonysági bált rendeztek. A rendezvényük célja az volt, hogy a bevételből a templomuk kerítését és a csatornát kijavítsák. Ehhez a lelkes támogatók adományai és a bálozók hozzájárulásai adták meg a lehetőséget. A vidám hangulatban eltöltött jótékonysági est résztvevőinek és minden támogatónak hálásan köszönik a hozzájárulást és a segítségnyújtást.

Lánczi Lászlóné 90 éves
2017. január 31.
Fotó: Daruka Józsefné

2017 január 31 én délelőtt Lánczi Lászlónét lakásán köszöntötte 90. születésnapja alkalmából, Filep András polgármester úr, Dr Tarnóczi Erzsébet jegyző és kedves ismerősök. Az ajándék átadása után Filep András polgármester úr szeretettel adtá át Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntő emléklapját.Gizi mama 2 gyermeknek adott életet. Mára már mindkét gyermekét és férjét is eltemette. A sírni már nem tudó, jó egészségnek örvendő nagyi boldogan mesélt, beszélt napjairól négy unokájáról és hét dédunokájáról.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017. január 10.

Tisztelt Taktaszadai Lakosok!
Ezúton értesítjük Önöket, hogy településünkön lakossági TÜDŐSZŰRÉSEN vehet részt.
A szűrés időpontjai:

  • 2017. január 11. szerda 9.30 órától 13..00 óráig
  • 2017. január 27. péntek 9.30 órától 13.óra 15 percig
  • 2017.január 30. hétfő 9.30 órától 13 óra 15 percig
A szűrővizsgálaton nem vehetnek részt azok, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg gyógykezelés alatt állnak.
A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. Az önök érdekében, az önök szolgálatába
n a MŰVELŐDÉSI HÁZ UDVARÁN a feltüntetett időpontban.

Vissza a Archívumhoz

 


Filep András
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.