 |
|
Receptklub |
 |
Egytálételek |
Tornász
fasírttekercs |
Hozzávalók
(fasírthoz)
50dkg darált sertés hús(pulyka hús is jó)
2db tojás
2db zsemle
izlés szerint só, bors,pirospaprika, kakukkfu, vöröshagyma,
fokhagyma
Töltelékhez:
4db fott tojás, apróra vágott kaliforniai
paprika, füstölt kolbász, petrezselyem zöld, reszelt sajt. |
Elkészítés:
A fasírthoz a zsemléket langyos vízbe áztatjuk, majd jól
kicsavarjuk a víztől, és lazán szétmorzsoljuk. A fűszerekkel
és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk.
A teflon tepsi alját kizsírozzuk és két rudat formázva a
fasírtokat lerakjuk. A masszára rárakjuk a töltelékeket,
majd beborítjuk fasírtmasszával, melyet szép egyenletesen,
simára rendezünk. A töltött fasírt rudakat forró zsírral
lelocsoljuk, majd a sütőben szép pirosra sütjük.
|
Pávás
tarja |
A
tarja szeleteket újnyi vastagságúra szeleteljük.
A szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, magyaros fűszerkeverékkel
megszórjuk, mustárral és piros arannyal megkenjük, majd
apró kockára vágott sok fokhagymával és jó bőven, vastagon
csíkokra szeletelt vöröshagymával meghintjük. Vonalzó szélességű
csíkokat szeletelünk szalonnából, és ezt is rá terítjük.
A szeleteket sütőfóliába egy más mellé helyezzük. 250 fokon
30 percig sütjük. A fóliát
szétvágva, addig pirítjuk amíg a szalonna szép pirosra nem
sül. Burgonyával tálaljuk.
|
Sajttal
sonkával töltött kelkáposzta tekercs |
Hozzávalók
Kelkáposzta levelek, sajt ahány fő van, sonka ahány fő van,
panírozáshoz alapanyagok.
|
Elkészítés:
Pároljuk meg a legnagyobb kelkáposzta
leveleket pár percig forró vízben, majd terítsük ki ,tegyünk
bele egy darab sajtot és rá egy szelet sonkát, majd összetekerjük
,a végeit betömködjük és mint a rántott húst kipanírozzuk
és kisütjük. Ha készen van, forró krumplipürével és tartármártással
kínáljuk. |
Rakott
karfiol |
Egy
nagy fej karfiolt sós vízben gyengén megpárolok,
leszűröm, majd szirmaira szedem. 2 nagy fej
hagymát apró kockára vágok és kicsi olajon vagy zsíron megpárolom,
egy kávéskanál pirospaprikával megszórom,
majd belerakok 6 pár virslit felkarikázva.
Ezt a virsli pörköltöt ízlés szerint fűszerezem, sóval,
borssal. 40dkg rizst sós vízben kifőzök.
Egy jénait kivajazok, aljára rakok egy sor karfiolt, rászórok
egy sor főtt rizs, majd leöntöm 1 pohár
tejfölbe elkevert 2 tojással. Ezután elterítem
rajta a virslis pörköltet. Erre egy sor karfiol rakok. A
tetejére 2 pohár tejfölt öntök, és 15dkg
reszelt sajttal megszórom. 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.
|
Rakott
tarja |
Hozzávalók:
Vékony tarja szeletek, félpuháza főzött karfiol virágok,
2 evőkanál tejföl, 1/2dl olaj, 5
tojás fehérje, só, bors.
|
Elkészítés:
A
tarja szeleteket, sóval, borssal megszórni, majd az olajozott
tepsibe berakni és betenni a sütőbe, hogy megpárolódjon.
Mikor majdnem puha kivesszük és rárakjuk a hússzeletekre
a kafiol virágokat, majd beborítjuk az 5 tojás fehérjébol
felvert kemény habbal, melybe 2 kanál tejfölt elkevertünk.
Ezeket a gombócokat visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük
amig picit megbarnul.
|
Banános
sertéstarja |
Hozzávalók:
½ kg sertéshús , (karaj ) 5kanák olíva olaj , 2 kk. édes
őrölt paprika . 1 kk. majoránna , 2 kanál borecet , 2-3
banán ,5 dkg vaj , só, bors ,
|
Elkészítés:
A húst mosás után , kockázzuk rátesszük a sót , borsot ,
majoránnát és paprikát , megcsepegtetjük az ecettel megkeverjük
és 2 óra elteltével forró olajon megpirítjuk . A meghámozott
karikára vágott banánokat vajon megpirítjuk és a húsok tetejére
rakjuk , tetszés szerinti köreteket tehetünk a tálaláshoz
. ( rizs ) |
Jó
étvágyat kívánunk!
|
Filep
András
polgármester
|
|