Eddigi látogatók
száma:

627427

 
Testvértelepülések

 

  Receptklub
Receptek
 
Egytálételek
Tornász fasírttekercs
Hozzávalók (fasírthoz)
50dkg darált sertés hús(pulyka hús is jó)
2db tojás
2db zsemle
izlés szerint só, bors,pirospaprika, kakukkfu, vöröshagyma, fokhagyma
Töltelékhez:
4db fott tojás, apróra vágott kaliforniai paprika, füstölt kolbász, petrezselyem zöld, reszelt sajt.

Elkészítés:
A fasírthoz a zsemléket langyos vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk a víztől, és lazán szétmorzsoljuk. A fűszerekkel és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk.
A teflon tepsi alját kizsírozzuk és két rudat formázva a fasírtokat lerakjuk. A masszára rárakjuk a töltelékeket, majd beborítjuk fasírtmasszával, melyet szép egyenletesen, simára rendezünk. A töltött fasírt rudakat forró zsírral lelocsoljuk, majd a sütőben szép pirosra sütjük.

Pávás tarja

A tarja szeleteket újnyi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk, mustárral és piros arannyal megkenjük, majd apró kockára vágott sok fokhagymával és jó bőven, vastagon csíkokra szeletelt vöröshagymával meghintjük. Vonalzó szélességű csíkokat szeletelünk szalonnából, és ezt is rá terítjük.
A szeleteket sütőfóliába egy más mellé helyezzük. 250 fokon 30 percig sütjük. A fóliát szétvágva, addig pirítjuk amíg a szalonna szép pirosra nem sül. Burgonyával tálaljuk.

Sajttal sonkával töltött kelkáposzta tekercs

Hozzávalók
Kelkáposzta levelek, sajt ahány fő van, sonka ahány fő van, panírozáshoz alapanyagok
.

Elkészítés:
Pároljuk meg a legnagyobb kelkáposzta leveleket pár percig forró vízben, majd terítsük ki ,tegyünk bele egy darab sajtot és rá egy szelet sonkát, majd összetekerjük ,a végeit betömködjük és mint a rántott húst kipanírozzuk és kisütjük. Ha készen van, forró krumplipürével és tartármártással kínáljuk.

Rakott karfiol
Egy nagy fej karfiolt sós vízben gyengén megpárolok, leszűröm, majd szirmaira szedem. 2 nagy fej hagymát apró kockára vágok és kicsi olajon vagy zsíron megpárolom, egy kávéskanál pirospaprikával megszórom, majd belerakok 6 pár virslit felkarikázva. Ezt a virsli pörköltöt ízlés szerint fűszerezem, sóval, borssal. 40dkg rizst sós vízben kifőzök. Egy jénait kivajazok, aljára rakok egy sor karfiolt, rászórok egy sor főtt rizs, majd leöntöm 1 pohár tejfölbe elkevert 2 tojással. Ezután elterítem rajta a virslis pörköltet. Erre egy sor karfiol rakok. A tetejére 2 pohár tejfölt öntök, és 15dkg reszelt sajttal megszórom. 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.
Rakott tarja

Hozzávalók:
Vékony tarja szeletek, félpuháza főzött karfiol virágok, 2 evőkanál tejföl, 1/2dl olaj, 5 tojás fehérje, só, bors.

Elkészítés:
A tarja szeleteket, sóval, borssal megszórni, majd az olajozott tepsibe berakni és betenni a sütőbe, hogy megpárolódjon. Mikor majdnem puha kivesszük és rárakjuk a hússzeletekre a kafiol virágokat, majd beborítjuk az 5 tojás fehérjébol felvert kemény habbal, melybe 2 kanál tejfölt elkevertünk. Ezeket a gombócokat visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük amig picit megbarnul.

Banános sertéstarja
Hozzávalók:
½ kg sertéshús , (karaj ) 5kanák olíva olaj , 2 kk. édes őrölt paprika . 1 kk. majoránna , 2 kanál borecet , 2-3 banán ,5 dkg vaj , só, bors ,

Elkészítés:
A húst mosás után , kockázzuk rátesszük a sót , borsot , majoránnát és paprikát , megcsepegtetjük az ecettel megkeverjük és 2 óra elteltével forró olajon megpirítjuk . A meghámozott karikára vágott banánokat vajon megpirítjuk és a húsok tetejére rakjuk , tetszés szerinti köreteket tehetünk a tálaláshoz . ( rizs )

Jó étvágyat kívánunk!

 


Filep András
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.