Eddigi látogatók
száma:

622455

 
Testvértelepülések

 

  Receptklub
Receptek
Köretek
 
Öntetek
Nyers salátához öntet
2dl hideg húsleves, kevés reszelt vörös hagyma, pici citromlé, kevés reszelt citrom héja, metélő hagyma apróra vágva, kevés petrezselyem levél, só, bors, 2 kanál olaj. Hideg helyen tároljuk.
Savanyító öntet
3 evőkanál ecet, 2,5 dl víz, pici só és cukor, kevés reszelt hagyma, bors, olaj, ez mind a készítendő salátához arányosítva. Az ecettel és cukorral korrigáljuk az ízeket.
Párolt káposztához öntet
1 dl tejföl, 2 nagy kanál olaj, kevés mustár, só, bors, 1 kanál citromlé, jól elkeverjük és teszünk még hozzá 2 kanál tejfölt, 4 főtt tojásnak a sárgályát szitán áttörve és jól kidolgozzuk.
Majonézes öntet
1 evőkanál mustár, só, törött bors fehér, 1 dl tejföl, 1 teáskanál citromlé, jól elkeverjük, ezt követően 2 nagy kanál tubusos majonézt adunk hozzá.
Tejfölös öntet
1 evőkanál mustárt kevés porcukorral , pici sóval minimális citromlével, 2,5 dl tejföllel elkeverünk, ha sűrűre sikerült a tejföl minőségétől függően akkor tejjel vagy húslevessel hígítjuk.
Ecetes öntet
3 evőkanál ecet 2,5 dl vízhez. Ezt kevés sóval és cukorral elkeverjük. A salátától függően reszelt hagymát, napraforgó olajat és fekete borsot ízlés szerint teszünk hozzá.
Póréhagymás saláta öntet
2 közepes póréhagyma, 1 kis fej édeskáposzta, 1 alma lereszelve 1 sárgarépa megfőzve, és áttörve leves szűrőn, majonéz 3-4 kanállal, 5 kanál joghurt, édes paprika, apróra vágott petrezselyem zöld. A káposzta kiemeli a póré hagyma ízét, gazdag vas tartalommal rendelkezik.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Filep András
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.