Testvértelepülések

 

  Roma Közösségi Ház Energetikai Felújítása

A projekt megnevezése: ROMA KÖZÖSSÉGI HÁZ ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA
Támogatás összege: 44.381.654 Ft
A projekt azonosító száma: 1775140276
A projekt kezdete: 2016.09.01.
A projekt befejezése: 2018.08.31.

A beruházás célja a helyi roma lakosság közösségi életének helyt adó épület felújítása, energetikai korszerűsítése, melynek köszönhetően méltó környezet biztosítható a roma kultúra megőrzéséhez, ápolásához.

A fejlesztés célja: a meglévő Roma Közösségi ház felújítása, energetikai korszerűsítése, melynek köszönhetően egy magasabb energetikai kategóriába sorolt, jó hőtechnikai adottságokkal rendelkező épületet kapunk. A felújítással hosszú távon alacsony költséggel fenntartható közösségi épület tudja a helyi kisebbség közösségi igényeit szolgálni.
A felújítás során a homlokzati nyílászárók kibontásra kerülnek és helyettük új fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre háromrétegű üvegezéssel. A határoló szerkezetek is hőszigetelésre kerülnek: a falak 15cm, a födém 20 cm, a padozat pedig 10 cm kiegészítő hőszigetelést kap. Akadálymentesítés: Az épület részleges akadálymentesítését évekkel ezelőtt elvégezték, de ez a jelenlegi előírásoknak nem felel meg, ezért ez is a felújítás részét képezi.
Az épületbe való akadálymentes bejutás érdekében egy új járda épül kétsoros korláttal. Az épület tervezett kialakítása igazodik a helyi rendezési tervhez és eredményeképpen egy gazdaságosan üzemeltethető, korszerű közösségi épületet kapunk. A beruházás eredményeként helységek funkciója igazodik az igényekhez, tehát nagyobb, jobban használható, kevésbé tagoltabbá válik az épület: közösségi tér 47,93 m2, tároló 8,30 m2, wc 1,04 m2, mosdó 3,84 m2, wc 1,26 m2, mosdó 3,67 m2, elotér 14,31 m2, klubszoba 41,85 m2 és az épület megközelítéséhez szükséges járda és bejáró kiépítése.


Megvalósítási helyszín:
Taktaszada, Dózsa Gy. utca 18/A.


Képgaléria


Képgaléria

 

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.