Testvértelepülések

 

  Receptklub

Receptklub

Vezető: Serfőző Zsoltné
Gazdasági vezető: Görömbölyiné Paksi Judit

Receptek
 

Tovább folytatódnak Taktaszadán a 2007 évi helyi rendezvények. Az önkormányzat testületének támogatásával a napokban alakult meg a Taktaszadai Receptklub, mely a település szinte valamennyi korosztályát összefogva, közös főzésre, evésre, ivásra, de főként a helyi gasztronómiai különlegességek megismerésére, elkészítésére, és az elkészült finomságok elfogyasztására invitálja a település lakosságát.

Az első "Receptklub" találkozón a Nyugdíjas Klub tagjai vették birtokba a Művelődési Ház konyháját ahol tárkonyos levest főztek és ördögpirulát sütöttek.
A Receptklub
ötletgazdája Daruka Józsefné, aki a Nyugdíjas Klub vezetőjeként az első találkozón aktívan segítette a két főszakács Murányi Lászlóné és Nagy Lászlóné munkáját.
A Művelődési Ház termében szépen megterített asztalok mellett fogyasztották el a különleges ínyencségeket, elismerő szavakkal méltatva a szakácsok munkáját, s közben régi történetek felelevenítésével kellemes hangulatban töltötték el a délutánt.
Az ötletgazda a receptklubot szeretné kiterjeszteni valamennyi civil szervezetre, így a tinédzser csoportokra is, mert fontosnak tartja a helyi gasztronómiai különlegességek megismertetését, a fiatalok összefogását és szabadidejük eltöltésének hasznos megszervezését is.
A receptklub folyamatosan gyűjteni fogja az előkerült régi recepteket, melyeket szeretnének egy kiadványban is megjelentetni.
A receptklub receptjei a település honlapján is megtalálhatók, így azok innen is letölthetok!


2012
évben már kialakult egy rendszeres foglalkozások keretében működő recept klubbos csoport. Szerény munkájuknak az a célja , hogy rá irányítsa a figyelmet régi és kevés anyagi ráfordítású ételek elkészítésére. Hazánkban szépen terjed ezeknek az ételeknek a fogyasztása pl: krumpli lángos, utca lángos, kemencés burgonya, kenyér lángos, rövid lebbencs, kalácsok, kukorica kása, tojás leves, ördög pirula, mákos bobájka, főzelékek stb. elkészítése. Sokat beszélnek a fűszernövényekről annak használatáról.

Céljuk a túlzott húsfogyasztásnak az elkerülése is. Minden hónapban egy alkalmat töltenek a Művelődési házban, recepteket cserélnek, főznek, rövid idő alatt elkészíthető ételeket. Részesei a megszervezett rendezvényeknek 2012 -ben átvállalták a tájház rendben tartását is.

Jó étvágyat kívánunk!

Receptklub összeállítása 2017. március

 

 

 

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.