Testvértelepülések

 

  Hírek

FALUNAP
2007. augusztus 13.

A hagyományokhoz híven 2007. augusztus 11-én került megrendezésre a IX. Falunap.
A kora délelőtti órákban megnyitotta kapuit a gasztronómiai udvar és a civilszervezetek megkezdték a bográcsozást.

Rövidesen megérkeztek Kálmánd és Kaplony testvértelepülések képviselői, a két település fúvószenekara, valamint a testvérközségek általános iskolásainak közös nyári táborában résztvevő gyerekek.
Nagy érdeklődés kísérte a Művelődési Házban berendezett fotókiállítást, mely a "Taktaszadai életképek" c. fotópályázat anyagából került összeállításra.

11.00 órakor Vajtó János polgármester köszöntötte a vendégeket és megnyitotta a rendezvényt, majd Díszpolgári cím átadására került sor.
Az Önkormányzat testületének határozata értelmében 2007 évben Vitéz Bodnár Károly kapta a Díszpolgári címet. Vitéz Bodnár Károly a település lakója volt, 12 évvel ezelőtt költözött el a faluból. Ma Nyíregyházán él. Nagy érdemei vannak Taktaszada történetének kutatásában és feldolgozásában. A teljes kutatási anyagát átadta a településnek. A Díszpolgári címmel Emléklap és arany pecsétgyűrű jár. A díjazott egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ezért Vajtó János polgármester Nyíregyházára utazott, az emléklapot és a pecsétgyűrűt a díjazott részére a lakásán adta át.

A megnyitón közreműködtek a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói, valamint a sajóvámosi néptánc együttes.
A bográcsokban készült finomság elfogyasztásához , a jó hangulatú közös ebédeléshez folyamatosan a jó ebédhez szólta nóta, melyben a Pávakör most kiadott CD-jének anyagából is hallhattunk.

Ebéd után kisállat /kutya/ szépség-verseny került lebonyolításra. A zsűri elnöke volt: Mogyorósi István, a Magyar Ebtenyésztők Megyei Szervezetének elnöke, kétszeres aranykoszorús mesterkiképző és aranykoszorús mestertenyésztő. A verseny hozzáértő szakmai felügyelet mellett, a versenyző kutyák szakértői bemutatásával zajlott.

A kutyaszépségverseny díjazottjai:
Díj: Tulajdonos Versenyző kutya fajtája
1. Sáfrány Zoltán Aba-amádé ivó (vizsla)
2. Pásztor Virág Vili (border collie/pásztor kutya/)
3. Filep András Hórusz (közép ázsiai juhász)
4. Turbucz Ákos Herceg (boxer)
5. Gacsályi Norman Bronó (sztetford)
6. Bárány Gergő Cézár (bulmastiff/németjuhász keverék/)
Különdíjat kapott
1. Filep András Hórusz (közép ázsiai juhász
2. Turbucz Ákos Herceg (boxer)
3. Bárány Gergő Cézár (bulmastiff/németjuhász keverék/)

A díjazottak kutyatápokat, konzerveket illetve táplálék kiegészítőket kaptak ajándékba.

A falunapon került sor a fotópályázat eredményhirdetésére is.
Nyertes fotók:
1. Teljes virágzás Daruka Józsefné
2. Tojószkodás (Jó a tyúkon) Bodnár Dániel
3. Bíborban Sáfrány Zoltán
4. Mindenki Egyért Bűdi Gábor
5. Cumizó Kismalac Bodnár Dávid
6. Na, melyik legyen? Daruka Józsefné
7. A szadai határban Bűdi Gábor
8. Engedjetek be engem is Sáfrány Zoltán
9. Pávakör Sáfrány Zoltán
A nyertesek tárgyjutalmakat kaptak.

Óriási érdeklődés kísérte az utcán megrendezett Strett Fighter-Quad show műsort. A település apraja- nagyja csodálta meg a bátor motoros akrobatikus mutatványait.
A motoros bemutató után a színpadon az erdélyi, a kálmándi és a kaplonyi fúvószenekar hangulatos koncertjével folytatódtak a programok.
A Művelődési Ház mellett ősmagyar lovas torna bemutatót tartottak a bányai lovas iskolások. A színpadon Pázmán lovag című víg balladát adták elő a Maszk bábszínpad művészei.
Kora este roma hagyományőrző dalokat adtak elő a Lakatos fivérek.
Fergeteges sikert aratott a Pávakör és a Tigris Ifjúsági Klub vidám műsora. Az Ifjúsági Klub műsorát Germes Anita és Bárány Nikoletta állította össze. Szintén ők tanították be a kaplonyi és a kálmándi gyerekek által bemutatott táncprodukciót is. Az ezerarcú Pávakör tagjai sokoldalú tehetségüket megmutatva, fantasztikus jelmezekbe öltözve adták elő a különböző művészeti kategóriák, művészek nagysikerű, ismert dalait, produkcióit. Óriási vastaps kísérte a Veresegyházi asszonykórust, a Postás Józsit, a Piás nővéreket, a Korda párost és a Kistehén zenekart., valamint a Fekete Szemeket. A fantasztikus jelmezek mellett az egyéni alakításoknak is óriási sikere volt.
A helyi "sztárokat" követő MAYA TRIO operett előadása tovább fokozta a jó hangulatot, mely a falunap sztárvendégének Karda Beátának előadása közben is lankadatlan volt.

A fergeteges falunap tűzijátékkal ért véget.

KÉPEK

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.