Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2011
FENYŐÜNNEPÉLY
2011. december 21.
Fenyőünnepély megrendezésére került sor 2011. december 20-án a Művelődési Házban. Meleg szeretettel és tisztelettel köszöntött minden kedves megjelentet Rabóczné Horváth Erzsébet a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatóasszonya.
"Várjuk az ünnepélyes szép estét, a tündöklő fát, a gondtalan együttlétet, az ajándékokat! A szeretet útját. A karácsony üzenete a szívhez, a lélekhez szól. Az igazi ünnep akkor kezdődik, amikor az ember túllép önös vágyain, s megtapasztalja az adni tudáson át a szeretet erejét." Kívánta, hogy mindennapjainkat ragyogja be a szeretet, az új esztendőben őrizzék meg egészségüket, és érjék el mindazt, amit maguk elé tűztek ki az emberek.
A felejthetetlen és hangulatteremtő műsorban közreműködtek az általános iskola 4. osztályos tanulói. A gyerekeket Murányi Sándorné osztályfőnök és Nap Katalin tanárnő készítették fel. Az Animus Csengettyű Együttes műsorával folytatódott a szeretetteljes ünnep. 2008. évben útjára indított vándor biblia átadására került sor, melyet Daruka Józsefné Filep András polgármester úr részére adott át, hogy 2012-ben is érezzék a hit a remény és a szeretet fontosságát. A műsor ideje alatt a közönség többször is együtt énekelt a fellépőkkel. A rendezvény végén az általános iskola szülői munkaközösség tagjai által készített süteményeket kapta meg a nagyérdemű ajándékként. A rendezvény technikai részét Bodnár István biztosította.
ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT
2011. december 16.
Ünnepeljük együtt a karácsonyt 2011. december 20-án 15 órától a Művelődési Házban!
Karácsonyi köszöntőt mond: Rabóczné Horváth Erzsébet
A műsorban közreműködnek:
- Móra Ferenc Általános Iskola tanulói
- Taktaszadai Pávakör
- Animus Csengettyű együttes
CIVIL SZERVEZETEK ÉVADZÁRÓ ÜNNEPSÉGE
2011. december 7.
Civil szervezetek évadzáró rendezvényének adott helyt a Művelődési Ház. A 140 fő vendéget almával és szaloncukorral fogadta a mikulás.A rendezvényt Filep András polgármester nyitotta meg. A vendégeket Daruka Józsefné köszöntötte. A kulturális programban közreműködtek: Kriston Milán, Cselepák Balázs, Szamkó Krisztián, Kovács Magdolna, Visnyovszki Tímea és Vida Péter.

JÓTÉKONYSÁGI, ÓVODÁS BATYUS BÁL
2011. november 26.
2011. november 26-án a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda dolgozói a hagyományokhoz híven "JÓTÉKONYSÁGI, ÓVODÁS BATYUS BÁLT"rendeztek a Művelődési Házban, melyre minden korosztályból érkeztek mulatni vágyók, az óvodai alapítványt támogatók. A közel 150 fő vendéggel zsúfolásig megtelt a terem. A rendezvényt az est háziasszonya, Pásztor Jánosné óvodavezető nyitotta meg, majd bevonultak az est főszereplői a fellépő óvodások, az óvónőkkel együtt. Első számként precízen kidolgozott és előadott keringőt láthattak a vendégek, mellyel a kicsik nagy sikert arattak. Ezt követően az iskola tanárnői elegáns görögtáncot mutattak be, melyet a vendégek szintén nagy tapssal jutalmaztak.
A felnőttek után a legkisebb óvodások sportos szerelésben adtak elő egy vidám táncot. A műsoros produkció az óvónők, majd a szülők meglepetés táncával folytatódott és az óvónők feregeteges cigánytáncával fejeződött be. Az est valamennyi táncos produkcióját Szilágyi Tünde tánc- és drámapedagógus óvónő tanította be. A tánc végén az óvónők táncraperdítették a vendégeket is, és ezzel megkezdődött a jókedvű mulatozás. A bulit rövid időre izgalmas tombolasorsolással szakították félbe, melynek fő díja egy kerékpár volt. Az est szervezői ezt követően megköszönték a támogatóknak a felajánlásokat és támogatásokat, majd Malek Zsombor közreműködésével tovább folytatódott a jóhangulatú "Óvodás buli", mely korareggel fejeződött be.
PROJEKT NAP AZ ISKOLÁBAN
2011. november 8.
A Móra Ferenc Általános Iskola tanulói az őszi szünet előtti napon "projekt napot" tartottak. Minden tantárgy keretén belül az "Egészség" témakörrel foglalkoztak. Az osztályok csoport munkában gyűjtötték össze a témával kapcsolatos anyagokat. Nagy hangsúlyt fektettek az egészséges életmód, és ezen belül az egészséges táplálkozás fontosságára. Minden csoport büszkén tette ki produktumát a projekt falra. A jó munka jutalmaként az osztályok vegyes gyümölcstálat kaptak, melyet jóízűen elfogyasztottak.
Ez a nap hasznos és kellemes időtöltés volt a tanárnak- diáknak egyaránt.

Harangszentelés
2011. november 7.Filep András polgármester 2011. november 1-én délután 17 órakor a község temetőjében köszöntötte a jelen lévőket. Ezt követően elmondta az augusztusi hónapban kezdődő fafaragás indíttatását, melyet Balázs István máramarosi lakos készített, melynek lábainak mérete 6 méter, kupolája 3 méter. Néhány gondolat után átadta a szót a katolikus egyház képviselőjének főtisztelendő Kecskés László káplán atyának, aki köszönetét fejezte ki, hogy nehéz gazdasági válság idején, adakozásból felépítették ezt a lélekharangot. Ezt követően felszentelte a harangot, majd mindenszenteki misét szolgáltatott. A harangszentelésnél a jelen lévők tiszteletüket fejezték ki, az állíttató részére és a mester munkájának tiszteletére, valamint örömmel töltött el mindenkit, hogy a harang szolgálatot tesz az elkövetkező időszakban a lakosság részére.

Október 23-a ünneplése községünkben
2011. október 23.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulójának ünneplésére a Művelődési Házba érkezőket Czentnár Ferenc tárogató művész muzsikája fogadta. Az ünnepségen Pásztor Jánosné képviselő asszony, a Micimackó Napköziotthonos Óvoda vezetője méltatta az ünnep jelentőségét.
Ezután a Móra Ferenc Általános Iskola 8-os tanulói mutatták be emlékező műsorukat. (Felkészítő tanáruk Cseh Sándorné volt). Az ünneplést a Pávakör Egyesület tagjainak dalcsokra folytatta, majd Czentnár Ferenc tárogató művész "Ott ahol zúg a négy folyó" című előadása zárta a Nemzeti ünnepünkre való megemlékezést.

10 éves a Taktaszadai Remény Nyugdíjas Egyesület
2011. október 17.

10 éves születésnapját ünnepelte 2011. október 15-én a Taktaszadai Remény Nyugdíjas Egyesület a Művelődési Házban.
A 43 fő tagsággal rendelkező Egyesülettel együtt ünnepeltek:

  • a Községi Önkormányzat képviselő-testületének tagjai,
  • Harangozóné Vitális Márta jegyző,
  • a Kocsis Pál Nyugdíjas és Kertbarátkör tagjai,
  • Teszárovics Miklós a Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke,
  • NYÉSZ részéről Pasztercsák Istvánné.
A jubilleumi ünnepséget Daruka Józsefné az Egyesület elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte az ünnepségen megjelent vendégeket, az egyesület tagjait, majd összefoglalta a 10 éves működés történéseit, kiemelte a jelentősebb eseményeket. Felolvasta a Családi Klub, és a Mozgás az Egészségért Tornacsoport jó kívánságait, akik dísztávirattal köszöntötték az ünneplőket.
Csónó Imre az Egyesület nevében a 12 alapító tagnak, valamint a képviselő-testület tagjainak szerény ajándékot nyújtott át.
Nagy Lászlóné az Egyesület nevében köszönetet mondott Daruka Józsefnénak a 10 éves lelkiismeretes munkáért, az összefogásért, és a sok-sok kellemes hangulatban eltöltött napokért.

A családias hangulatú ünnepségen Görömbölyi József citerázott, majd Görömbölyi Józsefné, Takács Lajosné, Lipécz Gyuláné és Daruka András egy-egy verssel szórakoztatta a vendégeket. Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége nevében Teszárovics Miklós a NYÉSZ elnöke oklevelet adott át az ünnepelteknek, méltó elismerésként, az Egyesület nyugdíjasokért végzett tevékenységének gazdag és szines programjáért. A rendezvény ideje alatt régi lemezekről a fiatalságot idéző ismert slágereket hallgattak.A miskolci vendégcsoport: Kocsis Pál Nyugdíjas és Kertbarátkör, Csók Ildikó és Kotner László kedves műsorral köszöntötték az ünnepelteket.
Természetesen az alkalomhoz illően az ünnepi ebéd után volt szülinapi torta, valamint sok-sok finom házi sütemény.

A rendezvény zárásaként az ünneplők megköszönték a régi képviselő testületnek a megalapítást, és a működés beindítását, majd a jelenlegi képviselő-testületnek az eddigi támogatást, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is folytathatják az idősek hétköznapjaiban nagyon sokat jelentő találkozásokat, beszélgetéseket, ünnepléseket.
A 10 éves születésnapi ünnepség végén a nyugdíjasok a közös énekléssel búcsúztak.
Köszönet a képviselő testület mindazon tagjainak, akik anyagilag is támogatták a rendezvényt.

Köszönet a B-A-Z Megyei Önkormányzat Mecénás Alapjának a rendezvény támogatásáért!

NEMZETI ÜNNEP
2011. október 12.
Taktaszada Község Önkormányzata 2011. október 21-én 14.00 órakor az 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC valamint a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSÁNAK ÉVFORDULÓJÁRA ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉST tart a Művelődési Házban.
Az ünnepi megemlékezést tartja: Pásztor Jánosné képviselő, a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda vezetője.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

IDŐSEK NAPJA
2011. október 10.

Október 7-én a Művelődési Ház színházterme "Szép korúak" rendezvényének nyújtott kellemes perceket.
A vendégek állófogadása alatt Görömbölyi József Dániel citera zenéjét hallgatták, ezt követően Görömbölyiné egy régi verset mondott el bevezetésképpen.
" Ez a nap az odafigyelés, tiszteletadás és törődés ünnepe"- mondta köszöntőjében Filep András polgármester úr. Méltatta azok emlékét is, akik már nem lehetnek közöttünk. Szívhez szóló szavait, közel 200 fő hallgatta teljes odaadással. Lantos Lacika óvodás verse követte a köszöntőt. A Micimackó Napköziotthonos Óvoda és a Móra Ferenc Általános Iskolának néptáncos csoportjának előadása emelte a színvonalat. Meglepetés műsorként láthatták a résztvevők a taktaharkányi mazsorett és formációs tánccsoport műsorát. A színpadi műsor nosztalgiázással záródott. A taktaszadai önkormányzat - anyagi lehetőségei figyelembe vételével - távozáskor szerény borítékot nyújtott át idősek napja alkalmából.

TANÉVNYITÓ
2011. szeptember 12.

Szeptember 1-én 8 órakor 77 nap csend után ismét megszólalt az általános iskola csengője, ezzel jelezve, hogy megkezdődött a 2011/2012-es tanév.
Az ünnepélyes tanévnyitó kezdetén Máténé Karsai Magdolna osztályfőnök felkészítésével az iskola legifjabb diákjainak a műsorát hallgatták meg a résztvevők. Bátran és ügyesen szerepelt: Lakatos Zoltán Jusztin, Gacsályi Rebeka, Szlávik Tibor, Buri Dominik, Vas Szabolcs Levente, Babos Rafael.

A műsor után Rabóczné Horváth Erzsébet igazgatónő köszöntötte a tanévnyitó résztvevőit és ismertette az idei tanév rendjét.
Az ünnepség után osztályfőnöki órákkal folytatódott a nap. Az iskola az évet 8 évfolyamon, 192 tanulóval kezdte meg.

ÚJ EGÉSZSÉGHÁZ TAKTASZADÁN
2011. szeptember 3.

Az új egészségház három egységet foglal magába.
Taktaszada önkormányzata kihasználatlan telkeket hasznosított a településen, a három ingatlant magába foglaló területre új egészségházat építettek.
Az augusztus 27-én lebonyolított avatási ceremónián Filep András polgármester ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, hogy 2009. novemberében döntött az önkormányzat az egészségház megvalósításáról, kihasználva az ÉMOP, illetve a Szerencs Kistérségi Társulás LHH-s programjának lehetőségeit. Az eredeti tervektől eltérően azonban csak hatvanmillióra pályázhattak az előzetesen tudott százmillióval szemben. A 2010-ben megválasztott képviselő testület arra az elhatározásra jutott, hogy a magas önrész ellenére is vállalja az egészségház megépítését, amely bruttó nyolcvanhárommillióból valósult meg. Az új létesítmény három fő épületrészből áll, az első a háziorvosi szolgálat igényeit elégíti ki vizsgálóval, rendelővel, váróval. Az épület második részében kapott helyet a házi segítségnyújtás és a nőgyógyászat, végül a harmadikban alakították ki a védőnői szolgálatot. Természetesen mindegyik rendelkezik akadálymentesített kiszolgáló -és mellékhelyiségekkel, külön-külön kerültek felszerelésre a víz, az áram és a gáz mérésére szolgáló eszközök. Az épület telefonnal, internettel és riasztóegységgel van felszerelve, az egészségház udvara két bejárattal van ellátva. A létesítmény bemutatását követően Dr. Bobkó Géza az ESZEI igazgató-főorvosa vágta át az avatószalagot, az eseményen - a helyieken kívül - részt vettek a Szerencsi Többcélú Kistérségi társulás munkatársai.

TAKTASZADA HAGYOMÁNYŐRZÉSE
2011. augusztus 14.

Taktaszada Önkormányzata 2011. augusztus 13-án "TAKTASZADA HAGYOMÁNYŐRZÉSE" címmel rendezett Falunapot a Művelődési Ház udvarán.
Kora délelőtt megkezdődött a Gasztronómiai udvarban a főzés. Óriás bográcsban csilis bab, üstökben sertésgulyás, töltött káposzta, vadisznó pörkölt készült, míg a nagy tapasztalattal rendelkező nyugdíjasok lángost dagasztottak és sütöttek.
Ünnepélyes megnyitón Filep András, Taktaszada község polgármestere köszöntötte a vendégeket, a megjelent lakosságot. A hagyományokhoz híven, most is kedves szórakoztató műsort adtak a Micimackó Óvoda óvodásai ,valamint a Móra Ferenc Általános Iskola második osztályos tanulói.
A gyermek produkció után Filep András Díszpolgári címet adott át Vajtó János volt polgármester részére. Filep András hosszasan méltatta Vajtó János 12 éven át végzett polgármesteri munkásságát, melynek eredményeként a közintézmények, az egészségügyi, az oktatási, a kulturális és egyéb közszolgáltatások folyamatos dinamikus fejlődést értek el Taktaszadán. A kedves, baráti méltatás után, gesztusértékű ajándékot, emléklapot és arany gyűrűt adott át Vajtó János részére.

Jó ebédhez szólt a nóta a Pávakör műsorának, valamint Székely Zoltán nótás, vidám dalos produkciójának köszönhetően.
Az Operett Miskolcz művészei: Ládi Gabriella és Bagi Csaba "Musical és operett, szeretettel fűszerezve" című produkciójukkal tovább folytatták a vidám hangulatkeltést.
Taktaszadai Aranypatkó Alapítvány Hagyományőrző táncos műsorában tehetséges fiatalok mutatkoztak be. "A leggondozottabb kert és udvar" pályázat eredményhirdetését követően a díjakat Filep András polgármester, Deák Imre aranydiplomás kertészmérnök, a bírálóbizottság elnöke és Harangozóné Vitális Márta jegyző adták át. A dijazottak listája megtekinthető»

A Taktaszadai Ifjúsági Klub tagjai sokszínű műsorral, rendhagyó divatbemutatóval, lakodalmas öltözékek bemutatójával arattak sikert. Marosvári Linda közreműködésével a Crazy Dance tánccsopor modertánc produkcióval, Stark Kinga szokásos művészi hastánc bemutatójával szórakoztatták a vendégeket . Sajnos egy kis nyári zápor megszakította a Michael Jackson emlék show műsorát, de így is folyamatos taps, tombolás kísérte a hangulatos produkciót.
Kora este a Hegyalja- Sátorhegy Népi Együttes néptáncbemutatóval,
majd a Tiszakarád Pávakör nosztalgiaműsorral teremtettek vidám hangulatot.
A rendezvény "Dred n' Doris" sztárvendég páros "Változnak az idők" című műsorával zárult.
A rendezvény a Leader vidékfejlesztési program támogatásával valosult meg.

Plakát letölthető»
KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ
2011. augusztus 10.
2011. augusztus 9-én délután 17 órakor a Művelődési Házban Filep András polgármester köszöntötte a festészeti kiállítás megnyitójára érkezett vendégeket. Tájékoztatást adott arról, hogy már 3. alkalommal kerül megrendezésre a fafaragó tábor a községben. Az idén harangláb készítésével bízták meg a résztvevőket. Nyitóbeszéde után átadta a szót Balázs István művésznek, aki Máramarosról érkezett fiával és két festő barátjával. A festmények önmagukról beszélnek, tükrözik a lelki világukat. Odafigyelve az embereket magával ragadja a tájak szépsége: az erdővel borított folyók, hegyek, vízesés, szénakazlak, fatemplom, fakapuk, a régi időszak és egyszerűség. Minden képnek szokatlan varázsa van, mondja a Pista és mint jó házigazda még sokáig beszélt a művészekről, a bennük rejlő érzésekről, a munkájuk iránti szeretetről.
EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2011. augusztus 10.
2011. augusztus 3-án EGÉSZSÉGNAPOT rendeztek Taktaszadán a Művelődési Házban.
Az egészségügyi szolgáltatások lebonyolításában közreműködtek:
Vércukor, vérnyomás és testtömeg index mérés: Tiba Jánosné, Ónodiné Kecskés Zsuzsanna, Szendi Józsefné.
Hallásvizsgálat: MK-AUDIOLÓGIAI KFT /Szerencs/
Szemvizsgálat: Emődi Zoltán
Sovány masszázs-duci tornával: Serfőző Miklósné.
Közreműködött a Mozgás az Egészségért tornacsoport.
Általános orvosi előadás az egészségről: dr. Méhész József háziorvos
Forever Living Products cég által forgalmazott egészségmegőrzését segítő termékeinek bemutatása: Hartyányi Julianna
Az elsősegély nyújtás alapjainak bemutatása, baba-masszázs: Hegedűsné Székely Zsuzsanna
Az egész napos rendezvény ideje alatt Pásztor János által adományozott tejből és gyümölcsökből készített turmixal kínálták a résztvevőket.
Az egészséggel kapcsolatos totót 37-en töltötték ki, melyből 3 telitalálatos lett, akik jutalmat kaptak: Rabóczné Horváth Erzsébet, Vajtó Lászlóné, Tiba Jánosné.
A rendezvény iránt nagyon-nagy volt az érdeklődés, mintegy 200-an vettek részt a különböző egészségügyi szolgáltatásokon, tanácsadásokon, előadásokon.
Kiállítás a Művelődési Házban
2011. augusztus 9.
A Művelődési Házban 2011. augusztus 9-én 17.00 órakor Mihai Adrian Tirica és Valentin Petreus festők kiállításának megnyitójára kerül sor.
A kiállítás 2011. augusztus 17-ig tekinthető meg a Művelődési Ház nyitvatartása alatt.

EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2011. augusztus 2.

PROGRAMOK: 2011. augusztus 3.
HELYSZÍN: Művelődési Ház
08.00-11.00
Vércukor, vérnyomás és testtömeg index mérése. /3-as terem/
08.45-13.00
Hallásvizsgálat. /2-es terem/
09.00-12.00
Szemvizsgálat. /1-es terem/
09.00-13.00
Sovány masszázs-duci tornával /nagy terem/
11.00-11.30
Orvosi előadás az egészségről általában.
Előadó: Dr. Méhész József háziorvos /3-as terem/
11.45-12.45
Forever Living Products cég által forgalmazott egészségmegőrzését segítő termékeinek bemutatása. /nagy terem/
13.00-14.00
Az elsősegély nyújtás alapjai. /3-as terem/
14.00-15.00
Baba - masszázs. /3-as terem/
14.00-15.00
Forever Living Products cég által forgalmazott egészségmegőrzését segítő termékek bemutatása. /nagy terem/

A rendezvényen résztvevők részére, lehetőséget biztosítunk egy egészséggel kapcsolatos totó kitöltésére. Továbbá megismerkedhetnek tej és tejtermékekkel, valamint az ezekből készített ételekkel és azok jótékony hatásaival.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Filep András
polgármester

BALLAGÁS AZ ISKOLÁBAN
2011.június 15.
Iskolások kirándulása Miskolcra
2011.június 15.
A Móra Ferenc Általános Iskola az IPR program keretében kirándulást szervezett Miskolcra és környékére. Ennek keretében a tanulók ellátogattak Miskolc-Tapolcára, ahol a környezet szépségében gyönyörködhettek, és kedvükre szórakozhattak a játszótéren. A finom ebéd elfogyasztása után a Diósgyőri várat nézték meg. Ismerkedtek a vár történetével, és bepillantást nyerhettek a középkor világába.Fagylaltozással zárult a napi program. Fáradtan, de élményekben gazdagon tértek haza a gyerekek.
GYERMEKNAP AZ ISKOLÁBAN
2011.május 31.

A Móra Ferenc Általános Iskola 2011. május 27-én (pénteken) játékos gyermeknapot tartott. A meghívott vendégek közül a következők tették tiszteletüket: Vajtó János alpolgármester úr, Harangozóné Vitális Márta jegyző asszony, Pásztor Jánosné óvodavezető, Tiba Jánosné védőnő, Serfőző Zsoltné a szülői munkaközösség elnöke, Ónodiné Kecskés Zsuzsanna családgondozó és a civil szervezetek képviseletében Daruka Józsefné.
A szép időjárás lehetővé tette, hogy a tervezett programokat az udvaron valósíthassuk meg. Programjaink között szerepelt szkander verseny, szépség verseny. Ezután hat helyszínen a szülői munkaközösségi tagok és a pedagógusok közreműködésével játékos versenyeken mérhették össze ügyességüket alsós és felsős diákjaink (lajhár mászás, mocsár járás, limbó, célba dobás és kugli gurítás). A teljesítésért pontokat gyűjthettek, melyeket ajándékokra válthattak be.
Ebéd előtt a Bibuci gyermekszínház előadását tekinthették meg a gyerekek. Zeneszó mellett vígan telt a délelőtt. A szülői munkaközösség tagjai ebédre hot-dogot készítettek, amit a gyerekek jóízűen fogyasztottak el. Egy kis pihenés után eredményhirdetés következett.

Alsó tagozatban a szkander vereseny győztesei:
1. osztály: Lakatos Martin
2. osztály: Tóth Zoltán
3. osztály: Lakatos Gábor
4. osztály: Kovács Ákos lett,
A felsősöknél:
5. osztály: Lakatos Szilveszter
6. osztály: Jónás Izsák
7. osztály: Vadászi Attila
8. osztály: Buri Sándor büszkélkedhetett erejével.

A szépségverseny döntősei:
Alsó tagozatban:
1. helyezést ért el Lakatos Natália,
2. helyezett lett Vadászi Petronella,
3. helyezett Vadászi Alexandra

Felső tagozat:
1. helyezést ért el Tóth Vanessza
2. helyezett lett Búri Mercédesz
3. helyezett Fekete Dalma

Végül a nap zárásaként minden diákunk a hűsítő fagylalt mellé ajándékot is kapott korosztályának megfelelően (gumi labda, ping-pong ütő és labda, ugráló kötél, tenisz ütő).
A Móra Ferenc Általános Iskola nevében szeretnénk köszönetet mondania Szülői Munkaközösség vezetőségének, és mindenkinek, aki segítségével, munkájával hozzájárult a gyermeknapi rendezvényünk sikerességéhez.

Az iskola vezetősége

GYERMEKNAP AZ ÓVODÁBAN
2011.május 24.
Hagyományainkhoz híven idén májusban is megrendeztük óvodánkban a Gyermeknapot, amelyre szeretettel meghívtuk a község Polgármesterét, Jegyzőasszonyát, a képviselőket, az iskola Igazgató Asszonyát, a Kisebbségi Önkormányzat Elnökét, valamint a civil szervezeteket és az óvodás gyermekek szüleit. Gyermekeink nagy lelkesedéssel, izgalommal készülődtek a "rég várt" napra. Pásztor Jánosné Óvodavezető Asszony köszöntő beszéde után az udvaron elfogyasztott közös tízórai következett, majd vidám, zenés tornával mozgattuk meg a jelen lévők apraját-nagyját, ezzel is népszerűsítve az egészséges életmódot. Rövid pihenő után játékos ügyességi feladatokra, versenyekre került sor, amelyek szülők, a gyermekek és a nézőközönség arcára egyaránt sok-sok mosolyt csalt. A feladatok témája a gyerekek nagy örömére Micimackó és barátai voltak. Miközben a versenyzők keményen küzdöttek a győzelemért, a többiek a szabadidős sátrakban különböző kreatív feladatokban vehettek részt. Az eredményhirdetés során a győzteseket, valamint a csapatokat apró nyereményekkel, oklevéllel jutalmaztuk. Ebéd után a község Művelődési Házában, Táncház keretében a kicsik zenés-táncos műsorral kedveskedtek a nagyoknak. Végezetül az Esztenás együttes műsorát tekinthettük meg. Vendég együttesünknek a nagy fáradtság ellenére is sikerült
színpadra csábítani a gyerekek, szülők, kollégák jelentős részét, együtt táncoltunk, mulattunk valamennyien. A nap végén az óvodások személyre szóló ajándékot kaptak. Ezúton szeretnénk megköszönni kedves vendégeinknek, hogy
megtiszteltek bennünket jelenlétükkel!

KERTBARÁT KÖR TALÁLKOZÓ
2011.május 16.
2011.05.14-én a Művelődési Házban a Kertbarát Kör ismerkedési és baráti találkozót tartott a Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör tagjaival. A találkozó célja: a további kapcsolattartás és értékes szakmai ismeretátadás. Számos köszöntő után egy kellemes délutánt tudhattak magukénak a tagok.
45 ÉVES OSZTÁLYTALÁLKOZÓ
2011.május 16.
 

2011.05.14-én a Móra Ferenc Általános Iskolában rendezték meg a 45 éves osztálytalálkozójukat az 1966-ban végzett diákok. Osztályfőnökük (néhai) Csicsovszki András volt. A 46 fős osztályból 23-an voltak jelen. Mára már 6-an elhaláloztak, emlékükre gyertyát gyújtottak. Tanáraik közül is már 5-en meghaltak, rájuk is kegyelettel emlékeztek. Meghívott tanáraik közül Lukács László és Győrik Ferenc tanárurak, valamint Ángyán Ferencné Horváth Erzsébet tanárnő, mint osztályfőnökök voltak jelen. 45 év hosszú idő, de a perc felejthetetlen, amelyet ez a szeretetteljes találkozás nyújtott. Sárospatak, Sárvár, Szolnok, Hejőpapi, Szerencs, Bekecs, Taktaszada… a volt diákok új otthonai.
Az iskolában eltöltött kellemes percek után a Község étkezdéjében folytatták a nosztalgiázást.

KÖLTÉSZET NAPJA ÉS HAGYOMÁNYOS HÚSVÉT
2011. április 28.
Április 20-án délután 14.30-tól a költészet napjára és Hagyományos húsvétolásra került sor. Daruka Józsefné rövid bevezetője után Ötvös Éva művésznő Cseh Károly költő versblokkjaiból olvasott fel.
Ezt követően a költő húsvéti emlékképeket idézett föl fiatal életkorából. Érzékeltette a metaforák szóképek életességét és elevenségét és izgalmassá fokozta az emlékeinek jelentés tartalmát.
Majd a Micimackó Napközi Otthonos óvodások nagycsoportjának műsorát láthatták Mihalikné Nagy Judit és Jablonszki Mónika felkészítésével. Majd újra a művésznő a Nagyhét és a Húsvét című prózáját olvasta fel a költőtől. A rendezvény színvonalát fokozva a Taktaszadai Pávakör Egyesület tagjai énekükkel tették színesebbé a programot.
Majd Bűdi Bertalan a tagokat is képviselvén húsvéti köszöntővel szólt a hölgyekhez. Ezt követően vidám locsolkodás vette kezdetét a teremben. Majd a Móra Ferenc Általános Iskola Néptánc csoportja lépett a színpadra, Nap Katalin tanárnő felkészítésével. Majd Ötvös Éva művésznő versekkel és egy fordítással köszönt el a nagyérdeműtől. A meghirdetett húsvéti kosarak versenyének zsűrizését a költő kapta meg feladatként, melyet nagyon szívesen vállalt és zsűrizett. Izgatottság közepette végül is az intézmények és a civil szervezetek jelenlévő tagja közül a Pávakörösök nyertek. Ennek a díja egy élő nyuszi volt, melyet a gyerekek örömmel simogattak. A költő Vajtó János alpolgármestert Gesztenyék ideje című könyvének dedikálásával ajándékozta. A rendezvény zárásaképpen jóízűen fogyasztották a már egységesen elkészített szendvicseket és húsvéti pogácsákat.

A civil szervezetek tagjai kellemes húsvéti ünnepeket kívánnak a honlap olvasóinak!

IPR Szakmai nap az iskolában
2011. április 28.

2011. április 18-án a Laki tantestület látogatta meg iskolánkat az IPR program keretében.
A program során Rabóczné Horváth Erzsébet igazgatónő bemutatta az intézményt, majd két bemutató órát tekintettek meg a laki és a taktaszadai pedagógusok.
Sárga Jánosné a 2. osztályban rendhagyó magyar órát tartott a Húsvét ünnepe témában.
Nap Katalin az 5. osztályosokkal néptánc óra keretében gyakorolták a Dunántúli ugróst.
Ezután kötetlen beszélgetés formájában átadtuk egymásnak az IPR programban eddig szerzett tapasztalatokat.

KÖLTÉSZET NAPJA ÉS HAGYOMÁNYOS HÚSVÉT
2011. április 4.
Szeretettel várjuk 2011.április 20-án 14.30-tól a Művelődési Ház színháztermében rendezendő Költészet napjára és hagyományos Húsvétra. Plakát letölthető»»

MÁRCIUS 15-i MEGEMLÉKEZÉS
2011. március 18.


2011. március 11-én
az 1848/49-s szabadságharc és forradalom emlékére tartottak koszorúzást a Petőfi szobornál.
Ünnepi beszédet mondott: Rabóczné Horváth Erzsébet
.
NŐNAP TAKTASZADÁN
2011. március 8.

Ebben az évben a hagyományostól eltérően munkahelyeiken köszöntötte a nőket polgármesterünk Filep András.
Az önkormányzat minden egységébe külön-külön ellátogatva egyedi köszöntéssel lepte meg a dolgozókat.
Ezt követően adta át az önkormányzat ajándékát mindenkinek.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2011. március 7.

Tisztelt Szadai Hölgyek! Kedves Lányok, Asszonyok, Feleségek, Nagymamák! Kedves Munkatársnők! Kedves Hölgy Olvasóink!
Őszinte tisztelettel és nagy szeretettel köszöntjük NŐNAP alkalmából a Taktaszadán élő, és a Taktaszadán dolgozó hölgyeket, és valamennyi olvasónkat!
Minden hölgynek Boldog nőnapot kívánunk!

Taktaszada Község Önkormányzatának férfi tagjai, és a községben élő férfiak nevében

 
Filep András polgármester

Kéri János: Nőnapi köszöntő

Tavasz hajnalán
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.

Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.

Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.

Szépséges nők,
Jó asszonyok,
Kívánunk boldog,
Víg nőnapot.

PÁVAKÖR NŐNAPI MULATSÁGA
2011. március 7.

A PÁVAKÖR 2011. március 5-én NŐNAPI MULATSÁGOT rendezett a Közösségi Házban. A szórakoztató estet Daruka Józsefné nyitotta meg, aki a PÁVAKÖR nevében köszöntötte a megjelenteket, és megköszönte, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásukat. Az est háziasszonya humoros invitáló szöveggel kérte fel a PÁVAKÖR tagjait a szórakoztató műsoruk megkezdéséhez, akik nyitó műsorukban "Ezt a kislányt, még akkor megszerettem" című dalt adták elő. A nyitódal után Bűdi Bertalan nőnapi köszöntő verset adott elő, majd virágcsokorral köszöntötte a PÁVAKÖR vezetőjét, és az est háziasszonyát. A PÁVAKÖR tagjai saját készítésű kedves ajándékkal köszöntötték a rendezvényen megjelent valamennyi hölgyet. A nőnapi köszöntést követően a PÁVAKÖR vidám, humoros ajándékműsorral szórakoztatták a vendégeket. A nagysikerű műsor után, meglepetés műsorként Vajtó János alpolgármester szintetizátoron játszott műsorával köszöntötte a PÁVAKÖRT. A finom vacsorát a Községi Étkezde készítette, mely után a PÁVAKÖR-ös feleségek házisüteménnyel kedveskedtek a vendégeknek. Éjfélkor 62 felajánlónak köszönhetően értékes nyereményekkel volt tombolasorsolás, ahol a fődíj - egy kerékpár volt - és ennek a nyertesnek a számát- Filep András polgármester húzta ki. A jóhangulatú rendezvény hajnalig tartott.
A rendezvény helyszínét az Anna Bella Dekor készítette.

Március 15-i ünnepség
2011. február 28.


2011.március 11. péntek 14.00 óra


Művelődési Ház

Ünnepség az

1848-as szabadságharc és forradalom

tiszteletére.
Plakát letölthető»»

MÓRA HÉT AZ ISKOLÁBAN
2011. február 17.

Ebben a tanévben is megrendezésre került iskolánkban a Móra hét, névadónk Móra Ferenc emlékének tiszteletére.

A hét programja a következőképpen alakult:
Hétfőn a felső tagozatos tanulócsoportok képviselői "Móra túrán" vettek részt. A túra útvonalának állomásai:
- Móra élete
- Móra, az író munkássága
- Móra, mint újságíró
- Móra, mint régész

Az állomásokon a témához kapcsolódó feladatokat oldottak meg a diákok.
Kedden a meghirdetett rajzpályázatra érkezett műveket értékelte a zsűri. A rajzok Móra Ferenc Pillangókirály és a Fűzfahegyi ezermester című meséjének illusztrációjaként készültek el. A pályázatra 9 iskolából 94 pályamű érkezett.
Szerdán az alsó tagozatosok "Móra moziban" voltak. Móra műveiből készült régi rajz és bábfilmekkel ismerkedtek meg a kisdiákok. Ezután megzenésített verseit hallgatták nagy érdeklődéssel.
Csütörtökön immár 14. alkalommal adott otthont iskolánk a körzeti anyanyelvi vetélkedőnek. Ebben az évben 11 iskola 128 gyermeke vett részt a csapatversenyen. A versengés során nyelvhelyességi, nyelvtani, logikai- nyelvi feladatokat és játékos fejtörőket oldottak meg a tanulók.
A 4. osztályos tanulók Móra Ferenc "A didergő király" című mese előadásával köszöntötték a vendégeket.
Pénteken farsangi bállal zártuk a Móra hetet. A jól sikerült rendezvényen 46 jelmezes kisdiák indult. Az első, a harmadik és az ötödik osztályosok külön műsorral kedveskedtek a vendégeknek.
A jókedvű tombolahúzáson értékes nyereményeket vehettek át a szerencsések.

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.