Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2013
FALU KÖZÖS KARÁCSONYA 2013
2013. december 21.
2013. december 20-án (pénteken) 15.30 órától tartották Taktaszadán a Művelődési Házban a Falukarácsonyi ünnnepséget. Az ünnepi díszbe pompázó zsúfolásig megtelt teremben Daruka Józsefné köszöntötte az ünneplőket: az önkormányzat képviselő testületének tagjait,Vajtó János alpolgármestert, Harangozóné Vitális Márta jegyzőt, az intézmények és a Móra Ferenc Általános Iskola vezetőit, a munkatársakat, a település lakosságát. Tolmácsolta Filep András polgármester úr karácsonyi jókánságait, aki hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. Daruka Józsefné átadta a 2004 óta Taktaszadán úton lévő un. "Vándor Bibliát" Rabóczné Horváth Erzsébet igazgatónő részére, aki ígérte, hogy a következő évben sok kedves barátnak, rokonnak, munkatársnak és tanulónak fogja továbbadni olvasásra a Bibliát, hogy annak tartalmát minél többen megismerjék.
A Falukarácsonyi ünnepségen ünnepi köszöntőt mondott: Pásztor Jánosné, önkormányzati képviselő, az óvoda vezetője, aki meghitt, meleg szavakkal méltatta a szeretet ünnepét. A köszöntő utánni ünnepi műsorban a Móra Ferenc Általános iskola diákjai keringővel nyitottak, majd a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda gyermekei egy kedves Betlehemes műsorral lepték meg az ünneplőket. Az ünnepség sztárvendégeként Mészáros János Elek magánénekes, a Csillagszületik győztese lépett színpadra, végül Taktaszada hírnevét emelő PÁVAKÖR egyházi énekeket adott elő.Az ünnepség végén Daruka Józsefné megköszönte a közreműködők munkáját, az ünneplőknek a megjelenést és valamennyiüknek Békés, Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánva köszönt el.
 
FALU KÖZÖS KARÁCSONYA
2013. november 18.

Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete meleg szeretettel meghívja Taktaszada község lakosait a 2013. december 20-án (pénteken) 15.30 órától tartandó közös Falukarácsonyi ünnnepségre.
Helyszín: Taktaszada Művelődési Ház
Program:
-Móra Ferenc Általános iskola diákjai /Keringő/

- Ünnepi köszöntőt mond: Pásztor Jánosné önkormányzati képviselő, az Óvoda vezetője.
- Micimackó Napközi Otthonos Óvoda /Betlehemes Műsora/
- Mészáros János Elek Művész úr /Karácsonyi Műsora/
- Pávakör /Egyházi Ének/
ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A SZERETET ÜNNEPÉT!

Filep András
polgármester

Dr. Mengyi Roland karácsonyi üdvözlete
2013. december 18.
CIVIL SZERVEZETEK ÉVADZÁRÓ ÜNNEPSÉGE
2013. december 04.

2013.11.30.-án 11 civil szervezet 17órától Évadzáró Ünnepséget tartott."Újra együtt vagyunk, újra eltelt egy év," kezdte Daruka Józsefné a bevezető mondatait,majd köszöntötte a polgármestert,a jegyzőt, a képviselő testület tagjait,a művelődési ház kulturális referensét,a civil szervetek tagjait,és az általuk meghívott tiszeletbeli vendégeket.Felkérte Filep András polgármester urat köszöntse a vendégeket és nyissa meg a rendezvényt.
A köszöntőben hallhattuk 11 szervezet egész éves tevékenységét, létszámát, foglalkozásainak számát, fontosabb eseményeiket, valamint felkeltette mindazon szervezetek figyelmét, hogy akik még a cégbíróságon nincsenek bejegyezve,a bejelentést minél előbb tegyék meg, azért hogy pályázatok útján tudják biztosítani a csoportok fennmaradását. Fontosnak nevezte a szervezetek munkáját,valamint biztosította őket az Önkormányzat pénzügyi lehetőségéhez mérten való támogatásról. Ezt követően meggyújtotta az első Adventi Gyertyát. A jelenlévő Pávakör Egyesület bordallal köszöntötte a névnapjukat ünneplő Andrásokat.Az est programjának folytatásában Kardos Imre református lelkész az Adventi ünnepről beszélt, és kérte a jelenlévőket Isten házának gyakoribb látogatására. A Kék Madár Ifjúsági Klub ötletes táncával folytatódott az est,melyet Kovács Andrásné vezető tanított be.Ezt követte Vadászi Vivien hastánc előadása. A csoprtok legidősebb tagja Takács Lajosné Újra olvasok című versét hallhattuk.Kócsi Imre humorista szórakoztató műsora növelte az est hangulatát.Görömbölyi Józsefné énekét tárogatón kísérte Ringer István. A rendezvény csattanójaként a családok klubjának férfi tagjai által előadott a Hét hattyú halála című balett jó kedvre derítette a közönséget,melyre Tóth Helga készítette fel őket.A rendezvényre a csoportok által készített házi készítésű sütemények és Tóth Istvánné pogácsája kerültek az asztalokra.Nagy szerepet töltöttek be a Mozgás az Egészségért torna csoport tagjai,akik terítettek és tálalták az Önkormányzat Étkezdéjében készült finom vacsorát.A hangtechnikát Végső Péter biztosította. Az elfogyasztott finomságok után Vass Gyula közreműködésével folytatódott az est.

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2013. november 18.

Értesítjük a község lakosságát, hogy
2013. november 29.-én
Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart
1300 órától 1400 óráig a
A Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében.
A közmeghallgatás témája: közérdekű problémák megbeszélése.

Minden érdeklődőt várunk a közmeghallgatáson! Plakát »

TAKTASZADAI NÉPTÁNCMŰHELY-PROJEKTZÁRÓ
2013. október 30.

TÁMOP3.2.13-12/1-2012-0226 TAKTASZADAI NÉPTÁNCMŰHELY
Projekt időtartama: 2012. november 1-2013. október 31.

1956-ra EMLÉKEZTÜNK!
2013. október 22.
2013. október 22-én 15 órakor a Művelődési Ház színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére ünnepi műsorokkal megemlékezést tartottak. Az éven első alkalommal civilszervezet kapta a feladatot, hogy méltassa az emlékezés pillanatait.
A Pávakör tagjai vezetőjükkel ünnepi beszéddel egybekötött műsorral készültek. A Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola tanulóit, Cseh Sándorné tanárnő készítette fel.
Technikus: Végső Péter. A rendezvény levezetője: Daruka Józsefné
MEGHÍVÓ
2013. október 9.


2013. október 22
-én, 15 órakor a Művelődési Ház színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére ünnepi műsorokkal megemlékezést tartunk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Ünnepeljünk, emlékezzünk együtt!!
KÖZSÉGI KÖNYVTÁR ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA
2013. október 16.
2013. október 11-én (pénteken) könyvtár átadó ünnepséget tartottak a Községi Könyvtár olvasótermében. Filep András polgármester úr köszöntötte a résztvevőket. Külön köszöntötte a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatónőjét dr. Prokai Margitot és Venyigéné Makrányi Margit igazgatóhelyettes asszonyt, a Könyvtár Ellátási Szolgáltató Rendszer megyei vezetőjét. Toronyi Jószefnét a Szerencsi Kistérség területi teferensét, Gergely Lászlót a Szerencsi Könyvtár részlegének vezetőjét. A Képviselő testület tagjait, valamint a Civil szervezetek vezetőit. Ismertette, hogy milyen eszközök kerültek beszerzésre a Megyei Könyvtár jóvoltából. Felkérte Venyigéné Makrányi Margitot, hogy köszöntőjével nyissa meg a rendezvényt, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a könyveknek még a mai rohanó világban is nagy szerepük van és szerencsére ezt egyre több ember ismeri fel. Ismertette a könyvtári ellátó rendszer feladatait, céljait és köszöntötte a Községi Könyvtár új könyvtárosát Csengőné Erdei Ildikót. A megújult könyvtárban Gergely László ismertette az elmúlt 3 hónap munkáját, a beszerzésre került új eszközöket. A meghívottak nagy része beiratkozott a könyvtárba, könyvkölcsönzésre is sor került az ünnepség végén. Eközben a fiatalabb korosztály a házasságkötő teremben Paprika Jancsi kalandjai című bábelőadást tekinthették meg a Vaga Banda Társulat előadásában.
Taktaszada Polgárőr Egyesület ülése
2013. október 14.
2013. október 11-én Filep András polgármester, a Polgárőr Egyesület elnöke a Polgárőrség Irodájában Egyesületi Ülést tartott, melyen tájékoztatást adott a két ülés közötti fontosabb eseményekről, majd új polgárőr igazolványokat adott át. Ezt követően a szolgálattal kapcsolatos feladatokat ismertette, melyben kiemelte a rendőri kontroll, a polgárőri jelenlét, a bűnmegelőzés fontosságát, az állampolgári jogok megsértése nélkül történő megvalósítását. Hangsúlyozta a polgárőrség tagjai részére biztosított ruhák, eszközök rendeltetésüknek és céljuknak megfelelő, a feladat ellátásokhoz szükséges használatát. Beszélt arról, hogy mennyire fontos a polgárőrség működése a településen. Köszönte mindenkinek az eddig végzett munkáját és a pozitív hozzáállását. Megjegyezte, hogy nagyon fontosnak tartaná az Egyesület létszámának az emelését, mert egy 70 fős létszámmal sokkal jobban tudnák a szolgálati beosztást biztosítani. Majd ezek után tagsági jogviszony megszüntetésére és egyéb ügyek tárgyalására került sor. Az ülés végén megköszönte a jelenlétet, majd egy finom vacsorával zárta az Egyesület ülését.
IDŐSEK NAPJA
2013. október 8.
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, az idén is megrendezésre került Taktaszadán az Idősek Napja, ahol 39 házaspár, 159 egyedül élő nő, és 94 egyedül élő férfi töltötte be 60-ik. Az is a hagyományokhoz tartozik, hogy a településrendezvények lebonyolításában aktívan kiveszik részüket a civil szervezetek. Nem volt ez másképp az idén 2013. október 4-én sem. Már kora délelőtt nagy volt a nyüzsgés a Művelődési Házban, ahol a Családok Klubjának tagjai sütötték a pogácsát, terítették az asztalokat, hogy az alkalomhoz illően barátsággal, ünnepélyes keretek között fogadják a szadai szépkorúakat. Az Idősek napi rendezvényen megjelent szépkorúakat Filep András polgármester szívhez szóló, meleg szavakkal köszöntötte. Beszédében felidézte a szülők, nagyszülők szeretetének fontosságát, a gyermekek felelőségét, a példamutatást. Felsorolta az elmúlt évben végzett mindazon fejlesztéseket, munkahelyteremtő szervezéseket melyek Taktaszada lakosainak életkörülményeit javítja: Orvosi rendelő, a Sport-és Szabadidő Központ megépítése, az Óvoda fűtésének korszerűsítése, faaprítékkal működő kazán, napkollektor felszerelése, a Start munkaprogram keretén belül az önkormányzat több embernek munkát adva növénytermeléssel és állattenyésztéssel tette gazdaságosabbá az önkormányzat működését, további feladatként határozta meg a csapadékvíz elvezetés, szennyvízberuházás megvalósítását. A polgármester örömét fejezte ki, amiért nagyon sok szépkorú fogadta el ez évben is az önkormányzat meghívását, mely azt jelzi, hogy szeretnek találkozni egymással, szeretnek együtt ünnepelni és jól érzik magukat a falubeliekkel, és már várják a kedves műsorokat, ahol az óvodások verseltek Szilágyi Tünde vezetésével, az iskolások Nap Katalin által betanított néptáncot adtak elő, majd Ládi Gabriella és Bagi Csaba ismert slágereket, operetteket adott elő "szeretettel fűszerezve". A kulturális programot a PÁVAKÖR meglepetés műsora zárta, akik bordalokkal szórakoztatták a vendégeket.

A családias ünnepség után búcsúzáskor a szépkorúak szerény ajándékot kaptak, melyet mindenki meglepetéssel, de nagy örömmel fogadott.
Köszönet a rendezvény szervezésében, lebonyolításában közreműködőknek és a rendezvény támogatóinak.

TAKTASZADAI ŐSZ _1 -2
2013. szeptember 28-29.

2013.09.28.-án 15 órától kezdődött az "Itthon vagy! Magyarország szeretlek" programsorozat. A Művelődési Házba érkező civil szervezetek nagy lelkesedéssel készülődtek a kulturális rendezvényre, megmutatva a település közösségformáló erejét. Betakarításból gyűjtött termésekből, zöldségekből, gyümölcsökből készítették a civil szervezetek képviselői a díszletet. A konyhából finom tócsni illat áradt. Daruka Józsefné bevezetője után Filep András polgármester úr köszöntötte a vendégeket, ismertette a pályázat nyújtotta lehetőséget és meghívta a jelenlévőket a Szent Mihály napi tűz által nyújtott feledhetetlen pillanatok átélésére. A recept klub vezetője Serfőző Zsoltné hosszan sorolta a zöldségek, gyümölcsök felhasználási lehetőségeit, a fűszerek alkamazását, beszélt a tárolási lehetőségekről. A szervezetek által készített saláták a Művelődési Ház aulájában megterített asztalokon finom illattal várták a kóstolókat. Sokan támogatták a rendezvényt valamilyen formában. A csodálatos operett és bordalcsokrok után a gyümölcsös asztalok nyújtottak lehetőséget a különböző ízek kóstolására. A Szüreti bál megnyitóján a vendégek szőlő fürtökkel megrakott asztalok mellett fogyaszthatták el a finom vacsorát, melyet a recept klub tagjai tálaltak fel. A táncmulatsághoz Vajtó János alpolgármester húzta a talpalávalót. 29.-én Ihos József kabaré műsorát hallgatta a nagyérdemű..Veszélyes évszakok c. előadásában. Ezt követte a készülődés a közösségkovácsoló szalonnasütéshez, majd féltízkor a "Szent Mihály napi tűz" melege mellett a PÁVAKÖR közreműködésével közösen énekelték el a Himnuszt. A tűz melege vidám hangulatot hozott a jelenlévők szívébe és még sok régi nótát énekelve várták meg a fáklya utolsó pislákolását.

A programok a képre kattintva letölthetők
MEGHÍVÓ IDŐSEK NAPJÁRA
2013. szeptember 17.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS
2013. szeptember 13.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az egy nyomon haladó járművek részvételével bekövetkező balesetek megelőzése érdekében Lakossági Fórumot tart Taktaszadán 2013. szeptember 18-án 13 óra 00 perctől
A fórum témája:

  • A legalapvetőbb közlekedési szabályok elsajátításának a fontossága
  • A kerékpáros közlekedés szabályai, a kerékpárosok figyelmetlen, gondatlan gyakran "nem törődöm" magatartása, közlekedése az utakon,
  • A kerékpár kötelező felszerelése,
  • Az egy nyomon haladó járművek védtelensége, és az ebből adódó vészhelyzetek
  • Az alkohol kedvezőtlen hatásai a közlekedésre
  • A gyalogos és a kerékpáros közlekedési kultúra kialakítása

A fórum helyszíne: Taktaszada, Művelődési ház
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tisztelettel:

Görcsös Lajos r.alezredes
osztályvezető

FALUNAP TAKTASZADÁN 2013. augusztus 17.
2013. augusztus 2.

2013. augusztus 17-én Taktaszadán az Önkormányzat nagysikerű Falunapot rendezett. A Művelődési Ház udvarán a csodálatos napsütéses időben több száz taktaszadai lakos, kicsik-és nagyok, idősek-és fiatalok egyaránt vidám hangulatban töltötték a délutánt. Az ünnepségen részt vettek a testvértelepülések Kaplony-és Kálmánd települések küldöttségei is, akiket Filep András polgármester és a képviselő testület tagjai fogadtak. A rendezvényre a vendégek részére az önkormányzat 5 üstben főzött töltött káposztát csülökkel. Az éhesek melegételt, a melegben megszomjazók pedig ,a büfében többféle ital közül választhattak. A gyerekek az udvaron felállított óriás csúszdán vidáman szórakoztak..
A Falunap színpadán Hegedűsné Orosz Nóra köszöntötte a vendégeket, majd ismertette a rendezvény programját. A FALUNAPI ünnepséggel egybekötött "Az új kenyér ünnepét"Filep András polgármester nyitotta meg. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is. Az új kenyeret Galuska Mihály káplán atya áldotta meg, melynek szeleteivel a helyi néptánccsoport tagjai megkínálták a rendezvény résztvevőit.
Csodálatos ajándékot kaptak a szadai ünneplők azzal, hogy a Falunapon fellépett a Sátoraljaújhelyi Nemzetközi Néptánc találkozó Lettországi csoportja is. A táncosok elegáns színpadi magatartásukkal, magas színvonalú táncos produkciójukkal elkáprásztatták a közönséget.
A lett táncosok mellett bemutatkozott még a Taktaszadai néptánccsoport és forrói HERNÁD VÖLGYE NÉPTÁNCEGYÜTTES is, majd a TAKTASZADAI ARANYPATKÓ ALAPÍTVÁNY MŰSORA zárta a táncos produkciókat.
A FALUNAPON Filep András polgármester kihirdette a "A LEGGONDOZOTTABB UDVAR ÉS KERT" pályázat eredményét és átadta a díjakat.
I. helyezett: Daruka József
II. helyezett:Takács Lajos
III. helyezett Móré György
Az első három helyezett pénzjutalomban részesült, míg a további 6 helyezett oklevelet és egy üveg italt kapott ajándékba. A polgármester megköszönte a versenyre jelentkezőknek az udvar-és a kert színvonalas gondozását, a zsűri tagjainak :Pogány Péter (növényvédelmi szakmérnöknek és Vaszily Miklós főkertésznek pedig az aktív munkát.

A FALUNAP sztárvendége Szűcs Judit volt, aki nagy sikert aratott kedves modorával és csodálatos minden korosztály által ismert slágereinek előadásával.

A kisebb korosztályt, a gyerekeket a Zenebohóc Társulat szórakoztatta. A FALUNAPI rendezvény SZUPERDÁRIDÓVAL zárult. Mulatós nótákat, operetteket adott elő: Havasi György, Kékesi Erika és Gáspár Anni, akiket a közönség többször visszatapsolt.

A FALUNAPI nyilvános szabadtéri rendezvény után a Művelődési Ház színháztermében ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNYT tartottak, melyen Daruka Józsefné köszöntötte a megjelenteket. A KOKTÉLPARTYVAL kezdődő, majd Somogyi András humoristának nagy sikerű poénjaival folytatódó bálon hamar jó lett a hangulat. A
Késő esti vacsora elfogyasztása után a Pro-vokál Együttes zenéjére hajnalig tartó fergeteges bulin szórakoztak a vendégek.

HÍREK - Dr. Mengyi Roland
2013. július 22.

VÁROS LETT ONGA!
Városi címet adományozott Áder János köztársasági elnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongának. A Nagyközség július 15-től viselheti a címet - jelentette be sajtótájékoztatón Madzin Tibor polgármester. Az eseményen dr. Mengyi Roland, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben a megyei közgyűlés elnöke azt mondta: az ongaiak egy erős város polgárai lettek. Tovább»

HÍREK - Dr. Mengyi Roland
2013. július 17.

MEGVÉDIG A MAGYAR FÖLDET!
A nagybirtok helyett a családi gazdaságokat, a külföldi spekulánsok helyett a magyar gazdákat hozza helyzetbe az új földtörvény – emelte ki dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő a péntek délután, Tiszaújvárosban, a megújult Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatóján. A földtörvény mellett szólt a halgazdálkodási és halászati törvényről, valamint a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésének támogatásáról és a pedagógusok béremeléséről. Tovább»

KÖZZÉTÉTEL
2013. július 04.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A Takataközi Önkormányzati Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulás, mint ajánlatkérő képviseletében eljárva "Szennyvízcsatorna-hálózat építése FIDIC Piros könyv szerint (1. rész), valamaint szennyvíztisztító-telep építése FIDIC sárga könyv szerint (2. rész) Taktaharkány és Taktaszada községekben" tárgyában indított, folyamatban lévő közbeszerzési eljárásban 2013. június 28. napján beérkezett előzetes vitarendezési kérelemmel kapcsolatosan ezúton tájékoztatja a kérelmezőt az ajánlatkérő álláspontjáról: További részletek»

AZ ANYATEJ VILÁGNAPJA TAKTASZADÁN
2013. június 10.

A mai napon megrendezésre került a már hagyománnyá vált anyatejes világnap Taktaszada község Művelődési házában. Kb.10 édesanya jelent meg az ünnepségen, amely kicsit más megvilágításban emelte magas rangra a világ legtermészetesebb táplálási módját, a szoptatást.
A szoptatás az evolúció csúcsteljesítménye, amely lehetővé teszi az önellátásra alkalmatlan utód számára, hogy a lehető legjobb védelemben részesüljön édesanyja kapcsán.
Az orvostudomány magas színvonala ellenére sem tudják az anyatejben természetes úton jelen lévő immunglobulinokat mesterségesen előállítani.
Az 1960-as évektől kezdve az anyatjes táplálás magas arányú volt, nagyanyáink nem is tudták azt, mi az a mód, amellyel másként nevelhetik fel gyermekeiket, mint a szoptatás.
Olyan nem volt, hogy kevés az anyatej, vizes az anyatej. A szervezetünk tudja, hogy mikor szült, tudja, hogy a babának milyen tápanyagigénye van, tudja, hogy milyen összetételű kell, hogy legyen, s ennek megfelelően alakítja az anyatej minőségét-menyiségét. A szervezet egy csodálatos szerkezet, amely hormonálisan tartja fenn a várandósságot, hormonálisan indítja be a szülést, hormonálisan termeli az anyatejet, s hormonálisan állítja be annak mennyiségét, mindig szem előtt tartva a baba igényeit.
Egy ok lehet arra, hogy nem szoptat egy nő:: anatómiai mellhiány.
38 éves védőnői pályafutásom alatt egy ilyen eset sem fordult elő, ami arra enged következtetni, hogy képesek vagyunk szoptatni, csak akarni kell.
A 80-as években a nők nagyfokú munkábaállása, az urbanizáció, a bölcsődék létrehozása mind-mind okai lettek a szoptatási kedv elvesztésének. Nehezen, de ma már visszahoztuk a szopási kedvet kemény védőnői munkával, a La Leche Liga ajánlásával, a WHO és az UNICEF támyogatásával. Sok fórum foglalkozik az anyatej propagálásával. Nem véletlenül, hiszen kimutatottan magasabb IQ-val rendelkeznek azok a felnőttek, akik legalább 2 éves korukig szoptak. Sok édesanya hamar feladja azt a próbálkozását, ha nincs elegendő teje. Nem szabad, hiszen azt tudnunk kell, hogy a tápszer üvegből történő rideg odaadásával babánk érzelmi szegény lesz, nincs meg az a test,-és szemkontaktus anya-és gyermeke között, amely a szoptatás alatt meg tud lenni. A korai mellrehelyezésnek nagy a szerepe, ideális, ha még ott és rögtön, a szülőagyon az anya hasára teszik a babát (ha ennek nincs orvosi ellenjevallata), mert a tejbelövellés ezen esetben sokkal előbb megtörténik. Az igény szerinti szopás szintén növeli a tej mennyiségét, de természetesen a táplálkozásunk is nagyban befolyásolja anyatejünk minőségét, mennyiségét.
Az anyatej előnyeiről már beszéltünk:- védőanyagokat tartalmaz, amely komoly fertőző betegségek ellen véd
- allergiás megbetegédesek kockázatát csökkenti
- gyulladáscsökkentő hatása van
- az anyatej bármilyen más tápláléknál jobban hasznosul
- nagy előnye a sterilitás
- testhőmérsékletű (nem kell melegíteni, hűteni)
- teljesen ingyenes
- anya-gyermek kapcsolat megvan.
Azt gondolom, a nőiesség beteljesülése az anyaság, s a szoptatás. Nincs is ehhez hasonló érzés.

Tiba Jánosné
védőnő

EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2013. június 10.

2013. Június 7-én negyedik alkalommal került megrendezésre a taktaszadai lakosok részére az egészség nap. A rendezvényt megnyitotta Tiba Jánosné védőnő, aki beszédében elmondta, melyek azok a létfontosságú dolgok, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségünket megőrizhessük. A nap során lehetőség nyílt hallás és látásvizsgálatra, vérnyomás, vércukor szint és testtömeg index mérésére. Továbbá Dr. Méhész József háziorvos közreműködésével az érdeklődők számára egészségi állapot felmérést végeztek. A résztvevők különböző ásványi anyagokból készült termékekkel és azok jótékony hatásaival ismerkedhettek meg. A korábbi évekhez hasonlóan a megjelentek újabb információkkal, tapasztalatokkal gazdagodhattak.

EGÉSZSÉGNAP
2013. június 4.


További információért kattintson a képre

HÍREK - Dr. Mengyi Roland
2013. június 05.

A nemzeti összetartozás napján megemlékezést tartottak Szikszón, Tokajban pedig újra avatták az országzászló emlékművet. Mind a két helyen dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselőnk mondott ünnepi beszédet. Cikk a linken: http://www.mengyiroland.com/hirek-dr-mengyi-roland/hiszek-magyarorszag-feltamadasaban

HÍREK - Dr. Mengyi Roland
2013. május 27.

LEHULLT A LEPEL A MAFFIABALOLDALRÓL - AZ ORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Sokáig titkolták, majd tagadták, de lehullt a lepel a baloldal és az alvilág együttműködéséről- amelyről péntek délután Tiszaújvárosban számolt be dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő Török Dezső helyi frakcióvezető társaságában. Szerencsére jó hírt is közölhetett: Magyarország jobban teljesít! Javulnak az ország gazdasági mutató, megyénkben is csökken a regisztrált álláskeresők száma.
Tovább»

A 37-es főút felújításáról az Országgyűlésben
2013. május 16.

HÍREK-DR. MENGYI ROLAND
Mikorra várható a 37-es főút teljes felújítása? - címmel kérdést tett fel hétfőn délután az Országgyűlésben dr. Mengyi Roland képviselő. A válaszból kiderült a miniszterelnök utasítására a probléma lehető leggyorsabb megoldásán dolgozik a szaktárca.
- Tapasztaltam is, nyugodtan kijelenthetem, hogy a rengeteg kátyútól és úthibától a főúton való közlekedés mára már életveszélyessé vált, amely állapot megoldása nem tűr halasztást - jellemezte a Zemplént Miskolccal összekötő főúton kialakult közlekedési problémát dr. Mengyi Roland. Véleménye szerint figyelembe kell venni, hogy egy olyan főútról beszélünk, amelyet minden áldott nap több tízezer ember használ. Kockáztatva ezzel a saját, illetve családtagjai életét, kizárólag annak érdekében, hogy munkába, iskolába vagy a kórházba eljusson.
A helyzet súlyosságát mi sem bizonyítja jobban, mint a kátyúk okozta defektek, futómű sérülések, vagy éppen a kátyúk kerülgetése miatt bekövetkezett balesetek száma, amelyek amelyek már tragédiával is végződtek. Az úthibák a testi épség veszélyeztetése mellett hatalmas meg nem térülő anyagi károkat is okoznak az itt élőknek, az erre közlekedőknek. A főút rossz állapotának kedvezőtlen gazdasági hatásaira is felhívta a figyelmet dr. Mengyi Roland, amely rendkívül hátrányosan érinti a zempléni, Tokaj - Hegyaljai térséget. Egyetlen befektetőtől sem várható el, hogy ilyen közúthálózat mellett egyáltalán számításba vegye a térséget, mint potenciális befektetési területet. Ugyanitt kell szólnom az idegenforgalomra gyakorolt negatív hatásokról. Mint köztudott, az idegenforgalom számtalan embernek biztosít megélhetést ezen a vidéken. Aki mostanában járt ezen az úton, az tudja, hogy egyetlen idelátogató sem fogja még egyszer kitenni magát az út viszontagságainak, még ha páratlan természeti látványban és szívélyes vendéglátásban volt is része. Véleményem szerint a világörökség részét képező Tokaj-Hegyaljához méltatlan, hogy ilyen úton lehet a világ egyik legjobb Tokaji borhoz eljutni.
- Kérem szíves tájékoztatását, hogy a minisztérium tervei között szerepel-e a 37-es főút illetve a Tokaj - Hegyalja útjainak felújítása? - zárult a kérdés.
Orbán Viktor miniszterelnök utasította a szaktárcát a helyzet felmérésére és mihamarabbi kezelésére, ennek értelmében a leginkább balesetveszélyes szakaszok felújítása megkezdődött.

ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSPÁLYÁZAT!
2013. május 03.

Taktaszada Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Taktaszadai Micimackó Napközotthonos Óvoda 3921 Taktaszada, Kossuth utca 87.óvodavezetői megbízás (magasabb vezető) munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony.Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 5 év, 2018. július 31.-ig szól. A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3921 Taktaszada, Kossuth utca 87. További részletek»

ISTEN ÉLTESSE AZ ANYÁKAT!
2013. május 02.

Anya csak egy van, a legközelebb álló személy hozzánk, akinek méhéből születünk, testéből táplált, majd felnevelt, s még felnőttként is azt mondja szeretettel telt hangon, hogy kisfiam, kislányom… Őket ünnepeljük Magyarországon minden év májusának első vasárnapján.

Ez a vasárnap az anyákról szól, de ne csak ekkor gondoljunk rájuk, hanem az év többi, 364 napján is, hiszen úgy az igazi, ha mindig ott vannak a szívünkben, nem csak anyák napján. Viszonozzuk azt a sok szeretetet, gondoskodást, amelyet kaptunk, kapunk az édesanyánktól még felnőttként is. Az édesanyát és gyermekét különleges, egész életen át tartó, eltéphetetlen szál köti össze, amelyet a költők tudnak a legszebben szavakba önteni.

Ha csak egy virág volna, én azt is megkeresném.
Ha csak egy csillag gyúlna, fényét idevezetném.
Ha csak egy madár szólna, megtanulnék hangján.
Ami csak szép s jó volna, édesanyámnak adnám.
(Létay Lajos, Édesanyámnak)

Köszöntsük az édesanyákat olyan szeretettel amit csak tőlük kaphatunk. A felgyorsult, globalizálódó világban is őrizzük meg szívünkben ezt a köteléket, s adjuk tovább a felnövekvő gyermekeknek is. Ápoljuk a két ember közt létező, legbensőségesebb kapcsolatot, csaljunk mosolyt az arcukra!

Dr. Mengyi Roland
országgyűlési képviselő

Hagyományteremtő Polgári piknik Tiszaújvárosban
2013. május 02.

Első alkalommal rendezték meg május 1-jén Tiszaújvárosban a Polgári pikniket. A hangulatos egész napos főzős, műsoros, szabadidős programra több százan látogattak ki az Ifjúsági Parkba.
A szervezők voltak a legszorgalmasabbak, már kora reggel kitelepültek a parkba, aztán szép sorban érkeztek a vendégek. A fák közt, az egyik árnyas tisztást jelölték ki a bográcsozás helyszínéül. Tiszatardostól Tarcalig a régió különböző pontjairól érkeztek közös főzésre a baráti társaságok. A szakácsok és kukták gyorsan munkához láttak, pucolták a hagymát, burgonyát, különböző zöldségeket, szeletelték a húst, mások tüzet raktak, s rövidesen vidáman rotyogott a kondérokban az étel, a finom illata pedig belengte a környéket. Közben előkerültek a hűsítők, s kedélyes társalgásra váltott a főzés... További részletek»

Tájékoztató az óvodai felvételről
2013. április 16.

Taktaszadai Micimackó Napközi Otthonos Óvodába történő beiratkozással kapcsolatos hirdetmény.
Tájékoztató az óvodai felvételről
Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda az üresen maradt férőhelyekre felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.
Óvodakötelezettség: abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti a gyermek, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodába járni, melynek teljesítéséért a szülő a felelős.
A Nemzeti Köznevelési Törvény 2014. szeptembertől teszi kötelezővé a 2014. augusztus 31-ig 3. életévét betöltött gyermekek felvételét, amely kötelezettség alól - 5 éves korig - indokolt esetben felmentést kérhet a szülő.
További részletek»

TISZTELGÉS A MAGYAR KÖLTÉSZET ELŐTT
2013. április 12.

2013. április 12-én a Kék Madár Ifjúsági Klub foglalkozásán ünnepelték a KÖLTÉSZET NAPJÁT. Az ünnepségre a fiatalok hívtak képviselőt, nyugdíjast és családi klub tagokat is. Tóth Olivér helyi kortárs költő "Tiszta szívemnek", Parázna csönd", Késem hegyére Istenem" című verseit adta elő. Ládi Judit az ónodi Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola pedagógusa és könyvtárvezetője József Attila életéről, munkásságáról, költészetéről tartott ünnepi megemlékezést, majd felolvasta a költő: Tiszta szívvel- Születésnapomra- Altató- Óda című verseit. Kovács Fanni Klubtag, Lázár Ervin: Kék meg a sárga című verssel hódította meg az ünneplő közönséget. A nap emlékezetes pillanatai közé tartozott, hogy Takács István képviselőnek Kovács Andrásné, a csoport vezetője emléklapot adott át munkájának elismeréséül, majd Serfőző Miklósné szülő szorgalmas munkáját is megjutalmazta. A rendezvényt egy szép történettel zárták, mely a gyermek és szülő szeretetteljes kapcsolatáról szólt. Végszavuk: "A csoda nem a vers, hanem az őt befogadó gyerek, a csoda a kapcsolat. A csoda az adomány, ami a költészet."

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET

KÍVÁNOK TAKTASZADA LAKÓINAK ÉS A

WEBOLDALUNK OLVASÓINAK!

Taktaszada Községi Önkormányzat

képviselő testülete nevében:

Filep András
polgármester
HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTOLÁS HÓESÉSBEN
2013. március 28.

2013. március 27-én egésznapos hóesés kísérte a Hagyományos Húsvétolás immár 7-ik rendezvényét. A március végi szokatlan havazás azonban nem szegte kedvét az ünnepségre érkező civilszervezetek- és helyi intézmények mintegy 150 főnyi képviselőjének. Mindössze annyiban változott az előre tervezett program, hogy a szabadba tervezett eseményeket is a Művelődési Ház termeiben tartották meg. A Recept Klub és a Családok Klubjának tagjai már kora délelőtt vidám hangulatban sütötték a kemencében a kalácsot és díszítették a tojásfát. Az ünnepség kezdeteként köszöntőt mondott Varga Zsolt, majd Bűdi Bertalan a Pávakör képviseletében a húsvéti locsolóversek eredetét, történetét felidézve egy locsolóverssel köszöntötte az ünneplőket. A Micimackó Napközi Otthonos Óvoda képviseletében Jónás Dzsasztin, Horváth Renátó, Aleva Attila és Horváth László régi hagyományos ünneplőbe öltözve mondták el locsolóverseiket. A taktaszadai Aranypatkó Alapítvány képviseletében Vadászi Imre Benjamin, Tóth Olivér: Nagyszombati Ima című versét adta elő. A civilszervezetek tagjai az ünnepi asztalra díszes csomagolásban kalácsot és húsvéti tojást ajándékoztak: Filep András polgármesternek, Harangozóné Vitális Márta jegyzőnek, Nap Katalin tanárnőnek, Varga Zsolt és Pásztor Jánosné képviselőknek, Bűdi Bertalannak és a cigándi citerazenekar képviselőjének. Az ajándékozást követően a Móra Ferenc Általános Iskola néptánccsoportja húsvéti körtáncot mutatott be. Az immár 7-ik alkalommal megrendezett ünnepség emlékére a rendezvény résztvevői a Művelődési Ház bejárata elé egy barkafát ültettek, melyet a későbbiekben TIK-fa öltöztetésére szeretnének használni az ötletgazdák. A rendezvény záró programjaként a CIGÁNDI CSÁRDÁS CITERAZENEKAR ÉS HAGYOMÁNYÖRZŐ ASSZONYKÓRUS szórakoztatta az ünneplőket. A locsolkodást követően a résztvevők körbeülték az ünnepi asztalt és vidám beszélgetés közben elfogyasztották kakaóval és teával a kemencében sütött friss kalácsot. A HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTOLÁSRÓL vidám hangulatban és egy nagy élménnyel gazdagabban tértek haza az ünneplők.

KÖZLEMÉNY
2013. március 19.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a magánszemélyek kommunális adóját és a gépjárműadót 2013. március 29.-ig lehet megfizetni pótlékmentesen, mivel a megrendelt csekkek nem érkeztek meg határidőre és nem tudtuk kézbesíteni, ezért a fizetési határidő módosult.
Tisztelettel:

Filep András
Harangozóné Vitális Márta
polgármester
jegyző
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2013. március 18.

A rendkívüli időjárás miatt a március 15-i ünnepséget 2013. március 14.-én csütörtökön 14.00-kor a Házasságkötőteremben rendezték meg. A Himnusz elhangzása után Kardos Imre református segédlelkész a Nemzeti Dalt szavalta el.Ünnepi beszédet mondott: Dr. Méhész József - Taktaszada község háziorvosa- beszédében felidézve a márciusi eseményeket. A PÁVAKÖR Kossuth nótái után a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói ünnepi műsort adtak elő, majd Ringer István tárogatózott. Az ünnepi műsor után az ünneplők a Petőfi szoborhoz mentek, ahol koszorút helyezett el: Taktaszada Község Önkormányzata nevében Filep András polgármester, Móra Ferenc Általános Iskola nevében: Sárga Jánosné, Micimackó Napközi Otthonos Óvoda nevében: Pásztor Jánosné óvodavezető, Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében: Búri Árpád, Taktaközi Aranypatkó Alapítvány nevében: Tóth Olivér.

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2013. március 5.

Tisztelettel meghívjuk Taktaszada lakosságát a 2013. március 14.-én csütörtökön 14.00-kor tartandó ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra. A Petőfi szobornál az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk.Ünnepi beszédet mond: Dr. Méhész József - Taktaszada község háziorvosa.Nemzedi dalt szaval: Kardos Imre református segédlelkész.
Közreműködnek a Pávakör Egyesület és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói.

Taktaszada Önkormányzata

NŐK KÖSZÖNTÉSE
2013. március 13.
2013. március 8-án, Nőnap alkalmából Taktaszada Községi Önkormányzat által működtetett intézmények hölgy dolgozóit a képviselő testület nevében és támogatásával Vajtó János alpolgármester köszöntötte.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2013. március 6.

Maradjon meg e nap szép emléke,
Irántuk, kit méltón tisztelünk,
Gondoljanak azon szép szavakra,
Melyet róluk szívből hirdetünk.

Tisztelt Hölgyeim!
Nőnap alkalmából Tisztelettel köszönti Önöket Taktaszada Község Önkormányzatának képviselői és
Filep András
polgármester

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2013. március 6.

"Mint egy virággal telehintett ezer szín mező,
Oly csoda egyenkint minden egyes nő.
Van köztük rózsa, jázmin és liliom,
Viola, kökörcsin s bimbó a cédruson.
Gyönyörű mindenik, mit ember szeme lát,
Csak győzd megtalálni a fű közt az ibolyát.
Mert keresni érdemes, mivel ha rálelsz legott,
Meglátsz a szemében gyúlni egy csillagot.
Az a csillag vezet majd egy életen át,
Mint ahogy eddig is minden ember fiát.
Legyen a nő gyermek, anya vagy nagymama,
Az ő szíve mindig a szeretet hona.
Ezért köszöntelek fel most én is tégedet,
Kívánva neked boldog és szép életet,
Mert szeretném köszönni éltem minden nyarát,
Hűs telét, őszét és virágzó tavaszát,
Melyet beragyogva adtál örömet,
Mosolyt, barátságot, simogató kezet,
Kacagást, szerelmet s anyai ölelést,
Nekem és másoknak, mi cseppet sem kevés.
Nők, világ csodái, mit mondjak rólatok?
Inkább kívánok szép napot és még szebb holnapot."
Nőnap alkalmából tisztelettel köszöntöm.
Dr. Mengyi Roland
országgyűlési képviselő


Dr. Mengyi Roland SAJTÓANYAGAI

BURGONYA ELADÓ
2013. február 18.

Taktaszada Község Önkormányzata értesíti az érdeklődőket, hogy étkezési burgonya van eladó 30 kg-os kiszerelésben 80.-Ft/kg-os áron, valamint ültetni való 100.-Ft/kg-os áron, és takarmány burgonya 40.-Ft/kg-os áron.
Érdeklődni a Polgármesteri Hivatalban lehet a 47/392-002-es telefonszámon, vagy személyesen.

VÉRADÁS
2013. február 18.

Véradás 2013. február 28-án 10.00-14.00 a Művelődési Házban.

TAKTASZADAI FALUKARÁCSONY 2012
2012. december 21.

2012. december 21-én 16 órakor ünnepi díszben várta az ünneplőket a taktaszadai Művelődési Ház, ahol a hagyományos Falukarácsony megünneplésére gyűltek össze a település lakói. Az ünnepi műsort a Móra Ferenc Általános Iskola 4. osztályos tanulói és a Kék Madár Ifjúsági Klub verselő diákjai nyitották meg. A műsort betanította: Sárga Jánosné. Daruka Józsefné műsorvezető köszöntő szavai után karácsonyi köszöntőt mondott Kardos Imre református segédlelkész. Karácsonyi dalokkal szórakoztatta az ünneplőket Donka Nikolett és Várhegyi Gábor. A Mici Mackó Napközi Otthonos óvoda alkalomhoz illően kántálással lepték meg az ünneplőket. Daruka Józsefné átadta a 2008-ban, a Biblia Évében, útjára indított "Vándor Bibliát" Serfőző Zsoltnénak, a Recepklub tagjának , azzal a szándékkal, hogy az elkövetkező évben még több taktaszadaival ismertessék meg a Bibliát. Néma csendben, az ünnepi hangulatot átélve hallgatták a vendégek a taktaszadai Pávakör karácsonyi dalcsokrát, melynek zárásaként egy igazi meglepetés produkcióval, Wolf Péter: Ave Maria című dalával köszöntek el és kívántak mindenkinek boldog ünnepeket. A vendégek elérzékenyülve hallgatták a férfi kórostól szokatlan csodálatos előadást.
A taktaszadai karácsonyi ünnepség zárásaként Filep András polgármester ünnepi gondolatai után, mindenkinek Áldott Karácsonyt és Békés Boldog Új Esztendőt kívánt.
Az ünnepi műsor után a vendégeket kaláccsal és kakaóval kínálták, melyhez a tejet Pásztor Jánosné képviselő és Tóth Zoltánné adományozta.

"TAKTASZADAI NÉPTÁNC MŰHELY" PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY
2012. december 21.
KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR TAKTASZADÁN
2012. december 21.
TAKTASZADA KARÁCSONYA
2012. december 14.

CIVILSZERVEZETEK ÉVADZÁRÓ RENDEZVÉNYE
2012. december 08.

Taktaszadán évek óta hagyománya van a nagyon aktív civil szervezeti munkának, és annak, hogy a település sokszínű rendezvényeinek lebonyolításában aktív szerepet vállaló civilszervezetek minden év végén évzáró vacsorával, saját műsoros produkciójuk bemutatásával , közös tánccal, vidám szórakozással búcsúznak az évtől. 2012. december 8-án az elmúlt évek hagyományait követve ez évben is megrendezésre került a civilszervezetek évzáró rendezvénye. A vendéglátás előkészületeiből az alig 8 hónapja alakult Receptklubbosok nagyon aktívan kivették részüket, mivel a konyhában ők készítették, majd az udvari kemencében ők sütötték meg az ünnepi asztalon elhelyezett finomabbnál-finomabb édes- és sós süteményeket. A Művelődési Ház délután kettőre megtelt a 9 civilszervezet tagjaival és a meghívott vendégeikkel, akiket Daruka Józsefné köszöntött:Filep András polgármestert és feleségét, Vajtó János alpolgármestert és feleségét, a képviselő-testület tagjait, Pásztor Jánosné képviselőt,a Mici Mackó Napközi Otthonos Óvoda vezetőjét, Rabóczné Horváth Erzsébetet, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatóját, Hegedűsné Orosz Nórát, a Latabár Színház igazgatóját, Taktaszada közművelődési referensét, a civilszervezetek vezetőit, tagjaikat és vendégeiket. A vendégek köszöntését követően Filep András polgármester nagyon pozitívan értékelte és megköszönte a civilek elmúlt évi, az idősebbeknek az elmúlt több évi munkáját, a jelenlévőknek és családjaiknak boldog ünnepeket kívánt, majd a rendezvényt megnyitotta, melyre mindenkinek jó szórakozást kívánt. A köszöntéseket követően a rendezvény kulturális programjaként egy-egy a civilszervezet mutatta be produkcióját, ezzel szórakoztatva társaikat:

  • Remény Nyugdíjas Egyesület görbebotos, otthonkás bevonulását követően, a botot eldobva dinamikus discó táncot mutattak be.
  • Daruka András, Tóth Istvánné, valamint Takács Lajosné egy-egy verssel, mesével szórakoztatták a vendégeket.
  • Ládi Gabriella a taktaszadai Pávakör Egyesület új művészeti vezetője bemutatkozásul ismert musicaleket adott elő, majd meglepetésként Daruka Józseffel duettet énekelt.
  • A PÁVAKÖR ez évben is humoros produkciójukkal "Kocsma Ördöge" címmel vidám műsor adtak elő, melyben a legnagyobb meglepetést a térdzoknis, kékfestő ruhás fiúk keltették.
A pávakör tagjai Oroszné Galbavy Zsuzsannának, a PÁVAKÖR Egyesület elnökének megköszönték a többéves művészeti vezetői munkáját, melynek eredményeként országos szinten is kimagasló szakmai elismeréseket értek el. Oroszné Galbavy Zsuzsa megköszönte az elismerő szavakat, és egészségi állapotának gyengülése miatt a PÁVAKÖR művészeti vezetését átadta Ládi Gabriellának, és a PÁVAKÖR tagjainak további szakmai sikereket kívánt.

A műsoros produkciók után a vendégek elfogyasztották az ünnepi estebédet, majd megkezdődött a késő estig tartó tánc és mulatozás, melyhez az élőzenét Orosz Csaba szolgáltatta.

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.