Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2014
ÁLLÁSPÁLYÁZAT!
2014. december 31.

TAKTASZADA POLGÁRMESTERI HIVATAL A"Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011 évi CXCIX. törvény 45.§.(1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Taktaszadai Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére. További részletek»

FALUKARÁCSONY TAKTASZADÁN!
2014. december 19
Falu közös Karácsonyán a Művelődési Házba érkezőket kellemes betlehemi zene fogadta, a csoportok által készített Karácsonyi aprósága közül vidáman vásároltak. A megjelentek köszöntése után, Pásztor Jánosné képviselő ünnepi beszédének elején elmondta, hogy ez az ünnep dacolva a világ változásával, kitartóan fennhangon megrendíthetetlen bástyaként, csupán egy dolgot hirdet évszázadok óta , hogy a legfontosabb kincsünk a szeretet. Márai Sándort idézte "Beszéljünk csendesen , és nézzünk körül néha , mert lehet , hogy hallgatózik valaki." Ezen a szép ünnepen nyissuk meg a szívünket, merjük a szeretetet megvallani, mert szeretetben élni nem gyengeség, hanem a legnagyobb erő. Mondatai a fenyőfa gyertyáinak csillogását a kereszténység hagyományát, a Betlehembe született Jézust a hontalan embereket és mindazokat akik már nincsenek közöttünk egyformán tartalmazta.
A műsor részében A Taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda -Bölcsőde műsora megható volt. Szilágyi Tünde, Jablonszki Mónika, Mihalikné Nagy Judit óvónők felkészítésével az apró csemeték hangja mint az angyalok üzenete töltötte be a termet. Az ünnepi műsor szépségét a CSŰRDÖNGÖLŐ zenekar
"Az Istennek Szent Angyala " c. Adventi műsora és a Taktaszadai Pávakör dal csokra tette még meghatóbbá. A 2008 évben útjára indított vándor bibliát az évben Csengőné Erdei Ildikó vette át. A rendezvény zárásaként Taktaszada Község polgármester Filep András mondta el jókívánságait, megköszönte a gyerekek műsorát az egész évi tevékenységet, Boldog békés karácsonyt és boldog új évet kívánt mindenkinek. A rendezvény technikusa Ágoston Tamás, fotósa,Daruka Nándor József, konferansziéja, Daruka Józsefné volt.
MEGHÍVÓ A TAKTASZADAI FALUKARÁCSONYRA!
2014. november 28.
TAKTASZADA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL VÁRJA

A KÖZSÉG LAKÓIT
A MŰVELŐDÉSI HÁZBA
2014. december 19-én 13 órától
A TAKTASZADAI FALUKARÁCSONYRA

13 órától a taktaszadai civil szervezetek
által készített karácsonyi ajándékok vására
14 órától ünnepi műsor

Civil szervezetek évzáró délutánja
2014. december 12.

2014. deecember 12.-én a Taktaszadai Remény Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a Művelődési Házban megjelent kedves vendégeket , elmondta ez a délután köszönet minden csoport tagjának az egész évben nyújtott munkájáért. Mint minden évben a civilszervezetek közösen zárják az évet a Művelődési Ház Színháztermében. Az idén egy kicsit más formában a csoportok kellemes időt töltve a Miskolci Musical Színház tagjaival múlatták az időt . Tehették ezt Csengőné Erdei Ildikó könyvtáros segítségével , aki a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából az éves rendezvénykeret összegéből finanszírozni tudta a programot. A műsor fergeteges és vidám volt.

TÁJÉKOZTATÓ!
2014. november 28.

A TAKTASZADAI
CIVIL SZERVEZETEK HAGYOMÁNYOS ÉVZÁRÓ DÉLUTÁNJÁT
2014. december 12-én 15 órától
TARTJUK A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN.
SZERETETTEL VÁRJUK A CIVIL SZERVEZETEK TAGJAIT!

ÁLLÁSPÁLYÁZAT!
2014. november 25.
Taktaszada Község Polgármestere pályázatot hirdet Közmunkavezetői munkakör betöltésére. A munkaviszony időtartama: határozatlan idejű munkaviszony. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Taktaszada Község Önkormányzata, Taktaszada Kossuth u. 74. A munkakörbe tartozó lényeges feladatok: A közfoglalkoztatással, közérdekű munkával kapcsolatos feladatok teljes körű ellátása. Illetmény és juttatások: A munkabér megállapítására a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény rendelkezései az irányadók, megegyezés szerint. Pályázati feltételek»
45 ÉVES A TAKTASZADAI PÁVAKÖR!
2014. november 22.

A 45 ÉVES TAKTASZADAI PÁVAKÖR köszöntésére gyűltek össze az ünneplők 2014. november 22-én a taktaszadai Művelődési Házban.
A rendezvényt Daruka Józsefné , a rendezvény fő szervezője nyitotta meg, majd Filep András polgármester köszöntötte az ünnepségen megjelent vendégeket: Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselőt, a képviselő-testület tagjait, a helyi intézmények vezetőit, a jelenlévő Pávakör tagjait, Ládi Gabriellát a Pávakör művészeti vezetőjét,valamint a Pávakör Egyesület betegség miatt távollevő elnökét: Oroszné Galbavy Zsuzsannát. A polgármester úr köszöntőjében részletesen ismertette a 45 év legfontosabb állomásait, kiemelve az elért eredményeket, sikereket, díjakat. Az ünnepségen megemlékeztek és gyertyát gyújtottak a 45 év alatt elhunyt Pávakörösök emlékére.
Az ünneplő Pávakört születésnapján saját produkciójukkal köszöntötte:
Hajnali Néptánc Együttes Szerencsről,
Rátkai Hagyományőrző Népdalkör,
Megyaszói Népdalkör és Citerazenekar.

Az ünnepségen a Taktaszadai PÁVAKÖR egy új oldaláról mutatkozott be, ugyanis zenei kísérettel énekeltek magyar nótákat, majd ünnepi műsorukat az elmúlt évek legsikeresebb nótáival zárták.
Sajnos betegség miatt a Kaplonyi Asszonykórus nem tudott részt venni az ünnepségen, de a PÁVAKÖR tagjai megemlékeztek róluk, és a részükre készített kancsót, emléklapot a legközelebbi találkozáskor adják át részükre. A műsorvezető több gratulációs, köszöntő levelet is felolvasott, melyet azok a szakmai szervezetek, támogatók, dalostársak küldtek, akik egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a születésnapi ünnepségén.
A jó hangulatú, színvonalas műsor után Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő Filep András polgármesterrel közösen a fellépők és az ünnepeltek részére emléklap kíséretében egy-egy jubileumi boroskancsót adtak át. A PÁVAKÖR EGYESÜLET megköszönte az elmúlt évek támogatását, és Filep Andrást, mint fő támogatót tiszteletbeli taggá fogadták.
Az ünnepi fotózás után elfogyasztották az ünnepi vacsorát, majd közös nótázással, a Class Duó zenéjére fergeteges táncmulatsággal zárták a PÁVAKÖR 45. születésnapi ünnepségét.
PÁVAKÖR EREDMÉNYEK, DÍJAK

· Hétszeres nívódíj
· Tizenkétszeres kiváló együttes
· Több aranyfokozat
· Kilencszeres ARANYPÁVA DÍJ.
· Két ARANYPÁVA NAGYDÍJ
, melyet 2007. május 5-én a hévízgyörki gálán, 2013-ban pedig Egerben nyert el a Pávakör

TAKTASZADAI PÁVAKÖR EGYESÜLET tagjai
Büdi Bertalan Daruka András Daruka József Gacsályi Miklós
Görömbölyi József Iván József Kovács Lajos Mervinszki István
Takács István Tóth István M Tóth István  
Művészeti vezető: Ládi Gabriella
Egyesület vezető: Oroszné Galbavy Zsuzsanna

Köszönet a támogatóknak és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek!

INDUL A HELYI KÖZÖSSÉGI AKADÉMIA!
2014. november 20.
Az ország 77 települése között Taktaszada is büszkélkedhet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nevével fémjelzett Helyi Közösségi Akadémiák Hálózatának tagja címmel. A Helyi Közösségi Akadémiák olyan sajátos tudásközpontok, amelyek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Belügyminisztérium munkatársaival együtt szakértői-fejlesztői közösséget alkotnak, melynek célja egy olyan hálózat kialakítása, amely helyzetelemző tanulmányok készítésével, műhelymunkák lebonyolításával és a jó gyakorlatok terjesztésével segíti a közösségi bázisú stratégiákkal megalapozott helyi fejlesztéseket.További részletek»
HIRDETMÉNY!
2014.november 19.
Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a rendezvénynaptárunkban előre meghirdetett karácsonyi programunk betegség miatt elmarad. A Falukarácsony új időpontja: 2014. december 19. délután 14 óra.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2014.október 31.
SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKT ZÁRÁSÁRÓL ÁROP-1.2.11/A-2013/További részletek»
OKTÓBER 23-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2014.október 22.
Fotó: Szerencs TV
Fotó: Darukáné
Meghatóra sikeredett 2014. október 22.-én az 1956 emlékére szervezett ünnepi megemlékezés a Művelődési Házban. A Himnusz közös éneklése után Hegedűsné Orosz Nóra Kulturális referens köszöntötte a megjelenteket . Ünnepi beszédében több alkalommal is kitért a Magyar történelem egyik jelentős eseményére." Az ünnepek táján általában valamiféle üzenetre várunk mindannyian. Érdekes üzenete, érdekes aktualitása van 1956 - nak számunkra, mai magyarok számára. Az üzenet megértéséhez, az események felidézésén túl, érdemes az okokat is kutatni, az okokat, amiért' 56 megtörtént. Szeretnénk látni, hogy mi lesz a szellemi örökséggel. Vissza kell adni a forradalmat a magyar fiataloknak. Mert mindaz ami a személyes sorsokon túl fontos volt a forradalomban, a lázadás, a merészség, a romlatlan hit, az a fiatalok emlékezetében élhet tovább. Át kell érezzük, hogy immár rajtunk van történelmünk, nemzeti emlékezetünk ébrentartásának és továbbépítésének terhe. Bodrogi Judit és Furman Mária tanárnők felkészítésével egy magával ragadó és kellemes perceket előidéző műsor részesei voltak.
A jelenlévők visszaemlékezhettek azokra a hősökre akik akkor mertek hazafiak lenni, amikor arra a Hazának szüksége volt.

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN
2014.október 20.

OKTÓBER 23-I ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2014.október 16.


Taktaszada Község Önkormányzata 2014. október 22-én 14.00 órakor
az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére ünnepi megemlékezést tart a Művelődési Házban.
Ünnepi köszöntőt mond: Hegedűsné Orosz Nóra.
Ünnepi műsort ad: Móra Ferenc Általános Iskola.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN
2014.október 03.
Taktaszada Község Önkormányzata 2014. október 3-án délután Idősek Napjának ünneplésére hívta a település 60. életévét betöltött lakosait a Művelődési Házba. Daruka Józsefné műsorvezető nyitó gondolatai után, Filep András polgármester köszöntötte a mintegy 160 megjelent szépkorút. Beszédében meleg szavakkal méltatta az időskor értékeit, kiemelte, hogy az Önkormányzat fontos feladatának tekinti a szadai idősek köszöntését, ezért hagyomány, hogy minden évben együtt ünnepelnek azokkal akik elfogadták a meghívást és személyesen is megjelentek, és együtt éreznek azokkal, akik nem tudtak megjelenni egészségi állapotuk, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt. Köszönetet mondott minadazoknak, akik áldozatos munkájukkal, tudásukkal, élettapasztalatukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez, mert az idős korúak társadalmának köszönhetjük, hogy kijelölték azt az utat, amit mi is követünk. Kötelességünk, hogy szeretettel, gondoskodjunk róluk, emlékezzünk meg a születés, névnapjukról, mert mindannyiunk felelőssége, hogy szüleinkről, nagyszüleinkről gondoskodjunk. Soha ne feledjük el, hogy mivel tartozunk annak a generációnak, akik vállukon viselték a felnevelésünk terheit. A megható köszöntő után vidám műsorral kedveskedtek az időseknek. Elsőként a PÁVAKÖR betyár-és szerelmes dalokat énekelt, Bökfi Gusztáv slágereket adott elő, majd Hegyalljai Sándor bűvész mutatványaival ejtette ámulatba a nézőket. Az ámítás után Bökfi Gusztáv és Simon Géza kabaré show műsorral szórakoztatta az időseket, majd a PÁVAKÖR, vezetőjükkel Ládi Gabriellával együtt fergeteges operettslágereket adott elő. A kellemes kikapcsolódást biztosító jó hangulatú műsor után a polgármesteri hivatal dolgozói felszolgálták az uzsonát, a frissen sült pogácsát, és a polgármester úr által készített italt. A jó hangulatú szombat délutánról hazainduló valamennyi szépkorú a képviselő testület döntésének megfelelő összegű pénzösszeg átvételét követően tértek haza otthonaikba.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2014. október 03.
Taktaszada Község Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2015. évi fordulójához.
Az önkormányzat 2014. október 3. napján kiírja az A tipusú és B tipusú pályázatot. A pályázati kiírás az alábbi linken olvasható: Bursa A. és B. típusú

Pályázatok benyújtásának határideje: 2014. november 7.
A pályázat benyújtásának módja az EPER-Bursa rendszer.
Érdeklődni: Taktaszadai Polgármesteri Hivatal
3921 Taktaszada, Kossuth utca 74.
Ügyintéző: Harangozóné Vitális Márta jegyző
Tel./Fax.:47/392-002.
Email cím: taktaszada.ph@gmail.com
IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN
2014. szeptember 29.

Taktaszada Község Önkormányzata
szeretettel meghívja
a 60. életévüket betöltött időskorúakat
2014. október 3-án 13.30 órára a
Művelődési Házba az

IDŐSEK VILÁGNAPJA

alkalmából rendezett ünnepi műsorra
és az azt követő uzsonnára.

Filep András
polgármester

ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!
2014. szeptember 29.
Taktaszada község önkormányzata is csatlakozott az országos méretű ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG SZERETLEK" címet viselő rendezvénysorozathoz. A kellemes őszi időben nagy érdeklődés kísérte a programot. A Remény Nyugdíjas Egyesület nagyon finom kemencés pogácsát sütött, melynek alapanyagához Pásztor Jánosné képviselő asszony is hozzájárult. A Móré-Rimmel házaspár sütötte a friss tepertőt. A rendezvény programját Daruka Józsefné ismertette, majd Filep András polgármester köszöntötte a szép számmal összegyűlt szadai lakosokat. A polgármester úr az udvaron megterített asztaloknál italokkal, pogácsával, majd a frissen sütött tepertővel, oldalassal és csülökkel kínálta a vendégeket.A vendéglátás fő alapanyagát biztosító sertést, az önkormányzat állattartásából vágták le. A rendezvény kulturális programjában közreműködtek: FRESCH EGYÜTTES, a TAKTASZADAI PÁVAKÖR katona-és bordalokat énekelt, a sárospataki PICURKA TÁNCCSOPORT vidám műsort adott, majd a MOCZÓ DUÓ mulatós zenéjére nagyon jó hangulatban szórakoztak az egybegyűltek, miközben elérkezett a rendezvény fénypontja, az esti tűzgyújtás. Egy kellemes időben, egy vidám, szép szombat délutánt töltöttek el együtt a szadaiak.A hangosítást Ágoston Tamás biztosította.
ITTHON VAGY! /A képre kattintva a program letölthető!
2014. szeptember 26.

TAKTASZADA BEMUTATKOZOTT
2014. szeptember 26.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Munkaügyi Központ közreműködésével 2014. szeptember 26-án 10:00 - 17:00 óráig Közfoglalkoztatási Kiállítást rendezett Miskolc belvárosában, a Szent István tér – Városház tér – Erzsébet tér – Széchenyi utca körzetében. A rendezvény első alkalommal kínált lehetőséget - a megye 16 járásának, 125 településének, összesen 101 kiépített standján - a kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékek bemutatására. A kiállítást folyamatosan színes, zenés programok kísérték. A kiállításon Taktaszada is bemutatkozott, a termelt zöldségekkel, termékekkel, a feldolgozott, tartósított élelmiszerekkel és a termelés során használt eszközeikkel.

Pályázat lakossági házi szennyvízcsatorna kiépítésére
2014. szeptember 18.
Építési beruházás szennyvízelvezető rendszer és szennyvíztisztító-telep kialakítására Taktaharkány és Taktaszada községekben című KEOP-1.2.0/2F/09-20010-0093 számú projekt keretén belül a beruházás megkezdődött Taktaszada településen. A Taktaszadai Csatornaberuházó Víziközmű Társulat (3921 Taktaszada Kossuth utca 74.) pályázatot hirdet vállalkozók részére Taktaszada településen a lakossági házi szennyvízcsatorna kiépítésére és az ingatlan határon belül kiépített tisztítóidomra történő rákötésre. A pályázat keretében árajánlatot kérünk. Az árajánlat beérkezésnek helye és ideje:
Taktaszadai Polgármesteri Hivatal 3921 Taktaszada Kossuth utca 74.
2014. szeptember 30. (kedd) 10,00 óra
Az árajánlatot zárt borítékban kell leadni.
További részletek»

Taktaszada Hagyományőrzése
2014. szeptember 13.

Taktaszada Önkormányzata több év óta nagy gondot fordít a hagyományok ápolására, őrzésére. Ennek szellemében rendezték meg 2014. szeptember 13-án a Taktaszada Hagyományőrzése címet viselő egész napos faluprogramot. Sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, de a jól szervezett előkészítésnek köszönhetően végül is minden tervezett programot lebonyolítottak, sőt a gasztronómiai udvaron is megfőtt az étel, csak egy kis sátortetővel kellett rásegíteni.
11 órakor Daruka Józsefné a rendezvény műsorvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Filep András polgármester mondott ünnepi köszöntőt és megnyitotta a rendezvényt. Külön köszöntötte a két testvértelepülés Kaplony és Kálmánd küldöttségét.
A rendezvény kulturális programjában közreműködött:
- Taktaszadai Pávakör szerelmes, majd katonadalokat énekelt.
- Rátkai Hagyományőrző Népdalkör színvonalas népdalcsokorral lépett fel.
- Pém Mihályné egyházi éneket adott elő.
- Ládi Gabriella és Bagi Csaba ismert slágerekkel, operettekkel táncra perdítette a közönséget.
A Filep András polgármester az ünnepi műsor közben Móré György zsűri taggal kihirdette a közel egy hónapja értékelt "Leggondozottabb kert és udvar" elnevezésű verseny eredményét. A versenyre jelentkezők udvarait, kertjeit Harangozóné Vitális Márta jegyző kíséretével Gergely Attila zsűri elnök, Farkas József, Móré György zsűri tagok járták végig és értékelték. A díjátadás alkalmával Filep András kihangsúlyozta, hogy a jövőben nagyobb motivációt szeretne kitűzni a szadai udvarok, kertek, akár utcák gondozásának elismerésére, ezért 2015 évre , az első három helyezett részére felajánlott: 250 000.-Ft pénzjutalmat, annak reményében, hogy az ez évinél még többen fognak versenyezni, és még szebb, tisztább és gondozottabb lesz Taktaszada. Felajánlása után kihirdették a 2014 évi verseny eredményét és átadták a jelentős pénzösszeggel járó díjakat, melynek teljes anyagi fedezetét Filep András polgármester biztosította:
I. helyett (két első helyezett lett): Daruka József és Takács Lajos
II. helyezett: Buri Ferencné
III. helyezett Nagy Istvánné

A színpadi műsorokat megszakítva a szadai lakosokat és a vendégeket ebédre 3 üstben főzött hagyományos, magyaros nemzeti étellel, ízletes töltött káposztával , süteménnyel, pogácsával és tájjelegű borral, üdítő italokkal látták vendégül.
Az izletes ebéd után tovább folytatódott a színpadi műsor:
- A nyíregyházi Buratinó Bábszínház gyermekelőadásával a kicsiknek kedveskedett.
- Miskolci Musical és Dalszínház 4 fiatal művésze Musical és Operett varázzsal szórakoztatta vendégeket.
- Varga Feri és Balássy Betti, közismert sztárházaspár közvetlen, kedves modorukkal, előadásukkal, az "Egy bolond százat csinál!" című kedvelt slágerükkel nagy sikert arattak.
- Meglepetés volt, a szadán még eddig ismeretlen 4 for dance fiú tánccsoport, akik sokszínű, fergeteges táncprodukciójukkal belopták magukat főként a lányok szívébe, de a férfiak is elismeréssel tapsoltak a produkció láttán.
- A rendezvény zárásaként Nagy Anikó, az ungvári filharmónia magánénekese és kistokaji vendége Tóth Erika operett slágerekkel, csárdásokkal szórakoztatták a vendégeket, és vidámhangulattal, jó kedvvel zárták a Falunapot.
Köszönet a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek és Filep András polgármester és Bűdi József, Kovács Béláné taktaszadai lakos támogatóknak.

KÉPEK A "LEGGONDOZOTTABB KERT,UDVAR" VERSENYRŐL
Dolgozik a zsűri

VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ
2014. szeptember 12.
MULASSUNK EGYÜTT TAKTASZADÁN!
2014. szeptember 1.
Szeretettel várunk minden mulatni-szórakozni vágyó taktaszadait 2014. szeptember 13-án 18 órától a Művelődési Ház udvarára! MULASSUNK EGYÜTT éjfélig a MOCZÓ-és PRÜGYI DUÓ-val!
Taktaszada Hagyományőrzése
2014. szeptember 1.
Plakát
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2014. augusztus 26.

Értesítjük a község lakosságát, hogy 80.-Ft/kg-os áron hagyma, 90.-Ft/kg-os áron étkezési burgonya kapható a régi varroda épületében munkanapokon 8-12 óra között.

Római katolikus rendezvény
2014. augusztus 21.

Államalapítás ünnepére készülődve , szórakozva segítettek a Római Katolikus Egyház község által szervezett rendezvényen 2014 . 08 .16.-án .
Daruka Józsefné a rendezvény szervezője bevezetőjében elmondta , mindent megtesznek annak érdekében , hogy jó hangulatban teljen az est .
Darvas László atya megnyitója után , Serfőző Zsoltné felolvasta a templom történetét .
A megtelt színházterem vendégeit , Boros István az Egyház "Világi elnöke" köszöntötte .
- Darvas László plébános urat ,
- Vajtó János alpolgármestert ,
- Pásztor Jánosné képviselő asszonyt ,
- Kardos Imre református lelkészt ,
- Iván József református gondnok urat ,
- Nagy Sándor karcagi vendégünket,
- Molnár Ádámot a római katolikus egyházközségünk kántorát,
- Szopko Tamást Tenk polgármesterét,
- a műsorban közreműködőket,
- Taktaszada római és református egyházközségének tagjait ,
- és mindenkit aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Boros István elmondta , 2016 ban szeretnék méltón megünnepelni a templom fennállásának 150. évfordulóját .
Rengeteg munka van addig és a tető , salétromos falak , repedések, vakolatok , a fő oltár javítása szükséges . Segítséget kérnek a munkák megvalósításához .
Megköszöni a támogatásokat ezen nemes cél érdekében .
Az est folytatása ként Molnár Ádám szívhez szóló szentmisén elhangzó énekét halhatták .
Kardos Imre református lelkész áldást mondott a vacsora előtt , majd Boros István imáját halhatták a tálalás előtt.
A hajnalig tartó szórakozásnak , vidám pillanatoknak csak a fáradtság vetett véget .
A finom sütemények darabkái és az üres tányérok jelezték , minden jól sikerült az est folyamán .
A szervezők nevében köszönjük mindenkinek , hogy eredményesre sikerült a rendezvény és vidám hangulatban mulatozva hozzájárultak ahhoz , hogy az előzetesen kitűzött támogatási céljaink kezdetét vették.
20.-án Darvas László atya ünnepi szentmisén prédikációjában a "Szent jobbról" beszélt majd megáldotta az új kenyeret , megköszönte a támogatásokat és szeretet vendégségre hívta a híveket.

FIGYELEM!!! ELMARAD A FALUNAP
2014. augusztus 4.

Tisztelt Lakosság!
Taktaszada Község Polgármestere értesíti a lakosságot, hogy a 2014. augusztus 9. napjára meghirdetetett Hagyományőrzés Taktaszada településen című Falunapi rendezvény vis maior,
Hepatitis A vírus fertőzés miatt elmarad.

A rendezvény későbbi időpontban 2014. szeptember 13. napján kerül megtartásra.

Tisztelettel:
Filep András
polgármester

Taktaszada Hagyományőrzése
2014. szeptember 1.
Meghívó
Plakát
"LEGGONDOZOTTABB KERT,UDVAR" VERSENY
2014. június 30.
SERFŐZŐ MIKLÓSNÉ 100 ÉVES
2014. június 16.

Serfőző Miklósnét 100-ik születésnapján köszöntötte Taktaszada Község Önkormányzatának képviseletében Filep András polgármester és Harangozóné Vitális Márta jegyző. Zsófi néni 1914. június 3-án született, és még ma is jó egészségnek örvend. Születésnapján sokan köszöntötték Zsófi nénit, többek között: Kardos Imre segédlelkész, családja, rokonai és jó ismerősei.

PEDAGÓGUSNAPI MEGEMLÉKEZÉS
2014. június 16.

Köszönjük szépen a Pedagógusnapi megemlékezést és köszöntést Filep András polgármester úrnak. Jól esett, hogy a mindennapi rohanó világban gondolt ránk, óvodapedagógusokra, s a munkánkat segítőkre. Néhány jó szó, elismerés, erőt ad a mindennapi munkánkhoz.
Köszönet érte még egyszer!

TÁJÉKOZTATÓ
2014. június 11.

Taktaszada Község Jegyzője értesíti a mezőgazdasági vállalkozókat, hogy a nyári betakarítási munkákkal kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat, szabályokat a mellékletben szereplő felhívás tartalmazza./Melléklet letölthető»

Retromajális szalonnasütéssel Taktaszadán
2014. május 05.
A Művelődési Ház udvarán május 1-én már reggel 8 órakor megkezdődtek a Retromajális előkészületi munkái. Nagyon kellemes időben, családias hangulatban 13 csoport szalonnasütéséhez készítették elő a sütőhelyeket. E közben 9 órakor 4 lelkes csapat barátságos futballmérkőzést játszott az udvari pályán. A kellemes kifáradás, focizás, szurkolás, előkészítő munka után Filep András polgármester úr köszöntötte az egybegyülteket, majd a csoportok, baráti társaságok 11 órakor megkezdték a szalonnasütést, melyhez az ízletes alapanyagot az önkormányzat biztosította:kenyér, szalonna, kolbász,új hagyma. A családias hangulatot Pásztor Jánosné képviselő asszony és két óvodásának anyák napi köszöntőjével szakították meg, akik meglepetéskét nagyon megható kedves versükkel köszöntötték az édesanyákat és a nagymamákat. A vidám hangulatot tovább fokozta Szega és Frédó nagysikerű mulatós koncertje, mely után még baráti beszélgetés, majd közös takarítást követően ért véget a családias retromajális.
Retromajális Taktaszadán
2014. április 18.
Múltidézés jegyében hívja időutazásra a Taktaszadai családokat, barátokat, civileket az önkormányzat retro szalonnasütésre: Házi kenyér, szalonna, kolbász, virsli.
Friss zöldségfélék: hagyma, paprika, paradicsom, retek, uborka, jó fajta hideg borok, Turbós-fröccsök és jó beszélgetés.
Május 1. Művelődési Ház 11-13.30-ig.
Ezt követően Szega és Frédó koncert 14.30-ig.

Jelentkezési határidő: 2014.04.24. Művelődési Ház

8. Hagyományos Húsvétolás
2014. április 18.
Április 17.-én már a kora reggeli órákban a recept klub tagjai sütötték a húsvéti kalácsokat. Délutánra kihűlt és szeletelhették a vendégek fogadására, valamint ajándékokat készítettek. A színházteremben szorgos kezek díszítették a tojásfát.
Immár 8. alkalommal köszöntötte Daruka Józsefné a húsvétolásra megjelenteket. Devera Erzsébet hittan tanár tömör gondolatokkal mondta el a Nagycsütörtök, Nagypéntek, Nagyszombat jelentőségét, hagyományát.
Czentnár Ferenc tárogatójának kellemes hangját hallgatva készítették a versenyre az asztalokat.
Vidám perceket élhettek át a Bokréta Művészeti Iskola Zemplén Néptánc együttesének műsora közben. Az izgatottság már látszódott a csoportokon, amikor elkezdődött a verseny.
Darukáné bemutatta zsűri tagjait: Elnöke: Boros István Tanár a Római Katolikus Egyház Világi elnöke, Takács István Önkormányzati képviselő, Czentnár Ferenc Tanár, Miskolcról
Külön díjat kapott, az önkormányzat által alkalmazott munkások csoportja „Emlékünk a húsvéti locsoló tojásról” című történetével. Elő adta: Buri Gyuláné.
Első helyezést értek el a családok klubjának tagjai „Az asztalkám titkaival ’.
Második lett a nyugdíjasok által előadott „Emlékek húsvétja és a Húsvéti vers „.
Harmadik lett a Mici Mackó Napközi Otthonos Óvoda, Húsvéti eset című verse.
Halhattuk még a Hivatal dolgozóit, Recept klub versét, Kék madár ifjúsági klub locsoló versét és a Pávakörösök versét.
Locsoló verssel készült: Zagyi Tamás, Zagyi Angelika, Molnár Bianka.
Felnőtt srácok: Vadászi Richárd Márk, Buri Richárd.
Az ajándékok átadása után a templomban folytatódott a hagyomány ápolása az utolsó vacsora emlékére. Czentnár Ferenc Egyházi énekeket tárogatózott. Vereb Zsolt piarista szerzetes a Mosonmagyaróvári piarista gimnázium igazgatója celebrálta a szentmisét.
A rendezvény technikai részét Ágoston Tamás, a fotókat Daruka Nándor József készítette.
8. Hagyományos Húsvétolás
2014. április 9.

Részletek a képre kattintva
Éves egészségnapi program
2014. március 31.
 

2014. március 27–én 247 fő taktaszadai lakos vett részt az éves egészségnapi programon.
Kilenc órától kezdődő megnyitón Daruka Józsefné köszöntötte, Taktaszada Község polgármesterét, Filep Andrást és az érdeklődő lakosságot. Magyar Vöröskereszt Szerencs Területi szervezetének elnökét Dr. Brugoviczky Zsolt Bélát, a területi vezetőt Hornjik Katalint munkatársát Tvergyák Vivient. Somogyvári Katalint, Dobler Szeleczki Zoltánt Szerencs ESZEI munkatársakat. Tiba Jánosné védőnőt, Kecskés Zsuzsanna családsegítőt, Szendi Józsefné szociális gondozót, valamint a civil szervezetek vezetőit.
Ezt követően felkérte Filep András urat a rendezvény megnyitására, fontosnak tartotta a térítésmentes szűréseket, a betegségek mielőbbi felismerése érdekében. Örömét fejezte ki, hogy már 5. alkalommal nyílik lehetőség a rendezvény lebonyolítására.
Szerencs területi szervezetének elnöke szólt arról, hogy fontos az egészség megóvása a mások irányába történő segítség nyújtás, mennyire jó dolog, hogy ennyi érdeklődő van már a reggeli órákban.
A megnyitó után: vérnyomás, vércukor és test tömegindex, hallás és látásvizsgálaton vettek részt az érdeklődők. Ezt követően az aulában terített asztalokon különböző GYÜMÖLCS turmixok, gyümölcsök voltak elkészítve kóstolásra.
A délutáni program a galériában "hogyan mentsünk életet c: Papp Zsolt MENTŐTISZT, B.A.Z. megye 6. választókerületének képviselő jelöltje előadásában volt megtekinthető és halható.
A színházteremben a délutáni program véradással kezdődött. Az önkéntes véradóknak a Vöröskereszt tészta adománnyal kedveskedett. Az önkéntes véradást véradó ünnepség követte, ahol többéves véradók részesültek elismerésben. A rendezvényt Grubert Roland a Magyar Vöröskereszt B.A.Z. megyei szervezet titkárának ünnepi gondolatai nyitotta meg. Filep András polgármester főként a véradásról beszélt, az élet területén milyen fontos szerepet játszik és akkor érezzük igazán ha a család tagunk szorul ellátásra. Örül annak, hogy visszatérő véradók száma emelkedik. Darukáné "Mi az élet?" című verssel köszöntötte az ünnepelteket, mely Dr. Egerváry Erzsébet Miskolc Vérellátó főorvos asszonyának gondolatai szerint jó választás volt, a rendezvény színvonalának emelése érdekében. Negyvenszeres véradóként vették át az elismerő oklevelet és tárgyi jutalmat a polgármestertől és a Vöröskereszt részéről. Filep Imre, Gyurán Csaba, Járdán Géza, Pankotai Zoltán, Vadászi Zoltán. A legnagyobb tisztelettel és legszebb szavak kíséretében nyolcvanszoros véradóként Buri Lajos ajándékcsomagot, oklevelet, tárgyjutalmat vett át. Huszonegy fő kapott elismerést 10-20-30-40-80-os véradóként. A rendezvény álló fogadással záródott.

Tájékoztató az óvodai felvételről!
2014. március 27.

Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda az üresen maradt férőhelyekre felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Óvodakötelezettség: abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti a gyermek, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodába járni, melynek teljesítéséért a szülő a felelős. A Nemzeti Köznevelési Törvény 2014. szeptembertől teszi kötelezővé a 2014. augusztus 31-ig 3. életévét betöltött gyermekek felvételét, amely kötelezettség alól – 5 éves korig – indokolt esetben felmentést kérhet a szülő. Az óvodai felvétel, óvodai jogviszony létesítése. További részletek »

EGÉSZSÉGNAP MÁRCIUS 27-ÉN TAKTASZADÁN
2014. március 17.

2014. március 27-én egész napos
EGÉSZSÉGNAPOT
tartanak Taktaszadán a Művelődési Házban.

9 órától
2-es teremben
látásvizsgálat
3-as teremben
hallásvizsgálat
aulában
vércukor-és vérnyomásmérés
13 órától 16 óráig
színházteremben
véradás
15 órától
galériaban
Elsősegélynyújtás alapjai.
Előadó: Papp Zsolt
16.30 órától
1-es teremben
Véradó ünnepély

Szeretettel várjuk Taktaszada érdeklődő lakosságát!

Március 15-i Ünnepi Megemlékezés Taktaszadán
2014. március 17.

Igazi 1848-as időjárás fogadta az ünneplőket Taktaszadán 2014. március 15-én. A község könyvtárában összegyűlteket Daruka Józsefné köszöntötte. Külön tisztelettel köszöntötte Dr. Mengyi Rolandot, a BAZ megyei közgyűlés elnökét, országgyűlési képviselőt. A Himnusz éneklése után az irodalmi színpad tagjai és a Pávakör közös emlékműsort adtak elő, melyben felidézték a magyar kornak történelmi pillanatait és a legkiemelkedőbb eseményeket, ez időszakra jellemző legszebb Kossuth és korhoz illő nótákkal színesítve. Az ünnepi program keretében hangzottak el Pásztor Jánosné képviselő asszony emelkedett hangvitelű gondolatai és ünnepi szavai, idézetei:

"Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel,
Szakadt meg a honért."

Beszéde végén megköszönte a figyelmet, és kihangsúlyozta, hogy megtisztelve érezte magát, hogy együtt ünnepelhetett a résztvevőkkel. A Szózat elhangzása után Kiss József és Tóth László nyugdíjas zászlóvívők közreműködésével az ünneplők elindultak a Petőfi szoborhoz, ahol elhelyezték a kegyelet virágait.
Koszorúztak:
Filep András polgármester úr helyi önkormányzat részéről,
Dr. Mengyi Rolad országgyűlési képviselő,
Buri Ferenc Taktaszada Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Pásztor Jánosné Micimackó Napközi Otthonos Óvoda vezetője,
Rabóczné Horváth Erzsébet, Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója.
A koszorúzást követően az irodalmi színpad tagjai emlékzászlókat adtak át a jelenlévőknek.
A rendezvény hangtechnikáját Ágoston Tamás biztosította , a fotókat Daruka Nándor József készítette.

Nőnap
2014. március 07.

Taktaszada község könyvtárában március 7-én, pénteken 14 órakkor SZEMÜNK TÜKRE címmel Gömörország Regionális Kulturális Egyesület előadóművészeinek műsorára került sor. A fellépő művészeket Csengőné Erdei Ildikó köszöntötte, majd ezt követően Filep András polgármester úr Takatszada község Önkormányzata nevében és szervezésében nőnapi köszöntőt tartott.

 

MÁRCIUS 15-I ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2014. március 7.

Dr. Mengyi Roland NŐNAPI köszöntője
2014. március 7.
Téltemető Farsangoló
2014. február 28.
I. TAKTASZADAI DISZNÓTOROS PÁLINKA NAP
2014. február 15.

Taktaszadán hagyományteremtő céllal 2014. február 15-én Disznótoros Pálinka Napot rendeztek a helyi civilszervezetek, intézmények vezetői és meghívott barátok számára.
A böllér és segédei már kora reggel a "tanyán" levágták a két 1,5-1,5 mázsás disznót, melyeket beszállítottak további feldolgozásra a Művelődési Ház udvarára. Az itteni konyhában a szorgos asszonyok már dagasztották a pogácsákat, a férfiak fűtöttek a kemencébe és gőzölögtek az üstök is. A disznófeldolgozási ceremónia hagyományos szalmás perzseléssel kezdődött, majd folyamatos "kaparással" és mosással a szakértő és gyakorlott kezek alatt, vidám hangulatban, gyorsan haladtak a munkákkal. Az időjárás is viszonylag kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen a köd kellemetlenségén kívül minden kedvezően alakult. A külső hőmérséklet kedvezőtlen hatását néhány kupica pálinkával és kemencében sült meleg pogácsával közömbösítették.
Az udvar hamarosan benépesült a rendezvényre meghívott vendégekkel, akik rövid idő alatt bekapcsolódtak Filep András polgármester és Daruka Józsefné vezényletével a disznófeldolgozásába: bél mosásba, kolbász-és hurkatöltésbe, zsírsütésbe, vagy éppen az ételek előkészületi munkáiba. A hagyományos disznótoros finomságok készítése nagyon szervezetten, összeszokott csapatmunkában zajlott. A böllér mellett dolgozókon, a sütésben, főzésben közreműködőkön látszott, hogy bizonyára senki sem ma vett részt először disznóvágási munkálatokban. De ennek ellenére is nagy élvezettel végezték a munkát, miközben egy-egy új fogást, újabbnál-újabb ízeket próbáltak ki. A rendezvény nevéhez illően a disznótoros ételek mellett a legkülönbözőbb zamatú finom pálinkák kóstolásának is a napja volt, mivel minden meghívott vendég saját főzésű pálinkával érkezett, így egésznap volt mit kóstolgatni.
Az aktív munka eredményeként a finom italok fogyasztása után az egésznapos rendezvényen hagyományos disznótoros ételeket fogyasztottak a vendégek, de készítés közben többen megkóstolták a disznó perzselt fülét, bőrét, farkát és a frissen sült tepertőt is megízlelték.
Az étkezések előtt Filep András pálinkás koccintással mondott pohárköszöntőt, melyben kiemelte, hogy nem titkolt szándéka a településnek, hogy az Első Taktaszadai Disznótoros Pálinka Napot a jövőben is szeretnék folytatni, sőt a résztvevők körét is tervezik bővíteni a település lakosságának körében, illetve akár a kistérségből a Szadával együttműködő partnereik meghívásával.
A reggeli előtti pálinkás koccintás után reggelire hagymás vér, tojásos velő készült, melyet a helyi kemencében sült kenyérrel és házi savanyúsággal fogyasztottak.
Az ebéd előtti pohárköszöntőjében Filep András polgármester néhány szóval tájékoztatást adott a település egyik legnagyobb folyamatban lévő beruházásáról, a szennyvízberuházásról és csapadékvíz elvezetésről. A vendégek ebédre disznópecsenyét, sült csülköt-és oldalast, kolbásszal-töltött karajt ebédeltek párolt káposztával és friss kenyérrel.
A jó hangulathoz egésznap szólt a zene, vidám volt a hangulat, majd a kinti munkák befejezését követően a vacsora előtt Gáspár Anni énekes, Lukács Ferenc harmónikás és Homoki Elemér prímás kíséretével vidám dalcsokorral szórakoztatta a vendégeket, igaz a vendégek is bekapcsolódtak a nótázásba, sőt még táncoltak is. A nótázás után Daruka Józsefné megköszönte a Polgármesnek, mint ötletgazdának a rendezvény támogatását, és külön köszönetet mondott az egésznapos rendezvény szervezett lebonyolításában közreműködőknek. A köszönet és Filep András vacsora előtti pohárköszöntője után megkezdődött a vacsora, mely alatt Vajtó János alpolgármester szintetizátoron játszott és hangulatos régi slágereket énekelt. Vacsorára üstben főzött orja levest kínáltak főtt hússal, házi csigatésztával, zöldséggel, majd főételként sült hurkát, sült kolbászt, burgonyával és savanyúsággal. Természetesen az egész napos rendezvény étkezései előtt, közben és utána folyamatosan jelen volt a nap fénypontja a PÁLINKA, melyet igény szerint mindenki kiegészíthetett finom borokkal, vagy üdítőkkel.
A finom disznótoros vacsora után a vendégek többsége Vajtó János zenéjére táncraperdült, a hangulat a tetőre hágott, így fejezték be éjfélkor az első disznótoros pálinka napot Taktaszadán.

ÉVINDÍTÓ MEGBESZÉLÉS
2014. február 07.
Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő jelölt
2014. február 13.

A képre kattintva nagyobbítható»

Képes összefoglaló a TAKTASZADAI 2013 évi emlékezetes eseményekről 
2014. január 08.

Válogatás a taktaszadai önkormányzat , a helyi intézmények, civil szervezetek 2013 évi fontos eseményeiről, szabadidő, sport-és kulturális rendezvényeiről, ünnepségekről készült fotókból!

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.