Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2015
A FALU KÖZÖS KARÁCSONYA
2015. december 18.

Az elmúlt évek hagyományiat követve az idén is megrendezték 2015. december 18-án Taktaszadán a Falu Közös Karácsonyát. A karácsonyi fényekben és díszekben pompázó Művelődési Ház előterében kora délután a civil szervezetek tagjainak szorgos kezeivel készített karácsonyi jelképekből, ajándékokból rendeztek be karácsonyivásárt. A portékákat minden érkező vendég megcsodálta és sokan örömmel vásároltak a csodálatos alkotásokból A vásár közben Fenyvesi Attila és zenésztársa karácsonyi koncerttel köszöntötte a szadai ünneplőket. Juhászné Keresztényi Klára református tiszteletes mondott ünnepi köszöntőt, majd a Kék Madár ifi klub tagjai csodálatos betlehemes műsorral lepték meg a vendégeket. Az ünnepi műsort követően Filep András polgármester lépett a színpadra, aki örörmel tájékoztatta a lakosságot, hogy Taktaszada egyik legszebb karácsonyi ajándéka az, hogy a település fejlődését szolgáló pályázaton sikeres eredményt ért el. A polgármester a karácsonyi jókívánságait követően, valamennyi fellépő gyereknek egy-egy tábla csokoládéval kedveskedett. Az ünnepség zárásaként a 2008. évben útjára indított "Vándor Bibliát" Daruka Józsefné a község jegyzőjének Dr Tarnóczi Erzsébetnek adta át. A jegyző asszony elérzékenyülve fogadta, és megtiszteltetésnek érezte, hogy a következő évben Ő lesz a Biblia gondozója, és ígérte, hogy azon lesz, hogy sok-sok taktaszadai lakos ismerje meg a Bibliát. A Falukarácsony házigazdája: Daruka Józsefné megköszönte a szadaiaknak, hogy eljöttek, és együtt ünnepelhettek, megköszönte a fellépők munkáját és a községi önkormányzat képviselő testülete nevében szeretetben, békességben áldott karácsonyt és örömökben gazdag új esztendőt kívánt.

MEGHÍVÓ A FALU KÖZÖS KARÁCSONYÁRA
2015 .december 10.
A képre kattintva további részletek is olvashatók!
MIKULÁSSAL EGYBEKÖTÖTT CIVIL SZERVEZETEK ÉVADZÁRÓ RENDEZVÉNYE
2015. december 5.

Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezték Taktaszadán a Civil szervezetek évadzáró rendezvényét. 2015. december 5-én a szadai civileknek és vendégeiknek a mikulásnappal egybekötötten rendezett évzáró rendezvényen sok-sok meglepetésben volt részük. Első meglepetésként a bejáratnál 4 mikulás fogadta a vendégeket. A megfáradt mikulások a színpad előtt ültek sorfalat, rácsodálkozva a színpadon csinos krampuszokkal körülvett főmikulásra. A résztvevőket Daruka Józsefné köszöntötte, majd a mikulások megkezdték a jól viselkedők és jól dolgozók megajándékozását, szaloncukor, mikulás csomag-és sok-sok meglepetés ajándék osztásával. Az ajándékozás örömteli pillanatait fokozta a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár közreműködésével rendezett műsor, melyben Seres Ildikó titokzatos párjával, Ódor Kristóffal feregeteges bulit csaptak ismert operett slágerek előadásával. Az operettek után Sólyom Dániel és Heidriczh Marisol európa bajnok táncosok nagyon színvonalas produkcióval szórakoztatták a közönséget. A zenés-táncos műsort követően Filep András polgármester köszöntötte a civil szervezetek tagjait, vendégeiket.Megköszönte az elmúlt évi munkájukat, és a jövőbeni teljesítéshez és a civil szervezetek további fejlődéséhez sok sikert, az estéhez pedig jó szórakozást kívánt. A kulturális programok után egy kedves játákkal lepték meg a vendégeket. Ugyanis jutalomban részesülhettek azok, akik felismerték az 5 mikulást. Sajnos, vagy szerencsére olyan jól beöltöztek a mikulások, hogy mind az ötöt senki sem ismerte fel, de 3-4 felismeréséért és a fejtörésért így is többen jutalmat kaptak. Az igazi meglepetés a mikulások bemutatkozásakor következett, hiszen a fő mikulás nem is férfi, hanem egy kedves szadai hölgy volt. A vidám játékos vetélkedő után az önkormányzat konyhájának jóvoltából finom vacsorát fogyasztottak a vendégek, miköben ifj Székely Zoltán zenei kíséretével beindult a hajnalig tartó tánc, mulatozás.

Már december 3-án is járt a MIKULÁS
2015. december 6.

A II. Rákóczi Ferenc megyei és Városi Könyvtár közreműködésével már december 3-án is járt a MIKULÁS Taktaszadán a Művelődési Házban, ahol a Mia-manó színház Rémusz bácsi meséi című előadást láthatták az óvodások és az iskolások. A gyerekek ahogy kifelé mentek az épületből egy kedves nagyszakállú Mikulástól szaloncukrot is kaptak.

TAKTASZADAI NEMZETI ÜNNEP 2015. 10.22.
2015. október 22.

Taktaszada Község Önkormányzata 2015. október 22-én 13. 00 órától Juhász Gábor taktaszadai festőművész „Szülőhazám a Takta-köz” című festménykiállításának megnyitójával és ünnepi műsorral emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójára. A kiállítás megnyitóján Daruka Józsefné köszöntötte a megjelent érdeklődőket, majd röviden bemutatta a művészt. A festménykiállítást Filep András polgármester nyitotta meg, aki nyitóbeszédében kiemelte a Takta-köz szépségét, a művész és családjának a Takta-közhöz, ezenbelül is Taktaszadához való kapcsolatát, ragaszkodását, melyet a kiállított képek is tükröznek. Juhász Gábor megköszönte a település támogatását, köszönetet mondott az Önkormányzatnak a képei bemutatásához adott lehetőségért, majd felajánlotta egyik festményét a Művelődési Ház javára. A festményekből berendezett kiállítás november 30-ig tekinthető meg a Galériában, a Művelődési Ház nyitva tartási ideje alatt, ahol a kiállított alkotások megvásárolhatók. A kiállítás megtekintését követően az érdeklődők és még további ünneplők a színházterembe gyűltek össze, ahol ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os eseményekre. Az ünnepség kezdetén Daruka Józsefné köszöntötte az ünneplőket:

 • Török Dezső urat, a BAZ Megyei Közgyűlés elnökét és kedves feleségét: Mária asszonyt.
 • Negrutz Ágoston urat, elnöki tanácsadót.
 • Koleszár Gábor urat, az MVH igazgatóját.
 • Keresztesi János rendőr alezredes urat, Szerencsi Kapitányság vezetőjét.
 • Weisz Norbert rendőr őrnagy urat, Taktaharkány őrsparancsnokát.
 • Kontra László urat, Szerencsi Idősek Otthonának igazgatóját.
 • Filep András polgármester urat.
 • Varga Zsolt alpolgármester urat.
 • Dr Tarnóczi Erzsébet jegyző asszonyt.
 • Taktaszada Községi Önkormányzat képviselő testületének tagjait.
 • A Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit (Kanalas Anikó elnök asszonyt).
 • Rabóczné Horváth Erzsébetet, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatóját.
 • Pásztor Jánosné önkormányzati képviselőt, a taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda-Bölcsőde vezetőjét.
 • Juhászné Keresztényi Klára tiszteletes asszonyt, és férjét Juhász Gábor festőt
 • Civil szervezetek képviselőit és Valamennyi megjelent ünneplőt.

Az ünnepi program keretében:
Ünnepi beszédet mondott:
Török Dezső: BAZ megyei közgyűlés elnöke.
A Pávakör tagjai az Ég és föld között repülj velem…című dalt adták elő.
„Féltőn borulni minden magyar rögre..” címmel R Kárpáti Péter és Kóka János előadóművészek ünnepi műsorral emlékeztek az eseményekre.
Móra Ferenc általános Iskola két tanulója : Tóth Boglárka és Buri Jázmin verset adtak elő.
Az ünnepség után Dr Tarnóczi Erzsébet jegyző asszony megköszönte a településsel való aktív együttműködést, emlékbe adta: Gróf Lajos nyugdíjas újságíró: Máterka című könyvét: Török Dezső úrnak, Koleszár Gábor úrnak és Kontra László úrnak. Keresztesi János és Weisz Norbert uraknak kiemelt köszönetet mondott jegyzőnő Taktaszada település aktív támogatásáért, a jó együttműködésért.

Az ünnepi megemlékezés a Szózat meghallgatásával ért véget.

MEGHÍVÓ A TAKTASZADAI NEMZETI ÜNNEPRE!
2015. október 2.
A képre kattintva további részletek eolvashatók!
KÖZMEGHALLGATÁS 2015. OKTÓBER 30.
2015. október 21.

Értesítjük a község lakosságát, hogy
2015. október 30-án
Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő testülete KÖZMEGHALLGATÁST tart.
13.00 órától 14.00 óráig a
Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében.
A közmeghallgatás témája: Közérdekű problémák megbeszélése. Minden érdeklődőt várunk a közmeghallgatáson.
Filep András
polgármester

Letölthető
»

Pályázati felhívás!
2015. október 21.

Értesítjük a felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalokat, hogy Taktaszada Község Önkormányzata csatlakozott a
Bursa Hungarica felsőoktatási Ösztöndíjrendszer
2016. évi pályázati fordulójához.
A pályázatok benyújtási haztárideje: 2015. november 9.
Filep András
polgármester

Letölthető»

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN
2015. október 1.

Taktaszadán a Községi Önkormányzat képviselő - testülete névre szóló meghívóval invitálta a közel 400, 60-ik életévét betöltött taktaszadai időseket 2015. október 1-én délutánra, az Idősek Napjának ünnepségére a Művelődési Házba. Sokan elfogadták a meghívást, és a csodálatos őszi napsütéses délután elsétáltak az ünnepségre, hogy együtt tültsenek el egy kellemes délutánt a szervezőkkel és találkozzanak, beszélgessenek a kortársaikkal. A vendégeket érkezéskor a hivatal munkatársai pogácsával, pálinkával és üdítővel kínálták, és valamennyi szépkorú vendég részére az Önkormányzat ajándékaként szerény pénzösszeget adtak át. Akik egészségi állapotuk, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak a rendezvényre eljönni, azok részére a munkatársak lakásukon adták át az önkormányzat ajándékát. A vendégfogadás után a színházteremben Daruka Józsefné nyitotta meg az ünnepséget: köszöntötte Filep András polgármestert, Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyzőnőt, a képviselő-testület megjelent tagjait, és valamennyi szépkorú vendéget, akik elfogadták a meghívást és megjelentek az ünnepségen. A megnyitó után Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző asszony szívhez szóló, meleg szavakkal köszöntötte az időseket, akinek megható gondolatait az idősek egy virágcsokorral köszönték meg. A köszöntő után a helyi iskolások kedves műsorral, verssel és énekléssel köszöntötték a nagymamákat, nagypapákat, majd a PÁVAKÖR tagjai vidám dalcsokorral szórakoztatták az ünnepelteket. A kulturális program zárásaként szokatlan produkcióval lepték meg a vendégeket: a "Kóbor Lovagok" jelentek meg a színpadon és mutatták be a korhű a lovagok öltözékét, harci eszközeiket, és néhány izgalmas harcijelenettel is szórakoztatták a vendégeket. A vidám műsort követően egy kellemes délutáni program után, feltöltődve indultak haza otthonaikba a taktaszadai szépkorúak.

MEGHÍVÓ IDŐSEK NAPJÁRA!
2015. szeptember 29.
Taktaszada is bemutatkozott a Közfoglalkoztatási Kiállításon Miskolcon
2015. szeptember 29.

Taktaszada község Önkormányzata is részt vett a Miskolc Város által II. alkalommal megrendezett Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron, szeptember 25-26 napján.
A Megye 16 járásának 114 önkormányzata 116 kiállítóval, mutatta be a szépen feldíszített faházakban a közfoglalkoztatás keretében előállított, termesztett termékeket.
A programban résztvevők élelmiszert termesztenek, óvodának, iskolának, önkormányzat konyhájára a közétkeztetéshez.
Kiss János - Miskolc M.J.Város alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt a rossz időjárás nagyban befolyásolta a jelenlévők és érkezők figyelmét, azonban sokan figyeltek Demeter Ervin B.A.Z.Megye kormánymegbízottjának és Dr.Hoffman Imre a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának a szavaira. A résztvevők számára A Szent István téren felállított színpadon amatőr művészeti csoportok és fellépők biztosították a hangulatot.
A látogatók számára szólt a térzene és kóstolási lehetőségek a faházaknál. A borús időjárás lenyomta az illatfelhőket a kiállítók és érdeklődők felé.
Taktaszada Község képviseletében, Vajtó Lászlóné, Veresné Ádám Katalin, Tóth István, Járdánné Kovács Nikolett, Iván József, Székely Zoltán, Vadászi Előd, Bódi Zoltánné mint kiállítók pakolták a faházat, díszítették a polcokat. Örömmel voltak részesei a rendezvénynek.
Az állófogadásra felajánlott „ Kóstoló - tálakból „ Dr Tarnóczi Erzsébet jegyzőnő és Vajtó Lászlóné a kiállítás főszervezője kóstolhatott, és ők tekinthették meg az ételeket.

"ITTHON VAGY - MAGYARORSZÁG , SZERETLEK!"
2015. szeptember 29.

Két napos rendezvénysorozat részesei lehettek azok a vendégek akik a Szeptember 26 – 27 napján „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! alkalomból együtt ünnepeltek. 1 nap képek: 2 nap képek: tűzgyújtás képei

26 –án Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a különböző tisztségeket betöltő személyeket, más településről megjelent és a civilszervezetek képviselőit. Szent Mihály napját bemutatva és a két napos programot ismertetve, felkérte a Móra Ferenc Általános Iskola Igazgató asszonyát a Múlt nyomában példaképek a mindennapokban benyújtott Máterka C pályázat alapján méltassa Szántó Erzsébet életútját.
Rabóczné Horváth Erzsébet említette értékeinket, múltunkat, rámutatott arra, hogy egy taktaszadai lakos: szolgált, segített, tanított plébánián, iskolában, kórusban és rengeteg emléket hagyott példamutató munkásságával a lakosságra. Megható szavait követte a Pávakör fellépése, népdalcsokrok.
A jelenlévőket lenyűgözte a dalok hatása. Egy perc néma csend a jó szervezőkészséggel és praktikus érzékkel rendelkező Máterka emlékére.
A meghatódott jelenlévők szemében néhány könnycsepp is megjelent .
Ezt követően a közösségszervező felkérte GRÓF LAJOS nyugdíjas újságírót mutassa be az általa írt könyvet és mondja el hogyan fogalmazódott meg gondolataiban egy élet út megírása. Az író elmesélte az anyag gyűjtésének sorozatát, személyes találkozásuk emlékét és a jelenlévők számára dedikálta a könyveket. Szerény teríték mellett kellemesen elbeszélgetve telt a délután.
Bebizonyosodott, hogy éljünk is bár hol az országban, vagy a nagyvilágon, gondolkodjunk sokféle képen egy mindig közös ez a mi hazánk itt vagyunk itthon.
27-én délután 15 óra a Művelődési Ház ajtaja nyitva áll és várja az érkező vendégeket. Darukáné köszönti Filep András polgármestert, Dr Tarnóczi Erzsébet jegyzőnőt, a Képviselő testület tagjait, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit, civil szervezetek tagjait. A program bemutatása és a Szent Mihály napi tűzgyújtás ismertetése után, közösen díszítették a termet és készítették az étkeztetéshez a kellékeket. A sport „öreg fiai", vidáman főztek a jelenlévőknek. Ifj Székely Zoltán helyi zenész halkan szórakoztatta dalaival a sürgő-forgó megjelenteket. Az idősebb korosztály az asztalok mellett ülve nosztalgiázott. 17 órakor megérkezett a TUTTI DUÓ, már érezni lehet az ízes, kolbászos paprikás krumpli illatát a nyitott ajtókon keresztül.
A színpadra lép a két sármos ifjú és a tenyerek összecsapódásából tudjuk, hogy jó a műsor. Vidámság, jó kedv. A megterített asztalokra kerül a finom szőlő, pogácsa, bor, kenyér, üdítők és az elkészült étel. A vacsora után még beszélgetéssel egy-egy tánccal múlatták az időt. A rossz időjárás miatt a gumicsizma dobáló és talicska verseny elmaradt de a jelenlévők bíztak benne mire besötétedik a szél megáll. Elérkezett a pillanat és a tűz angyalának épp úgy mint eleink idejében a Szent Mihály napi tűz melege és fénye lobogott.
"ITTHON VAGY - MAGYARORSZÁG ,SZERETLEK!"
2015. szeptember 26.
TAKTASZADAI FALUNAP 2015. AUGUSZTUS 20.
2015. augusztus 21.

2015. augusztus 20-án immár a 17-ik Falunapot rendezte Taktaszada Önkormányzata. A kellemes idő, a jól szervezett változatos programok, a helyi kedvencek és a híres fellépők, a mulatni vágyó –és a szórakozni szerető szadaiak apraja-nagyja ünnepeltek együtt a faluban. Az egész napos program reggel 8 órakor a római katolikus templomban SZENT ISTVÁN NAPI SZENTMISÉVEL és az ÚJ KENYÉR MEGÁLDÁSÁVAL kezdődött.
A mise után a Művelődési Ház udvarán gyülekeztek a vendégek, ahol KÖZÖNSÉGCSALOGATÓ ZENESZÓ mellett beszélgettek a baráti társaságok. A szervezők a FŐZŐVERSENYRE jelentkezett 14 lelkes csapat részére kiosztották a versenyételek készítéséhez igényelt alapanyagokat, mellyel a bográcsokban, tárcsákon megkezdték az ízletes ételek készítését.
Az ünnepi program háziasszonyaként Daruka Józsefné köszöntötte a szépszámmal összegyűlt szadaiakat. A 17-ik Taktaszadai Falunapot Varga Zsolt alpolgármester nyitotta meg, mivel Filep András polgármester úr gondolatban ugyan a falu lakosságával együtt ünnepelt, de sajnálatos családi gyászesemény miatt a rendezvényen nem tudott részt venni. Az alpolgármester úr köszöntötte Dr. Mengyi Rolandot, a FIDESZ- KDNP országgyűlési képviselőjét, aki a rendezvényen köszöntőt mondott és a szadaiakkal együtt ünnepelt. Az alpolgármester úr köszöntötte továbbá Kaplony és Kálmánd testvértelepülésekről érkezett vendégeket, akik szintén együtt ünnepeltek a szadaiakkal.
A megnyitót követően Varga Zsolt alpolgármester, Daruka Józsefné közreműködésével kihirdette a „Leggondozottabb kert udvar” verseny eredményeit és átadták a díjakat. A zsűri elnöke Spisák Sándor okleveles kertészmérnök volt, míg tagként Danyi László mezőgazdasági technikus és Turbucz András képviselő segítkeztek az értékelésben, melynek hitelességét Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző felügyelte. A 9 jelentkező szadai lakos közül, az első 5 helyezett oklevelet és pénzjutalmat kapott, míg a többi versenyzőt emléklappal és egy üveg finom borral jutalmazták.
A helyezettek névsora:
1. Daruka József
2. Móré György
3. Kiss Albert
4. özv . Lapis Andrásné
5. Takács Lajos
Különdíjat kapott : Mezőgazdaság , Közétkeztetés csapata. Akinek a díjat a polgármesteri hivatal dolgozói ajánlották fel.
Déltől JÓ EBÉDHEZ SZÓLT A NÓTA, majd a színpadon is megkezdődtek a műsorok. Elsőként a Taktaközi Aranypatkó Alapítvány 3 fiatal tehetségei elegáns táncos műsort adtak elő, melyet a közönség sok tapssal jutalmazott. A kicsiknek nagy élvezetet jelentet a katasztrófavédelem tűzoltóautójának bemutatója, az eszközökkel való megismerkedés lehetősége. Miközben a főzőhelyeken elkészültek a versenyételek az önkormányzat konyháján is elkészült az ünnepi ebéd, mellyel megvendégelték a falu lakosságát. Közben a zsűri is megkezdte a versenyételek kóstolását. A zsűri elnöke: Csehely Richard, Prügy polgármester volt, akinek tagként: Dr. Szemán Ákos Taktaharkány polgármestere és a taktaszadai származású Spisák Sándorné segítkezett a döntésben.
A 14 versenyző csapat helyezései:
1. Polgármesteri Hivatal
2. Holtverseny (Óvoda dolgozói és a Pávakör)
3. Polgárőrség
Vigaszdíjat kapott az Élet kenyere , "Aranypatkó” csapata.
Különdíjat kapott a szépen elkészített stand portáért a Mezőgazdasági Közétkeztetés csapata.

A finom ebéd elfogyasztása után folytatódott a színpadon a vidám zenés-táncos programsorozat, melyet a kicsiktől a nagyokig mindenki élvezettel hallgatott. A kicsiket MACI LACI szórakoztatta, majd a kicsik és a nagyok is egyaránt megcsodálták és nagy szeretettel fogadták SANCIT és a rendkívül csinos TÁNCOS LÁNYOKAT.
A gyermekek csodálva, a felnőttek egy része emlékeit felidézve nézték a Magyar Harcművészeti bemutatót.
Elbűvölte a férfi szemeket a sajószentpéteri Gyöngyszem MAJORETTE tánccsoport bemutató műsora, majd az ezt követő Kazai Kinga és Szabó Henriett HASTÁNC bemutatója. Simon Géza humorista és Bökszi Guszti előadóművész ismert slágerekkel, vidám kabaré, és paródia műsorral szórakoztatták a közönséget.
A Falunap zárásaként a rendezvény sztárvendége BUNYÓS PITYU lépett a színpadra, akinek mulatós műsorára a Művelődési Ház zsúfolásig megtelt udvarán együtt énekelték a művésszel a mulatós dalokat, sőt több baráti társaság táncra is perdült a vidám hangulatban. Így zárult a 2015 évi taktaszadai Falunap. Köszönet a rendezvény támogatóinak és a sikeres lebonyolításban közreműködőknek:

TÁMOGATÓK

Filep András Bűdi József
MENTO KFT Varga Zsolt
Turbucz András Pásztor Jánosné
Székely Zoltán FAVORIT Pékség.
TAKTASZADAI FALUNAP! 2015. AUGUSZTUS 20.
2015. július 28.

A "Leggondozottabb kert-udvar" Taktaszadán 2015
2015. augusztus 17..
zsűri
Buri Ferenc
Daruka András
Daruka József
Kiss Albert
Mezőgazdaság, közétkeztetés
Móré György
Nagy Imre István
A taktaszadai
"Leggondozottabb kert-udvar "
díjátadó ünnepsége
2015. augusztus 20-án a Falunapon lesz.
A képekre kattintva további képek láthatók!
özv Lapis Andrásné Takács Lajos
Ötven éves Általános Iskolai osztálytalálkozó Taktaszadán
2015. augusztus 08.

2015. augusztus 8-án Ötven éves Általános Iskolai osztálytalálkozót tartottak Taktaszadán. Szervező: Nagy Istvánné Lapis Ilona
1965-ben végeztünk a Taktaszadai Általános Iskolában 40 fős létszámmal. A találkozón részt vett 13 fő diáktársam, osztályfőnökünk Kalló Lászlóné Erdődi Magdolna és egy volt tanárunk: Juhász Károly.
A találkozón résztvevők névsora:
- Lapis Ilona
- Szabó Margit
- Petrik Ilona
- Varga Erzsébet
- Szakolcai Jolán
- Pálinkás Jolán
- Matisz Margit
- Vajtó Valéria
- Szabó Jolán
- Konecsni Piroska
- Zagyi Margit
- Tóth István
- Bűdi Bertalan

Az osztálytalálkozó jó hangulatban telt. Mindenki mesélt életéről, családjáról, unokáiról, örömeiről és bánatáról. Megemlékeztünk azokról a régi osztálytársakról, akik már nem lehetnek közöttünk. Megbeszéltük, hogy öt év múlva ismét találkozunk.

RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG SZÓRAKOZTATÓ ESTJE
2015. augusztus 10.

2015.08.08 napján délután a Római Katolikus Egyházközség tagjai szórakoztató estet szerveztek a templomuk restaurálási munkálatok segítésére. Boros István örömmel köszöntötte Kocsis Sándor plébánost és a résztvevőket.
Plébános úr szavai után az est nyitó részében Kazincbarcika Gospel Kórus tagjainak műsorával múlatták az időt a forró nyári délutánon. Az egyháztanács tagjai finom vacsorával kínálták a vidám társaságot. Beszélgetés, jó kedv és tárgyi eszközök nyerési lehetősége emelte a színvonalat. Zenei szolgáltatást nyújtott a Class Duó . Terem díszítésről az Anna Bella Dekor gondoskodott.
Köszönet a támogatóknak.

ROMA NAP TAKTASZADÁN
2015. augusztus 03.

ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT által szervezett ROMA NAP-OT tartottak Taktaszadán 2015. augusztus 1-én.
A rendezvényen konferanszié volt Kanalas Dávid. Vadászi Mária elnök asszony ünnepi köszöntője után a Taktaközi Aranypatkó tagjai 1 órás műsort adtak, majd ezt követően díjak kerültek átadásra a legidősebb roma és az éven érettségizettek számára . A szórakozáshoz a zenét a MOCZÓ DUÓ szolgáltatta.

Szerencs Kistérségi Műfüves Labdarugó Torna
2015. augusztus 03.

Első ízben (2015. július 11-én) került megrendezésre a Szerencs Kistérségi Műfüves Labdarugó Torna Taktaszada pályályán. A labdarugó tornára jelentkező játékosokat és a megjelenteket Filep András polgármester köszöntötte , ösztönző mondatokkal biztatta a sportélet élvezőit , lendületet , ösztönzést adva egy szép folytatáshoz. Ezt követően közös reggelire hívta a játékosokat .
A vidám társaság a játékvezetők eligazítása után örömmel vették bírtokukba a pályát.
Felügyelő bizottság elnöke : Dr. Krusinszki Ferenc ügyvéd
Felügyelő bizottság tagjai : Tóth István,Tóth János,
Játékvezetők: Tóth Ádám, Komlósi Lajos
Mérkőzések eredményei:
T.szada I cs - T. harkány 3: 5
T.szada I cs – T. szada II cs 8 :3
T.szada I cs - Csenálos 7 : 4
___________________________
T,szada II – Csenálos 2 : 6
T. szada II – T. harkány 2 : 9
T.szada II – T. szada I 3 : 8
1. Taktaharkány 3 győzelem
2.Taktaszada I cs 2 győzelem 1 vereség
3. Csenálos 1 győzelem 2 vereség
4. Taktaszada II cs 3 vereség
Mérkőzések után minden játékos érmet kapott és kupák átadására került sor .
Külön díjat kapott: Balog Gergő a legtöbb gólt lövő Taktaszada játékos
Kanalas Tibor a torna legjobb kapusa
Krucsai Mihály mint a legjobb játékos
A vándorserleget egy évig Taktaharkány játékosai tudhatják magukénak .

Projektzáró MEGHÍVÓ
2015. július 06.

6.TAKTASZADAI EGÉSZSÉGNAP! 2015. június 5.
2015. június 06.

Egésznapos ingyenes egészség-és szűrővizsgálatokat tartottak a 6.TAKTASZADAI EGÉSZSÉGNAPON 2015. június 5-én, melyen közel 200 szadai lakos vette igénybe a művelődési ház termeiben berendezett különböző vizsgálatokat, kóstolta meg az egészséges ételeket, italokat, hallgatta meg a tájékoztató előadásokat és vett részt, vagy szurkolt a sportjátékokon.
A rendezvényt Daruka Józsefné nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket, külön tisztelettel a meghívást elfogadó és megjelent vendégeket: Dr Mengyi Roland országgyűlési képviselőt, Török Dezső urat a B.A.Z.-megyei közgyűlés elnökét, Koleszár Gábor urat az MVH igazgatóját, Fodor László urat, a BAZ megyei Agrárkamara igazgatóját, Keresztesi János urat, Szerencs város rendőrkapitányát, Filep András urat, Taktaszada polgármesterét, Varga Zsolt alpolgármester urat, Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző asszonyt, Pásztor Jánosné képviselő asszonyt, a Micimackó Óvoda vezetőjét, a képviselő testület megjelent tagjait, Dr. Méhész József háziorvost.A rendezvényen köszöntőt mondott: Török Dezső: B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke, valamint Dr Tarnóczi Erzsébet jegyző. Az önkormányzat szerény ajándékkal köszönte meg Tiba Jánosné, Székely Zoltánné, Somogyvári Zsoltné, Kiss Renátak és Dr. Méhész József egészségügyben dolgozók napi munkáját. Az ajándékokat Török Dezső úr adta át.
Napjainkban miért ennyire beteg az emberiség? Válaszolta meg a kérdést előadásában Dr Méhész József háziorvos
Sinkovics Béláné természetgyógyász a magnapress hatásáról tartott előadást és mutatta be az eszközök használatát. Kiss János ( bogármérnök) a rágcsáló és rovarirtásról adott tájékoztatást. Gyógyászati segédeszközök bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A nap folyamán a civil szervezetek finomabbnál- finomabb salátákat készítettek, melyeket jóízűen fogyasztottak el a gyümölcslevekkel, valamint a Pásztor Jánosné által felajánlott, Pásztor János saját szarvasmarháinak tejéből készített, saját érlelésű sajtokkal, gomolyákkal együtt. Támogatást nyújtott még a rendezvényhez Zsebesi Zsolt zöldséges és Filep András polgármester. Délután barátságos mérkőzést játszottak a taktaharkányi rendőrőrs és a taktaszadai öregfiúk sportolásra vágyó csapata a Művelődési Ház melletti teniszpályán. Az egészségnapi rendezvény zárásaként a sportolásban megfáradt játékosok és a rendezvény egésznapos programján résztvevő szadaiak baráti beszélgetés közben jóízűen fogyasztották el a füstölt hússal ízesített bográcsos babgulyást. Késő délután zárult az egésznapos nagysikerű rendezvény.

TAKTASZADAI EGÉSZSÉGNAP! 2015. június 5.
2015. május 15.

A képre kattintva a teljes program olvasható!

LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY!
2015. május 15.
TAKTASZADA TELEPÜLÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁSA Tovább»
NAV TÁJÉKOZTATÓ!
2015. április 27.
FIGYELEM!Közeleg a személyijövedelemadó-bevallás határideje. A 1453-as jelű személyijövedelemadó-bevallást legkésőbb 2015. május 20-ig kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz benyújtani.További részletek»
FIGYELEM! A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyijövedelemadó-bevallás benyújtására irányuló kötelezettség. További részletek»
II. TAKTASZADAI RETRÓ MAJÁLIS 2015!
2015. május 5.
Igencsak mozgalmas időjárásnak voltak kitéve a Majálisozók Taktaszadán .
A felkelő nap árnyékával a PÁVAKÖRÖSÖK csodálatos hangja ébresztette az ébredező lakosságot. Kilenc órakor megkezdődtek a kispályás futball mérkőzések 30 fő részvételével. Ez a nap a fiatalok, a tavasz igazi ünnepe, a hagyományos Május fa eredetét, a munka ünnepének jelentését részletezte az ünnepi megnyitójában Filep András polgármester, aki jó szórakozást kívánva átadta a mikrofont a szervező műsorvezetőnek.
A program ismertető után Szűcs Loretta, Zagyi Angelika, Vadászi Alexandra ANYÁK NAPJA alkalmából versekkel köszöntötték a jelenlévő nagymamákat és édesanyákat. A hangtechnika segítségével a hallgatóság részére folyamatos volt a zeneszolgáltatás. Községünk apraja és nagyja tevékenykedett a "tűzhelyek körül"- majd elkezdődött a tüzek gyújtása és a szalonna, kolbász sütése. A vidám asztaltársaságok felhőtlenül szórakoztak és várták a délutáni programokat. Először Bordás Anasztázia ismert slágerekkel szórakoztatta a vendégeket, majd kihirdették a délelőtti versenyek eredményeit.
A sportolóknál:
I. helyezett a felnőtt csapat,
II. helyezett az öreg fiúk csapata,
III. helyezett az ifjúsági csapat.
A verseny hangulatához társult , hogy az éven Filep András polgármester és Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző asszony a két öreg kapusnak is adott oklevelet a kiváló teljesítményeik elismeréseként.
Sok gyerek ügyesen készítette a rajzokat az aszfaltrajzversenyen, melyen helyezéseket ért el: Kalas Zsófia , Filep Henrietta Vivien, Tóth Regina , Baráz Jánosné , Tóth Józsefné , Vadászi Árpád és a legfiatalabb versenyző, Jakab Szintia Filoména .
Az ősi sántika verseny győztesei lettek: Tóth Józsefné, Kanalasné Vadászi Izolda, Murányi Jánosné, Kohári Jánosné, Molnár Bianka és Vadászi Martin.
A rendezvény megvalósításához hozzájárult: Filep András polgármester, Varga Zsolt alpolgármester, Stark Ernő vállalkozó, Büdi József képviselő, Pásztor Jánosné képviselő.
Fél háromtól a Budapesti születésű, az egykori Dáridó mókamestere: CSOCSESZ lépett a színpadra. Mulatós nótájával magához csalogatta és jó kedvre derítette a rendezvény hallgatóságát. Látványos volt a FREEDANCE Társastánc Sportegyesület tagjainak műsora, akik Sajószentpéterről érkeztek. Alkonyodott már amikor Cseh Imre szövegíró, zeneszerző, énekes műsora volt hallható. Az egész napos változó időjárás tetőpontja volt, amikor az eleredő eső Moczó Kálmán műsorának közepén, sajnos mint egy villám csapás véget vetett az egész napos jó hangulatú rendezvénynek.
FELHÍVÁS VÉRADÁSRA: 2015. május 4. 11.00-14.30
2015.április 13.

Kedves Taktaszadaiak!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Taktaszada Község Önkormányzata és a Magyar Vöröskereszt taktaszadai titkára véradást szervez 2015. május 4-én 11órától-14.30 óráig a MŰVELŐDÉSZI HÁZBAN.

Kérjük , hogy véradásukkal segítsék beteg embertársaikat!
A VÉR PÓTOLHATATLAN ELEME A GYÓGYÍTÁSNAK!” Mert az élet törékeny, sérülékeny, az ember hirtelen válhat kiszolgáltatottá, olyanná, aki segítségre szorul. Mert gyermekeink, szeretteink bármikor rászorulhatnak erre az emberi önzetlenségre. Ezért biztatunk minden taktaszadai lakost, hogy adjon vért, hogy segítsen a betegeken!
A véradók szíveskedjenek megukkal hozni: személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és TAJ- kártyájukat.

Filep András polgármester és a Magyar Vöröskereszt Taktaszadai titkára
ADJ VÉRT ÉS MENTS MEG HÁROM ÉLETET!

II. TAKTASZADAI RETRÓ MAJÁLIS !
2015. április 23.
A képre kattintva további részletek is olvashatók!
MEGHÍVÓ!
2015. április 17.

Tisztelettel meghívom Taktaszada Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 24.-én (péntek) 10 órai kezdettel tartandó ülésére.
Helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme.
További részletek»

9. HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTOLÁS TAKTASZADÁN
2015. április 1.

2015. április 1-én a hagyományokhoz híven ismét, immár 9-ik alkalommal rendezte meg Taktaszada Önkormányzata a civil szervezetekkel együttműködve a Hagyományos Húsvétolást. A Recept klub tagjai már kora délelőtt sütötték a vendégfogadó kalácsokat, a civil szervezetek pedig a húsvéti hagyományokat tükröző ünnepi asztalokat díszítették a Művelődési Ház színháztermében, ahol Czentnár Ferenc tárogatón játszott zenéjével fogadta a mintegy 175 vendéget. 13 órakor Daruka Józsefné a Művelődési Ház vezetője köszöntötte a vendégeket, majd megkezdődött a vidám ünnepi műsor, melyben közreműködtek:
Ünnepi köszöntőt mondott : Varga Zsolt alpolgármester.
Bohóc parádét adott elő: Titka Brigitta , Nádaski Attila.
Molnár Bianka, 5. osztályos tanuló kedvenc dalait énekelte.
Móra Ferenc Általános Iskola tanulói
A Kő leves” című darabot adták elő, melyben Filep Dániel nagyon magasszínvonalú produkciót nyújtott. Felkészítő tanáruk: Sipos Gabriella volt.
Mit jelent a húsvét , hogy éljük meg napjainkban elmesélte: Id . Murányi Sándorné , a Rózsafüzér társulat vezetője.
Székely Zoltán, képviselő: Nagypéntek hajnalán , Daruka András : Gyászol a Golgota című verset mondta el.
„HISTÓRIA NAP” keretében, ez év januárjában „A múlt nyomában -példaképek a mindennapokban” címmel első alkalommal hirdette meg Taktaszada önkormányzata a személyes élmények, történetek elmesélését, példaképek bemutatását tartalmazó pályázatok versenyét. A meghirdetett versenyre 13 pályamű érkezett. A pályaműveket zsűri értékelte, melynek elnöke Győrik Ferenc, a tagjai pedig: Juhász Károly és Kerülő Ferencné volt. A díjakat Filep András polgármester adta át, aki a versenyt anyagilag is támogatta. Helyezettek névsora»
Zsűri értékelte a LEGSZEBB ÉS A LEGHAGYOMÁNYOSABB HÚSVÉTI ASZTAL versenyét is :
Zsűri tiszteletbeli elnöke: Török Dezső megyei közgyűlés elnöke
Zsűri elnöke: Keresztesi János: szerencsi rendőrkapitányság vezetője,
Zsűri tagjai:
· Dr Tarnóczi Erzsébet: jegyző,
· Kiss Renáta: vöröskereszt területi képviselője

Helyezettek sorrendje» A díjátadások közben köszöntötte az ünneplőket, méltatta a rendezvényt, az időközben a vendégek körébe megérkezett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, aki a szadaiakkal együtt ünnepelt, megismerkedett az ünnepi asztalok készítőivel, és
betöltötte a zsűri tiszteletbeli elnöki szerepét is. Az elnök úr egy élő nyuszit is kapott ajándékba, melyet Sz Tóth István(sportolók edzője) ajánlott fel.Kedves szavakkal köszöntötte a Hagyományos Húsvétolás vendégeit Filep András polgármester is, aki Vajtó Lászlónéval együtt átvette a különdíjat, mely egy élő bárány volt. A különdíjat a legszebb és a leghagyományosabb asztal kivitelezésével érték el a hivatal kollektívája. Az ünnepi műsor megtekintése és a díjak átadása után családias környezetben és hangulatban fogyasztották el a hagyományos húsvéti ételeket, italokat, és természetesen nem maradt el a vidám locsolkodás sem.
A Művelődési Házban megterített asztalokon lévő, ételek, italok, sütemények, húsvéti dekorációk összhatása azt bizonyította, hogy Taktaszada lakossága összefogottan, szervezetten keményen dolgoztak otthon ezért, hogy egy közös húsvéti ünnepségen, jó hangulatban, kulturáltan együtt ünnepeljenek. Köszönet valamennyi szervezésben, lebonyolításban közreműködőknek, támogatóknak, fellépőknek. Mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

9. HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTOLÁS
2015. március 17.


További részletek a képre kattintva olvashatók!

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÓVODAI FELVÉTELRŐL!
2015. március 25.

A három éves kortól kötelező óvodai nevelés. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2012. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába.
Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda az üresen maradt férőhelyekre felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Tovább»

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015. március 19.

Taktaszada község egyes közintézményeinek szolgáltató váltás miatt ideiglenesen megváltoztatott telefon elérhetőségei visszaállításra kerültek.
Jelenlegi telefonszámok:

 • Hivatal központ: 47/392-002
 • Polgármester: 47/392-340
 • Művelődési Ház: 47/592-004
 • Óvoda: 47/392-268
 • Könyvtár: 47/777-129
Nemzeti Ünnep Taktaszadán
2015. március 16.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167 évfordulójának tiszteletére rendeztek ünnepi megemlékezést Taktaszadán 2015. március 13-án. A kicsit borongós szeles délután 15 órakor Petőfi Sándor szobránál gyülekeztek a szadai ünneplők, ahol Daruka Józsefné köszöntötte a résztvevőket, majd meghallgatták Székely Zoltán képviselő úr előadásában Petőfi Sándor : Nemzeti dal című versét.
Ezt követően kegyeleti koszorúkat helyezett el a szobornál,
1 Taktaszada Község Önkormányzata részéről , Filep András polgármester
2 Dr Mengyi Roland Országgyűlési képviselő
3 Micimackó Egységes Óvoda és Bölcsőde képviseletében , Pásztor Jánosné óvodavezető
4 Móra Ferenc Általános Iskola képviseletében , Rabóczné Horváth Erzsébet igazgató
5 Roma Nemzetiségi Önkormányzat megbízásából Buri Árpád
A koszorúzás közben a PÁVAKÖR koszorúzási énekeket énekelt. A szoborrnál Kiss József és Tóth László nyugdíjas tartotta az uniós- és a nemzeti színű zászlót.
A koszorúzást követően az ünneplők a Művelődési Ház Színháztermébe vonultak a március 15-i emlék műsor megtekintésére.
Az ünnepi műsor kezdetén Daruka Józsefné köszöntötte az ünnepségen megjelenteket:
Dr Mengyi Roland országgyűlési képviselőt,
Filep Andrást Taktaszada Község polgármesterét,
Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyzőt,
PÁVAKÖR tagjait,
Rabóczné Horváth Erzsébetet, az iskola igazgatóját,
Képviselő testület tagjait, a fellépőket és minden megjelent ünneplőt.
A Himnusz eléneklését követően Sziszi-Bordás Anasztázia az x faktor énekese egy dalt adott elő.
Ünnepi beszédet mondott Dr Mengyi Roland, aki szívhez szóló, felemelő beszédében kiemelte a Márciusi ifjak tetteinek példáját.
Az ünnepi beszédet követően Sziszi -a Honfoglalás című dalt adta elő. A PÁVAKÖR tagjai ünnepi dalcsokrot adtak elő. A Móra Ferenc Általános Iskola tanulói nagyon színvonalas 45 percig tartó, látványban és tartalomban kiemelkedő előadással köszöntötték az ünnepet. Műsoruk címe volt: Három szín amelyért élünk. Felkészítő tanár: Sípos Gabriella tanárnő. A legszebb tavaszi Nemzeti Ünnepünket a Szózat eléneklésével zárták az ünneplők.

MEGHÍVÓ MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉGRE!
2015. március 6.


További részletek a képre kattintva olvashatók!

FELHÍVÁS EB ÖSSZEÍRÁSRA!
2015. március 10.

Tisztelt Ebtartók!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. Törvény 42/B.§.(1) bekezdése alapján Taktaszada Község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Taktaszada község területén EB ÖSSZEÍRÁS-t végez.További részletek»

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2015. március 6.

HISTÓRIA NAP!
2015. március 2.

A múlt nyomában, példaképek a mindennapokban "História nap". Minden taktaszadai lakos részére versengési lehetőséget hirdetünk. Múltat felelevenítő történeteket, különböző megközelítésből személyekhez kötődő eseményeket mondják el számunkra. Elköltözött lakosok, írók, költők, tanárok, szép emlékeit fogalmazzák meg néhány oldalban és azt a Művelődési Házba március 15-ig adják le. A leadott dokumentációkat zsűri értékeli, és a Hagyományos Húsvétolás rendezvényén díjazza. Várjuk a mesélni, regélni szerető szadaiak anyagait!

Daruka Józsefné

PÁVAKÖR VALENTIN NAPI MULATSÁGA!
2015. február 14.
Nagysikerű Valentin Napi Mulatságot rendezett Taktaszadán a PÁVAKÖR. VALENTIN NAPJÁN este a Művelődési Házban mintegy 150 vendég gyűlt össze a PÁVAKÖR Egyesület meghívását elfogadva. A rendezvényen megjelenteket Daruka Józsefné köszöntötte, majd megkezdődött a vidám műsor, melyben a PÁVAKÖRÖS feleségek a férjük ruhájába, bőrcsizmájába bújva egy rendhagyó PÁVAKÖRÖS próbát mutattak be Ládi Gabriella művészeti vezetőjükkel együttműködve. Vidám nótákat adtak elő, melynek szövegében a PÁVAKÖRÖS fiúk viselkedését figurázták ki, de a feleségek is tisztességesen ki lettek viccelve a fodrásznál elképzelt pletykázásukkal. Az egy órás műsorban további humor bombákkal fűszerezve mutatták be a PÁVAKÖRÖSÖK életét. A sok-sok tapsot kapott vidám műsor után egy-egy szál vörös rózsát kapott Valentin napra minden PÁVÁS feleség

A műsor után közös ünnepi vacsorát fogyasztottak el, melyet a PÁVÁS fiúk szolgáltak fel, majd a vacsorát követően a CLASS DUÓ zenekar zenéjére hajnalig mulattak a bálban, melyben pihentetésül ejfél előtt értékes nyereményeket tartalmazó tombolasorsolással szakítottak meg. Köszönet a rendezvény és tombolanyeremények támogatóinak./Támogatók»

II. TAKTASZADAI DISZNÓTOROS PÁLINKA NAP
2015. február 07.
Taktaszadán 2015. február 7-én immár második alkalommal rendezték meg a Disznótoros Pálinka Napot a civilszervezetek tagjai és a helyi intézmények dolgozói számára. A Művelődési Ház udvarán már kora reggel előkészítették a hagyományos disznótorhoz szükséges segédeszközöket, felállították a kinti sátorban a húsleves főzéshez, a belsőségek és a disznósajt abáláshoz, a hurkafőzéshez, a zsírsütéshez az üstöket, a kemencében folyamatosan lobogott a tűz, hogy majd a meleg parázson megsüssék a finomságokat (oldalast, csülköt, tarját..), a konyhában pedig pörögtek az asszonyok dagasztották a tésztát, majd rövidesen sütötték a többféle pogácsát. Az előtérben szorgos kezek pucolták a zöldségeket, krumplit, vöröshagymát, foghagymát, miközben jókat beszélgettek egymással. Jól szervezetten zajlottak az előkészületek amikor meghozták a 3 db több mint 5 mázsás félbehasított disznókat, melyeket a szakmában jártas szadai férfiak nagy lendülettel megkezdtek feldolgozni, miközben a szadai lányok-asszonyok folyamatosan kínálták őket pálinkával és forralt borral. Közben a konyhán elkészült a sült vér, a tojásos velő, sült hasaalja szalonna, majd az asztalokat is szépen megterítették, és így megkezdődhetett a reggelizés, ezért Daruka Józsefné az asztalhoz szólította a vendégeket. A reggeli előtt Filep András polgármester köszöntötte a szadaikat, majd bemutatta a település új jegyzőjét: Dr. Tarnóczi Erzsébetet, aki szintén köszöntötte a vendégeket. A pohárköszöntők után jó étvággyal családias légkörben fogyasztották el a közös reggelit. Az időjárás is viszonylag kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen az előző napi szélvihar után egész kellemesnek lehetett érezni a viszonylag szélcsendes időben a csípős hideget is, melynek kedvezőtlen hatását a kint dolgozók néhány kupica pálinkával és forralt borral enyhítették. A hagyományos disznótoros finomságok készítése ez évben is nagyon szervezetten, összeszokott csapatmunkában zajlott Daruka Józsefné vezényletével. A munkaterületen folyamatosan szólt a cigányzene Burai Béla és Burai Gusztáv cigányzenészeknek köszönhetően, így a vidám hurka-kolbásztöltést egy-egy nótázással is megerősítették. Miközben kisült a finom friss tepertő a vendégek, akik egyben a szakácsok, feldolgozók is voltak, gyorsan helyet foglaltak az asztaloknál, hogy megkóstolják a munkájuk gyümölcsét.
A taktaszadaiak nagy családja kora este vacsorához gyülekezett a Művelődési Ház dísztermébe, ahol a Miskolci Elvis vidám műsorral szórakoztatta az egybegyűlteket, egy-két kör táncot ropva tovább fokozódott a hangulat,majd elfogyasztották a Taktaszadaiak nagy családjában, közösen készített disznótoros vacsorát: csigalevest, disznópecsenyét, sült csülköt-és oldalast párolt káposztával és főtt krumplival, sült hurkával és sült kolbásszal.
Az egész napos rendezvényen a disznótoros ínyencségek, a friss húsból készített finom, magyaros ételek mellett mindig jelen volt a nap fénypontja a PÁLINKA is, és sok-sok taktaszadai jó szándékú közösségi ember, akik egy csodálatos vidám napot töltöttek el együtt a II. Taktaszadai Disznótoros Pálinka Napon.
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015. január 20.
Taktaszada község egyes közintézményeinek telefon elérhetősége szolgáltató váltás miatt IDEIGLENESEN megváltozott.
Új telefonszámok:
Polgármesteri Hivatal: 06/47 400 880
Polgármester: 06 / 47 400 881
Művelődési ház :06/47 400 882
Micimackó óvoda: 06/47 400 883
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015. január 20.

Tájékoztatás a magánfőzéshez kapcsolódó bejelentési kötelezettség teljesítéséhez További részletek» Bejelentési nyomtatvány»

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.