Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2017
KARÁCSONYI ÜDVÖZLET!
2017
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG TAKTASZADÁN
2017. december 21.

Karácsonyi Ünnepségre gyülekezett Taktaszada lakossága 2017. december 21-én délután. A Művelődési Házba érkezőket feldíszített karácsonyfa és Muzsikás Péter közreműködésével karácsonyi hangulatú zene fogadta.

A PÁVAKÖR ünnepi dalcsokorral nyitotta meg az ünnepi programot.
Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a megjelent vendégeket.
Külön tisztelettel köszöntötte:

 • Koncz Ferenc urat: Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás társulási tanács elnökét,
 • Filep András polgármester urat,
 • Kozákné Bukszár Anna jegyző asszonyt,
 • Taktaszada Község Önkormányzat Képviselő-testületének tagjait,
 • Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit,
 • Intézmények vezetőt,
 • az ünnepségen megjelent valamennyi taktaszadai lakost.

Köszöntőt mondott Koncz Ferenc elnök úr.
Ünnepi beszédet mondott Vámosi Judit iskolaigazgató
Nagyon színvonalas Betlehemes műsort adtak elő a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói.Felkészítő tanárok: Bodnár Orsolya, Szilvási Annamária
A hagyományokhoz híven az idén is átadásra került a Vándor Biblia, melyet Vámosi Judit igazgató asszony adott át Kozákné Bukszár Anna jegyző asszonynak.
A Pedagógus Énekkar kedves hangulatos karácsonyi dalokkal szórakoztatta az ünneplőket.
Az ünnepi program zárásaként Filep András polgármester úr ünnepi gondolatait fogalmazta meg. Beszédében rövid tájékoztatást adott a 2017-es évben végzett önkormányzati munkáról, településfejlesztésekről, majd ismertette a jövő évi terveket. Beszéde végén köszönetet mondott a képviselő-testületnek a harmónikus együttműködésért, az intézmények vezetőinek, munkatársainak az egész éves közreműködésért, a település lakosságának a megértésért a türelemért, amit a beruházások lebonyolításánál tanúsítottak. Végezetül mindenkinek Békés, Meghitt, Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánt.
Az ünnepségről hazaindulóknak az ajtóban egy mikulás szaloncukorral kedveskedett.

A meghitt hangulatú ünnepségért köszönet a szervezőknek, a fellépőknek és a felkészítőiknek. Köszönet Taktaszada Község Önkormányzat Képviselő-testületének, valamint a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek:

 • Hangosító: Végső Péter
 • Mikulás: Merva Tibor
 • Fotó, videó: Me-NET KFT
 • Az ünnepi karácsonyfát felajánló: Székely Zoltán képviselő úrnak.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN OLVASÓNAK!

MEGHÍVÓ KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGRE
2017. december 14.
Képre kattintva további részletek is letölthetők!
SPORT EGYESÜLET TAO PÁLYÁZATA
2017. december 14.

Sport Egyesület TAO pályázata. pdf*

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása pdf*

MIKULÁS BULI TAKTASZADÁN
2017. december 06.

A szadai civilszervezetek közreműködésével 2017. december 6-án délután nagyszabású MIKULÁS-BULIT rendeztek a Művelődési Házban.
Daruka Józsefné a Művelődési Ház Közösségszervezője köszöntötte a rendezvény vendégeit:
· Filep András polgármester urat
· Varga Zsolt alpolgármestert
· Kozákné Bukszár Anna jegyző asszonyt
· A helyi iskola intézményvezetőjét: Vámosi Juditot és munkatársait
· A helyi óvoda munkatársait
és a megjelent vendégeket.

A Művelődési Ház színházterme zsúfolásig megtelt gyerekekkel és szülőkkel, ahol a csoportok ünnepi asztalai étellel-, itallal és sok-sok édességgel volt tele.
A mikulás parti kezdéseként Devera Erzsébet a KÉK MADÁR IFJÚSÁGI KLUB vezetője, Szent Miklós legendáját ismertette a közönséggel, majd Jakab Jázmin egy mikulásos verset olvasott fel. A Taktaszadai Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület fiatal tehetségei hagyományos cigánytánccal szórakoztatták a közönséget. A rövid műsor után az arcok az ajtó felé fordultak, ahol a terembe nem rénszarvas, hanem két csodálatos kutyus vezette be a csoportok mikulásait. A Retró és a mai kor mikulásai, akik között már volt olyan is aki mobilon rögzített címlista alapján hordja a csomagokat, megfáradtan ültek sorba a színpadon. A kutyusok gazdija bámulatos kutyabemutatót tartott, aki egy-egy bemutatórészbe bevonta a gyerekeket is. A kisebbek néha megszeppenve, a nagyobbak annál nagyobb büszkeséggel vették ki részüket a szokatlan színpadi produkcióból. A közönség sok-sok tapssal jutalmazta a gazdi minden mozdulatát figyelő, a feladatok teljesítésére váró két kutyust. A bemutató után fergeteges sikert arattak a Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület táncosai, akik latin táncukkal kápráztatták el a közönséget. A műsor közben útnak indultak a mikulások is, és minden gyereket és felnőttet megajándékoztak egy-egy kis meglepetéssel: szaloncukorral, kicsi mikulással. Míg a mikulások tették a dolgukat, addig a zsűri elnöke: Vámosi Judit és segítője: Kozákné Bukszár Anna éles szemekkel figyelte a 8 mikulás munkavégzését, ruháját, viselkedését és megjelenését. A szorgalmas munka végén mindegyik mikulást megjutalmazták. A fő díjat: egy óriás tortát a Receptklub mikulásának ítélte a zsűri. A díjkiosztás után megkezdődött az igazi buli: az asztaloknál a gyerekek és felnőttek egyaránt baráti beszélgetés, vidám csevegés mellett elfogyasztották a hozott ételt-italt, tortát és az édességeket. A mikulások miután a teremben mindenkit megajándékoztak, puttonyaikkal útnak indultak a faluba, hogy a község jó gyerekeit is megajándékozzák.

Köszönet a rendezvény szervezésében, lebonyolításában közreműködőknek, a műsorok betanítóinak, és a díjak felajánlóinak:
· Halász Cukrászda: Szerencs
· Üveg Porcelán Bolt:Szerencs
· Fuji Fotó Szerencs,
· 4 díjat ajánlott fel:Taktaszadai Vörös Kereszt Helyi Szervezete
Köszönet a hangtechnikát működtető Végső Péternek, és a teremdekorációt végző Kreatív Hobby Klub tagjainak.

TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV
2017. december 07.
Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) pdf*
TAK HIRDETMÉNY!
2017. december 06.
TelepülésképI Arculati Kézikönyv (TAK) és a településkép-védelmi rendelete tervezetének véleményezése.
Taktaszada Község Önkormányzata elkészítette a település Arculati Kézikönyvét és megalkotta a Településkép-védelmi rendelet tervezetét.
További részletek letölthetők pdf*
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
2017. november 27.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A 2018. ÉVBEN INDULÓ 54 861 01 RENDŐR TISZTHELYETTES SZAKKÉPESÍTÉS MEGSZERZÉSÉRE IRÁNYULÓ SZAKKÉPZÉSRŐL
Az általános rendőrségi feladatokat ellátó szerv (továbbiakban: Rendőrség) a rendészeti szakgimnáziumokban érettségire épülő, iskolai rendszerű, nappali tagozatos szakképzést indít az országos képzési jegyzékben szereplő 54 861 01 Rendőr tiszthelyettes szakképesítés megszerzésére. A végzettség a Rendőrségnél tiszthelyettesi besorolási osztályba tartozó beosztás betöltésére jogosít.
További részletek letölthetők pdf*

JÓTÉKONYSÁGI BÁL
207. november 24.

A Taktaszadai Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány Jótékonysági Bál
https://www.facebook.com/altalanosiskola.moraferenc/

Taktaszada lakossága nagy örömmel fogadta a 2017. november 11. napjára kapott meghívót, ami tartalmazta a jótékonysági rendezvényre a meghívást.
Az érkező vendégeket a Művelődési Ház aulájában egy erre az estére készített (Alapítványi bál 2017) feliratú saját részre szóló pohárral várták a szervezők.
A Taktaszadai Általános Iskolás Gyermekekért alapítványt 1995-ben 3 alapító tag hozta létre, és 5 fős kuratórium kezébe adta annak a működését.
Vámosi Judit igazgató asszony Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavaival köszöntötte a mindazokat, akik elfogadták meghívásukat, és megtisztelték rendezvényüket.
Távollétében köszöntötte Filep András polgármester urat. Elnézést kért mindazoktól, akik a hely befogadóképessége miatt nem tudtak jelen lenni. Kitért arra is, hogy céljuk az, hogy segítsék a hátrányos helyzetbe került gyerekeket anyagi és természetbeni juttatásokkal, illetve olyan programokkal, rendezvényekkel, kirándulásokkal, melyek színesítik életüket. Bejelentette az iskola 4 nyertes pályázatát, melyek nemcsak a tanulóik, hanem a település gyarapodását is szolgálják. Köszönetet mondott a műsorszámokat betanító pedagógusoknak, a fellépő gyerekeknek, a konyha dolgozóinak.
Köszönetet mondott minden felajánlásért, támogatásért. Ezután buzdított mindenkit a tombola vásárlására és megnyitotta a bált.
Az bálozók érdeklődése nagy volt a műsor iránt, mert folyamatos tapssal kísérték a produkciókat. A pedagógus kórus nemcsak hangjával, hanem táncbemutatójával is fantasztikus hangulatot teremtett. A gyerekek műsor számait büszkén figyelték a szülők ,kísérők és tanáraik .
A műsort színesítette Csordás József stand-upos, a Miskolci Dumaszínház tagja. A támogatásra és érdeklődésre számot tartó kezdeményezés megőrzi a résztvevők szívében, emlékezetében a fellépő gyerekek, pedagógusok műsorát és a hangulatot, ami feledhetetlen.

Október 23-i ünnepi megemlékezés Taktaszadán
2017. oktber 25.

„Isten, áldd meg a magyart” - csendült az ünneplők ajkáról az ének 2017. október 23. napján a Művelődési Ház színháztermében az ünnepi műsor kezdete előtt.
Az eső, a szél, a borús időjárás sem gátolta a lakosságot, hogy emlékezzenek a rangjának megfelelő és méltó megemlékezésen azokra az elesettekre, akik a magyarság további jövőjéért életüket áldozták.
Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte Filep András polgármester urat, Kozákné Bukszár Anna jegyzőt, a képviselő testület tagjait, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit, a Móra Ferenc Általános Iskola Igazgatóját, Vámosi Juditot, Pásztor Jánosné óvoda vezető asszonyt, minden fellépőt és a tisztelt ünneplő közösséget. Említést tett az előző napokban megtartott iskolai ünnepélyről; a műsor lélekemelően hatott a tanulókra és a tantestület tagjaira is, ezáltal átélve történelmünk dicső eseményeit.
„1956-ban egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával. Hatalmas bátorságról téve tanúbizonyságot, példát mutatva Európának, a világnak, mindenkinek.” Emelte ki ezen gondolatokat ünnepi beszédében Varga Zsolt alpolgármester.
Az ünnepi beszédet hallgatva hamar kiderült a jelenlévők számára, hogyan kovácsolódott egységbe a nemzet.
Az emlékezés mécsese mellett állva hallgathatta a nagyérdemű Szabó László Dezső Október 23 című versét Kovács Fanni és Vadászi Alexandra előadásában .
Filep Dániel tanuló tábori lelkészt imitálva imát olvasott fel.
Prózát olvasott fel tisztelettel a hősök emlékére Bodnár Orsolya tanárnő, Simonffy András író A Forradalom napjai című írásából, ami az 1956-os forradalom közvetlen élményét ábrázolja.
A Pávakör dalcsokorral készült az ünnepi megemlékezésre.
Karády István előadásában „ A forradalom dalai” - megzenésített versek előadása volt az ünnepi műsor záró része.
A jelenlévők tisztelettel adózva a hősök emlékének közösen énekelték a Szózatot.

VÉRADÁS!
2017. október 25.

VÉRADÁS

2017. október 25-én, szerdán:
14.00 órától 15.30 óráig a

Művelődési Házban
MEGHÍVÓ
2017. oktber 16.
A képre kattintva a MEGHÍVÓ nagyobban is letölthető!
HIRDETMÉNY
2017. oktber 16.
Értesítjük a község lakosságát, hogy 2017 október 27-én Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 13.00 órától 14.00 óráig a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében. Meghívó letölthető pdf*
"Taktaszadai Roma Közösségi Ház energetikai felújítása"AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS
207. október 12.

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS
Roma Közösségi Ház energetikai felújítása
letölthető PDF*
DOKUMENTÁCIÓK
letölthető PDF*
MELLÉKLETEK »

Bursa Hungarica Pályázati Felhívás!
207. október 9.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Értesítjük a felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalokat, hogy Taktaszada Község Önkormányzata csatlakozott a
Bursa Hungarica felsőoktatási Ösztöndíjrendszer
2018. évi pályázati fordulójához.
A pályázatok benyújtási határideje: 2017. november 07.
Filep András polgármester
Felhívás letölthető»

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN 2017.09.29.
2017. szeptember 29.

Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 29 -én a Taktaszadán élő 60. életévüket betöltött ”Szépkorúakat” köszöntötte az IDŐSEK NAPJÁRA szervezett ünnepségen a község Művelődési Házában. Az ünnepségre érkezőket a hivatal munkatársai süteménnyel, italokkal fogadták, majd a színházteremben megkezdődött az ünnepi műsor. A színpadon Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a vendégeket és ismertette a programokat. Az ünnepség kezdetén Filep András polgármester kedves, meghitt gondolatokkal köszöntötte a zsúfolásig megtelt színházteremben megjelent, -illetve akik betegségük, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak eljönni,- az otthonukban élő mintegy 353 fő taktaszadai szépkorú lakost, további jó egészséget, a rendezvényre pedig jó szórakozást kívánt.
Az idősek szórakoztatására kedves műsorral készültek a helyi intézmények. Elsőként a PEDAGÓGUS ÉNEKKAR ismert nótákkal, majd a TAKTASZADAI GYEREKEK: cigánytánccal, az iskolások pedig néptánccal szórakoztatták a közönséget. A helyi fellépőket követően a szépkorúak már fiatalkorában is kedvelt, de ma is imádott nagy kedvence Koós János lépett a színpadra, aki humorbombákkal ostromolta a közönséget, majd énekesi pályáján végig haladva adta elő ismert slágereit, Kertész János zongorakíséretével. A –maga is szépkorú művész- ma is csodálatos hangjával elbűvölte a közönséget, akik többször együtt énekelték vele az ismert dalokat, és sok-sok tapssal jutalmazták az előadását. A zenésprogramban a színpadra lépett Koós János felesége: Dékány Sarolta is, majd közösen előadott dalokkal szórakoztatták a vendégeket. A zenésprogram végén a sztárfellépők a színpadon hallgatták meg a taktaszadai PÁVAKÖR ünnepi műsorát, melyet a fellépők egy bordallal zártak. Darukáné Taktaszada lakossága nevében Koós Jánost közelgő születésnapja alkalmából köszöntötte. A rendezvény valamennyi fellépője, a közvetlen, kedves sztárházaspár, nagyon vidám perceket, egy szép, kellemes péntek délutánt szereztek a taktaszadai szépkorúaknak. Taktaszada község Önkormányzata megajándékozta a hazafelé menő szépkorúakat.
Köszönet a rendezvény szervezőinek és a lebonyolításban közreműködőknek, a hangtechnikát biztosítóknak: Ágoston Tamásnak és Végső Péternek.

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN 2017.09.29.
2017. szeptember 25.

Szeretettel várunk minden
60. életévét betöltött taktaszadai meghívott vendéget az
Idősek napjára.

A képre kattintva a MEGHÍVÓ nagyobban is letölthető!
19. FALUNAP TAKTASZADÁN
2017. augusztus 23.
A kora reggeli órákban sürgés,forgás, hangoskodás jelezte a rendezvény kezdetét. Az Önkormányzat megbízott munkásai készítették a lócákat, padokat, sátrakat a főző helyek elfoglalásához.
Kispályás labdarugó mérkőzés zaja, a drukkolás zsinata már jobban fel hívta a figyelmet a rendezvényre.
A technika is rövid időn belül színpadra került és kellemes lágy zeneszolgáltatás várta az udvarra, kert részbe érkezőket.
Az Önkormányzat által szervezett és támogatott rendezvényen Filep András polgármester rövid megnyitó beszédét követően „EMLÉKLAPOKAT" adott át a FALUNAPON a főzésben való közreműködés emlékére, mivel az éven elmaradt a főzőcskézésben való megmérettetés.
A csapatok a régi gasztronómiai hagyományokat elevenítették fel vidám jó hangulat közepette.
Az ételeket üstökben, bográcsban,tárcsán készítették. Daruka Józsefné ismertette a napi programot és felhívta a figyelmet arra, hogy az érdeklődők akik nem főznek, hogyan étkezhetnek a rendezvény ideje alatt.
Kilenc óra negyvenöt perckor egyenpólóban vidám hangulatban lépett színpadra a Pedagógus énekkar. A női kar hangja szárnyalt és vidámságot hozott a hallgatóságnak.

Ezt követően Filep András polgármester végigjárta a főzőcsapatokat és kínáló pálinkával szorgalmazta a főzés sikerességét, a hangulat emelkedését. A torok öblögetés után minden jelenlévő frissen készített abált szalonnával kezdte a reggelit melyhez a Start Mg - ben termesztett zöldségfélék fokozták az ízeket. Megérkeztek a testvértelepülés: Kaplony és Kálmánd Tanácsosai, őket már az Agyagbanda vidám népdalainak éneklése, a hangszerek kellemes hangja kísérte a színházterembe.
Baráti köszöntő és reggeli után az udvaron folytatódott a vidám éneklés. Az Agyagbanda minden főzős csapatot meglátogatott és közös éneklésre invitált.
Déli harangszó jelezte az ebéd kezdetét és Komáromi István és a Cit- Car TSE versenytáncosai szolgáltatták a zenét az elkészült ételek elfogyasztásához.
Ebéd után jólesik a mozgás és a Taktaszadai Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület műsora, a cigánytánc ritmusa, zenéje csalogatta a színpadhoz az érdeklődőket, rokonokat, jelenlévőket.
Műsoruk közepette került sor a Falunapunk c. vers felolvasására.
A nyári melegben érkezett meg Kaczor Ferenc Sztárvendég, akinek műsora még jobban fokozta a hangulatot.
Bajnok táncpáros fellépésével folytatódott a műsor: Siminska Zuzana és Sólyom Dániel fiatalos lendülettel táncolta végig a színpadot.
A késő délutánig tartó műsorok a középkorosztálytól kezdve az idősebb és fiatalabbaknak is tartogatott meglepetéseket, jó szórakozást. Valamennyi korosztály megtalálta a saját szórakoztatására szolgáló megfelelő eseményt.
Körülrajongták az utolsó fellépőt, aki Oszvald Marika művésznő volt. Kedvességével sok gyerek szeretetét elnyerte. Műsora fergeteges volt .
A rendezvény ideje alatt Taktaharkány Rendőrőrs szolgálatot teljesítő rendőrei ügyeltek. Hangtechnikáról Ágoston Tamás gondoskodott.
A magabiztosságukról híres fellépők és a kellemes időjárás, jó hangulat feledhetetlen perceivel tértek haza a jelenlévők. Köszönet a támogatóknak, akik hozzá járultak a Falunap rendezvényéhez.

Szelektív hulladékgyűjtés_PLAKÁT
2017. augusztus 21.
A képekre kattintva a plakátok nagyobban is letölthetők!
TAKTASZADAI FALUNAP 2017. augusztus 19.
2017. augusztus 7.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!
HIRLEVÉL_PLAKÁT
2017. augusztus 9.
A képekrere kattintva a plakátok és a hírlevél nagyobban is letölthető!
ÁLLÁSHELY MEGPÁLYÁZTATÁSA
2017. július 17.
Taktaszada Polgármesteri Hivatal a " Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX törvény 45.§.1 bekezdése alapján pályázatot hírdet Taktaszada Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére. További részletek letölthetők pdf*
HIRDETMÉNY
2017. július 11.
Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolati felújítási munkák (ajánlatok bontása) Letölthető pdf*
HIRDETMÉNY
2017. július 11.
Ajánlattételi felhívás
„Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolat felújítási munkák” Letölthető pdf*
EGYÉB KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK (AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ)
Taktaszada belterületén 2017. évi útburkolat felújítási munkák tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásához Letölthető pdf*
Taktaszada útfelújítás 2017. év Árazatlan költségvetés Letölthető pdf*
VÉRADÁS!
2017. június 15.

VÉRADÁS

2017. július 13-án, csütörtökön:
12 órától 14 óráig a

Művelődési Házban
VII. EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2017. május 22.
Immár hetedik alkalommal rendezett EGÉSZSÉGNAPOT Taktaszada Község Önkormányzata 2017. május 19-én a Művelődési Házban és a műfüves sportpályán. Az egész napos rendezvény célja: a lakosság egészségi állapotának felmérése, különböző szűrések elvégzése, egészségügyi tanácsadások, oktató, nevelő és szórakoztató játékos programok keretén belül az egészséges életmódra nevelés, táplálkozási tanácsadás, a gyerekekkel a mozgás, a sport megszerettetése.
9 órakor Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a megjelenteket és megnyitotta az EGÉSZSÉGNAPI rendezvényt.
A program kezdéseként a taktaszadai óvodások kedves műsorral köszöntötték a résztvevőket, majd a Művelődési ház több pontján megkezdődtek az INGYENES egészségügyi programok.
A hallásvizsálatot a szerencsi ESZEI munkatársai végezték.
Mintegy 38 helyi lakos, köztük több nyugdíjas látásvizsgálatát végezték el. Tiba Jánosné helyi védőnő a vércukorszint-méréseket végezte. A vérnyomás mérést többen is végezték.
Délután "Hogyan mentsünk életet?" címmel Lovas Attila, a tiszaújvárosi mentőállomás mentőtisztje tartott szemléltető eszközökkel együtt bemutató előadást.
Kellemes perceket szereztek a wellness-fitness-pilates tornagyakorlatok.
Mintegy 35 gyerek vett részt a műfüves pályán Balogh József és Németh István felügyeletével bonyolított labdajátékokon, labdakezelési gyakorlatokon.
Délelőtt folyamatosan készültek a különböző gyümölcsturmixok, teljes kiőlésű lisztből sült a hagyományosan készített csőröge.
A rendezvényre nagyon sok felajánlás érkezett, melyért külön köszönet valamennyi támogatónak:
 • Konyha dolgozói: franciasaláta
 • Fitt Lesz Klub: banános-ananászos saláta
 • Családok Klubja: kukoricasaláta
 • Remény Nyugdíjas Klub: almás sonkasaláta
 • Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület: óriás gyümölcskosár
 • Pávakör: üdítő, ásványvíz
 • Cseh Béla önkormányzati dolgozó: vércukormérő készülék, tesztcsík

Az egész napos rendezvényen mintegy 207 fő vett részt, akik a szűrővizsgálatok igénybevételével megismerhették pillanatnyi egészségi állapotukat, ugyanakkor az egésznapos rendezvényen a közös beszélgetések során információt kaptak az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról, a káros szenvedélyekről. A rendezvényt meglátogatta Dr. Méhész József háziorvos.

EGÉSZSÉGNAP
2017. május 11.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
Húsvéti üdvözlet
2017. április 13.
Tájékoztató az óvodai-mini bölcsődei felvételről
2017. április 12.

A három éves kortól kötelező óvodai nevelés. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2013. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda az üresen maradt férőhelyekre felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. További részletek»

Március 15-i ünnepi megemlékezés Taktaszadán
2017. március 14.

2017. március 14-én 14 órától az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 169. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak TAKTASZADÁN a KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK szervezésében a Művelődési Házban, majd Petőfi Sándor szobránál. Az ünneplő közönséget Daruka Józsefné köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott: Vámosi Judit az Általános Iskola igazgatója.
Nagyon színvonalas ünnepi műsort adtak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és tantestülete „Ne késsetek harangok” címmel. Az ünnepi programban közreműködött a Taktaszadai Pedagógus Kórus. Az emlékműsor után az ünneplők közösen vonultak át Petőfi Sándor szobrához, ahol Sándor István tanár úr Petőfi Sándor:NEMZETI DAL című versét szavalta el. A PÁVAKÖR koszorúzási énekeinek kíséretével koszorút helyezett el Petőfi Sándor szobránál:
Taktaszada Község Önkormányzata képviseletében: Filep András polgármester
Móra Ferenc Általános Iskola képviseletében: Vámosi Judit igazgató
Taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda-Bölcsőde kéviseletében: Pásztor Jánosné
Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében: Búri Ferenc
Az iskola nagyon szép és színvonalas műsorához gratuláltak a felkészítőknek és az iskola igazgatójának a településvezetői, míg az emlékünnepségen részt vevő ünneplő közönség folyamatos ütemes tapssal köszönte meg, és ismerte el a lelkiismeretes munka eredményeként átélt méltó megemlékezést.

Fotó: Daruka Józsefné

A délelőtti órákban a taktaszadai civil szervezetek vezetői és a kis óvodások tették tiszteletüket Petőfi Sándor szobránál.Az óvodások lelkesen szavalták a Nemzeti Dal című vers első három versszakát és vidáman énekelték a Kossuth nótákat.

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS MÁRCIUS 15.
2017. február 28.
A képre kattintva a meghívó további része is olvasható!
Nőnapi köszöntő
2017. február 28.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
2017. március 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
Az Emberi Erőforrások Minisztere
a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló”
1992. évi XXXIII. törvény20/A. § alapján
pályázatot hirdet
a Szerencsi Tankerületi Központ
fenntartásában működő köznevelési intézmény:
Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola
intézményvezetői (magasabb vezető) beosztásának ellátására.
A hivatalos pályázati kiírás megtalálható
a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal „Közigállás” állásportálján:
https://kozigallas.gov.hu,
valamint
az Oktatási és Kulturális Közlönyben.
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. április 01.

VÉRADÁS!
2017. február 04.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
Református jótékonysági bál Taktaszadán!
2017. február 13.
Fotó: Juhász Gábor

2017. február 11 napján a Taktaszadai Református Egyházközség: Juhászné Keresztényi Klára református lelkész és a presbitériumi tagok jótékonysági bált rendeztek. A rendezvényük célja az volt, hogy a bevételből a templomuk kerítését és a csatornát kijavítsák. Ehhez a lelkes támogatók adományai és a bálozók hozzájárulásai adták meg a lehetőséget. A vidám hangulatban eltöltött jótékonysági est résztvevőinek és minden támogatónak hálásan köszönik a hozzájárulást és a segítségnyújtást.

Lánczi Lászlóné 90 éves
2017. január 31.
Fotó: Daruka Józsefné

2017 január 31 én délelőtt Lánczi Lászlónét lakásán köszöntötte 90. születésnapja alkalmából, Filep András polgármester úr, Dr Tarnóczi Erzsébet jegyző és kedves ismerősök. Az ajándék átadása után Filep András polgármester úr szeretettel adtá át Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntő emléklapját.Gizi mama 2 gyermeknek adott életet. Mára már mindkét gyermekét és férjét is eltemette. A sírni már nem tudó, jó egészségnek örvendő nagyi boldogan mesélt, beszélt napjairól négy unokájáról és hét dédunokájáról.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017. január 10.

Tisztelt Taktaszadai Lakosok!
Ezúton értesítjük Önöket, hogy településünkön lakossági TÜDŐSZŰRÉSEN vehet részt.
A szűrés időpontjai:

 • 2017. január 11. szerda 9.30 órától 13..00 óráig
 • 2017. január 27. péntek 9.30 órától 13.óra 15 percig
 • 2017.január 30. hétfő 9.30 órától 13 óra 15 percig
A szűrővizsgálaton nem vehetnek részt azok, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg gyógykezelés alatt állnak.
A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. Az önök érdekében, az önök szolgálatába
n a MŰVELŐDÉSI HÁZ UDVARÁN a feltüntetett időpontban.

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.