Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2018
Falukarácsony TAKTASZADÁN 2018. december 20. 
2018. december 21.

Az elmúlt évek hagyományait követve Taktaszada Község Önkormányzata az idén is megrendezte a FALU KÖZÖS KARÁCSONYÁT
2018.12.20-án délután a település lakossága - felnőttek, gyerekek egyaránt gyülekeztek a MŰVELŐDÉSI HÁZBA. Az 1-es teremben az ünnpség előtt, és az ünnepség ideje alatt is a
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával az érdeklődő gyerekeknek kézműves foglalkozást tartottak.A teltházas színházteremben 15.00 órakor megkezdősött a KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG. DARUKA JÓZSEFNÉ köszöntötte a megjelenteket:

 • Filep András polgármester urat
 • Kozákné Bukszár Anna jegyzőt
 • Móra Ferenc Általános Iskola megjelent tanárait
 • Pávakör tagjait
 • Intézmények dolgozóit
 • Képviselő-testület megjelent tagjait
 • Roma Önkormányzat képviselőit
 • A Civil szervezetek tagjait
 • Taktaszada lakosságát,a kedves szülőket,
 • Valamint a Micimackó óvodásokat, akik a napokban már sok időt töltöttek az ünnepi előkészületekkel.

Az ünnepség megnyitásaként a PÁVAKÖR tagjai ünnepélyes hangulatot teremtettek karácsonyi dalok előadásával. Mégtovább emelte a karácsonyi hangulatot Fábián Éva kicsiknek és nagyoknak összeállított karácsonyi műsora, melyben aktívan közreműködtek a helyi gyerekek is. A vidám műsor után Daruka Józsefné az elmúlt években útjára indított VÁNDOR BIBLIÁT átadta Iván Józsefnek, a REFORMÁTUS EGYHÁZ gondnokának. Az ünnepi műsor folytatásaként a helyi óvodások ünnepi műsorrak készültek. Az ünnepi program kezdéseként rendhagyó módon, zenei kísérettel megható ünnepi köszöntőt mondott az óvoda vezetője: Pásztor Jánosné. A köszöntő után az óvodások igazi régi karácsonyt idéző műsort adtak elő, melynek elején Jablonkai Ferencné (Pipi mama), videófelvételen mesélt a régi karácsonyi ünnepek hangulatáról, a készülődésről, az ajándékokról. Ezt követően a terembe érkező Betlehemes kértek engedélyt a bebocsájtásra, melyet Filep András polgármester örömmel adott meg. A színpadra érkező betlemesek, majd a szarvasok és végül az angyalkák adtak elő rendkívül felemelő, ünnepi hangulatot idéző műsort. Folytatásként az óvodások programjának műsorvezetője: Lantos Lászlóné a színpad előtti adventi koszorúhoz invitálta: Filep András polgármester urat, Kozákné Bukszár Anna jegyző asszonyt, Varga Zsolt alpolgármestert, Pásztor Jánosné óvodavezetőt, akik az adventi koszorún megnyújtották a gyertyákat. A gyertyagyújtás után Filep András polgármester köszöntötte az ünneplőket. Ünnepi beszédében felidézte a település fejlődését segítő beruházásárokat, majd zárszóként jókívánságaival köszönt el a szadai ünneplő lakosságtól: Boldog, Békés Karácsonyt, az Új Évben: Erőt, Egészséget kívánt.
Az ünnepség zárásaként a polgármester úr, és jegyzőasszony megajándékozta a fellépő kis óvodásokat, akik boldogan vették át a nagy csomagokat. Hazafelé menet az ajtóban az óvónénik és dajkák: ünnepi kalácsot, és a saját készítésű ajándékokat adták át a Falukarácsonyról hazainduló vendégeknek.

A csodálatos karácsonyi rendezvényért köszönet a település Önkormányzatának,a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak, a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek: Taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda-Bölcsőde óvónéniknek, dajkáknak,Ágoston Tamás hangosítónak.

Falukarácsonyra készültek TAKTASZADÁN
2018. december 19.

2018. december 21.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete 175 ajándékcsomagot hozott Taktaszadára, melyet a családsegítők közreműködésével a Falukarácsony fellépői, a Művelődési Házban tanfolyamon lévők, a Kék Madár Ifjúsági Klub, a helyi vöröskereszt tagjai, a rászorló családok kaptak ajándékba. 2019. december 19-én nagy volt a sürgés-forgás a Művelődési Házban és annak udvarán. Az óvónénik, dadusok a konyhában dagasztották a kalácsokat, melyet kemencében sütöttek ki, majd sok-sok kedves kis ajándékot is készítettek melyekkel majd megajándékozzák a 20-án megrendezésre kerülő falukarácsonykor az ünnepségről hazamenő vendégeket.

ALAPÍTVÁNYI JÓTÉKONYSÁGI BÁL AZ ISKOLÁBAN
2018. december 20.
2018. december 15-én a Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola jótékonysági bált szervezett.
A kellemes kikapcsolódás és szórakozás mellett a bál fő célja a Taktaszadai Gyermekekért Alapítvány támogatása volt.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a rendezvénynek helyet adó művelődési ház teljesen megtelt. A vendégek között köszönthettük Koncz Ferenc országgyűlési képviselő urat, és Filep Andrást, Taktaszada polgármesterét, illetve azokat a szülőket, baráti társaságokat településünkről és azon túlról is, akik támogatni kívánták az alapítványt.
A bált Vámosi Judit igazgatónő nyitotta meg. A T-Dance tánciskola oktatói nyitótánccal köszöntötték a vendégeket. Színvonalas műsort adtak iskolánk tanulói is. Az intézmény dolgozói pedig egy lendületes tánccal és két dallal kedveskedtek a megjelent vendégeknek. A műsort a tánciskola oktatóinak latin táncokból összeállított bemutatója zárta. Sikerült igazi báli hangulatot teremteniük vele.

Az ízletes vacsora után kezdődött az igazi mulatozás. A zenéről az Okéé zenekar gondoskodott. A tombola nyereményeit támogatóink ajánlották fel. A bál teljes bevételét a Taktaszadai Gyermekekért Alapítvány részére adtuk át. A befolyt összeget a tanulók támogatására, jutalmazására (gyereknap, kirándulás, könyvjutalom, színházlátogatás) fordítjuk.

FALUKARÁCSONY 2018. december 20-ÁN 15 ÓRÁTÓL
2018. december 17.
MIKULÁS TAKTASZADÁN 2018. december 6.
2018. december 07.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is megrendezték Taktaszadán a MIKULÁS ünnepséget. 2018. december 6-án délután folyamatosan érkeztek a szadai kisgyerekek anyukákkal, apukákkal, nagyszülőkkel, és izgatottan várták a mikulást. Az előtérben a Manó Manufaktúra szervezésében kézműves foglalkozással fogadták a gyerkőcöket, akik segítségével ügyesen készítették az ötletesebbnél-ötletesebb karácsonyi díszeket.
A színházteremben Daruka Józsefné a Művelődési Ház Közösségszervezője köszöntötte az ünnepségen megjelent családokat, majd néhány bátrabb gyereket a színpadra invitált, akik a mikulást verssel, énekkel csábították a terembe. A színpadon Zizi és Zozó Bohócduó vidám műsorral szórakoztatták a gyerekeket, és néhány bűvészmutatvánnyal ámulatba ejtették a közönséget. A bohóc duó után a 4 - Dance Club Tánc és Musicalstúdió hangulatos Mikulásváró műsorral kedveskedtek a gyerekeknek, vidáman énekeltek, táncoltak, majd a színapadra csábították a bátrabbakat, akik nagy örömmel vettek részt a közös éneklésben és táncban, bizonyítva, hogy a szadai kisgyerekek nem félnek a színpadtól, sőt a tánc és az ének sem áll távol tőlük. Közben a Művelődési Ház termeiben szokásos foglalkozásaikat tartó KÉK MADÁR IFJÚSÁGI KLUB, valamint a RECEPTKLUB tagjaihoz is nagy meglepetésre megérkezett a mikulás és meglepte a civilszervezetek tagjait. A mikulásváró műsor végére a színházterembe is megérkezett a mikulás, aki az ünnepségről hazainduló gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt szaloncukrot osztogatott. A mikulás ünnepségnek köszönhetően sok-sok szadai kisgyermeknek sikerült örömet szerezni és közösen egy nagyon hangulatos vidám délután eltölteni.
Köszönet a rendezvény támogatónak:
· Taktaszada Község Önkormányzatának és a
· II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak

MIKULÁS TAKTASZADÁN 2018. december 6.
2018. november 27.
VÉRADÁS!
2018. november 14.

VÉRADÁS

2018. november 21-én, szerdán:
15.30 órától 17.30 óráig a

Művelődési Házban
1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség Taktaszadán
2018. október 19.

TAKTASZADA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szervezésében az 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA ALKALMÁBÓL 2018.október 19-én 13.00 órától ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉST tartottak a MŰVELŐDÉSI HÁZ SZÍNHÁZTERMÉBEN.
1989. október 23. óta ez a jeles nap kettős nemzeti ünnep Magyarországon: az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja, melyet az 1990. évi XXVIII. törvény iktatott a nemzeti ünnepek sorába. Taktaszadán az elmúlt évek hagyományait követve az idén is méltón megemlékeztek és tisztelegtek a hősök előtt.
Az emlékünnepség kezdetén Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte:

 • Filep András polgármester urat,
 • Varga Zsolt alpolgármester urat,
 • Kozákné Bukszár Anna jegyzőt,
 • a képviselő testület tagjait,
 • a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit,
 • a Móra Ferenc Általános Iskola Igazgatóját, Vámosi Juditot,
 • Pásztor Jánosné óvodavezető asszonyt,
 • az intézmények dolgozóit, a fellépőket és minden kedves megjelentet.

A köszöntést követően az ünneplők Vesztergám Miklós tárogatós zenei kíséretével közösen elénekelték a himnuszt.
Megtörtént 56-os eseményt felelevenítve mondta el ünnepi gondolatait Tóth János, Taktaszada DÍSZPOLGÁRA.
Ünnepi műsorral emlékezett 1956 hőseire, áldozataira Vesztergám Miklós tárogatós, aki tagja a Vitézi Rendnek, az 56 - os Nemzetőrségnek és a Szent Korona Társaságnak. Műsorában többek között Papp - Váry Elemérné HITVALLÁS című versét mondta el, majd a megzenésített változatát is előadta. Idézet Wass Alberttől, Böjte Csabától, majd a Bánk-Bán című operából, a Hazám-Hazám című betétdallal zárta műsorát.
Lakatos Zoltán Jusztin és Tóth Lizett tanulók versekkel köszöntötték az ünnepet.
A TAKTASZADAI PÁVAKÖR két dallal tisztelgett 1956 emléke előtt. Ha én rózsavolnék című dalt Vesztergám Miklós zenei kíséretével adták elő, majd csodálatosan zengte be a termet az Áldott-e föld című dal előadásukban.
Az ünnepi műsort a Hegyalja Folk zenekar műsora zárta.
Az emlékünnepség végén az ünneplők Vesztergám Miklós zenei kíséretével elénekelték a SZÓZATOT.

EMLÉKEZZÜNK!
2018. október 12.
TAKTASZADA KÖZSÉGI SPORTEGYESÜLET NYERTES PÁLYÁZATA
2018. október 03.
Taktaszada Községi Sportegyesület Sportfejlesztési program:
TAO PROGRAM: be/SFP-26487/2018/MLSZ
letölthető»
MLSZ HATÁROZAT letölthető»
Bursa Hungarica Pályázati Felhívás!
20118. október 02.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Értesítjük a felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalokat, hogy Taktaszada Község Önkormányzata csatlakozott a
Bursa Hungarica felsőoktatási Ösztöndíjrendszer
2019. évi pályázati fordulójához.
A pályázatok benyújtási határideje: 2018. november 06.
Filep András polgármester
Felhívás letölthető»

IDŐSEK NAPJA TAKTASZADÁN 2018.09.28.
2018. szeptember 28.

2001 év óta folyamatosan, minden évben, immár 17-ik alkalommal, az idén 2018. szeptember 28-án rendezte meg Taktaszada Község Önkormányzatának képviselő-testülete az idősek világnapja alkalmából az Idősek Napjának ünnepségét, melyen a 2018 évben 60-ik életévüket betöltött, taktaszadán állandó bejelentett lakhellyel rendelkező lakosokat köszöntötték. A Művelődési Házban a vendégeket érkezésekor süteménnyel, italokkal fogadták.
Az ünnepség elején Filep András polgármester úr köszöntötte a közel 200 megjelent szadai szépkorúakat. Polgármester úr ünnepi köszöntője ide kattintva elolvasható. A köszöntő után a Micimackó 7 óvodása, Tóth Zsoltné és Kedves Kata óvónénik közreműködésével verssel, tánccal, énekkel köszöntötték a nagyikat, nagypapákat, akik meghatódva fogadták a kicsik műsorát.
Sír a telefon: A színházteremben ülők szinte mindegyike ismerte Koós János és Esze Dóra nagysikerű dalát. A műsor meglepetéseként most a szadai színpadon Székely Zoltán: papó (önkormányzati képviselő) és unokája Hegedűs Eszter csodálatos átéléssel adták elő az ismert slágert, amit a szadai közönség óriási tapssal jutalmazott.
Bereczki Tünde,Miskolc hangja, a Halas Együttes énekesnője: operettekkel, musicalekkel szórakoztatta a vendégeket.
Az ünnepi program zárásaként fergeteges hangulatot teremtettek az encsi Csikuska Kulturális Egyesület néptáncosai, zenészei.
Az Idősek napi rendezvényen megjelentektől Daruka Józsefné műsorvezető köszönt el, majd arra kért minden 60 év feletti vendéget,hogy az előtérben a polgármesteri hivatal munkatársaitól vegyék át az Önkormányzat képviselő testülete által megszavazott önkormányzati támogatást, melyet a vendégek nagy örömmel fogadtak. Darukáné megköszönte Ágoston Tamásnak a hangtechnika biztosítását, külön megköszönte, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást és további jó egészséget kívánt valamennyi megjelent vendégnek.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, támogatóinak, a lebonyolításban közreműködőknek.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. szeptember 12.
A képekre kattinva a képek nagyobban is letölthetők!
Taktaszada Község Önkormányzata eladásra kínálja a képen látható mezőgazdasági vontatót. Ár: 1.894.000.-Ft +ÁFA Érdeklődni Filep András polgármesternél lehet munkanapokon a 30/953-68-49-es telefonszámon.
Taktaszada Község Önkormányzata eladásra kínálja a képen látható mezőgazdasági vontatót. Ár: 852.000-Ft +ÁFA Érdeklődni Filep András polgármesternél lehet munkanapokon a 30/953-68-49-es telefonszámon.

Taktaszada Község Önkormányzata eladásra kínálja a képen látható pótkocsit.
Ár: 492.000.-Ft +ÁFA Érdeklődni Filep András polgármesternél lehet munkanapokon a 30/953-68-49-es telefonszámon.
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. augusztus 23.
Tájékoztatás a téli rezsicsökkentéssel kapcsoltos juttatásról.
További részletek *pdf
FALUNAP TAKTASZADÁN 2018. augusztus 18-án
2018. augusztus 18.

Taktaszada Község Önkormányzata a hagyományokhoz híven változatos programokkal FALUNAPI rendezvényre várta 2018. augusztus 18-án a Művelődési Ház kertjébe a szórakozni, kikapcsolódni vágyó helyi lakókat és a meghívott vendégeket.
A gasztronómiai udvar már kora reggel megnyitotta kapuit, melyben a helyi civil szervezetek tagjai már 6 órától megkezdték az előkészületeket. Begyújtották a kemencét, a Remény Nyugdíjas Klub asszonyai pedig 220 töltött káposzta tölteléket készítették elő. 10 csoport készült a főzéshez az előre kijelölt helyeken, miközben már vidám zene szólt Moczó Kálmán jóvoltából.
A bográcsok felől egyre kellemesebb illatok árasztották el a területet: készültek a finomabbnál-finomabb ételkülönlegességek: Nyár királya: paprikás krumpli, elődeink receptje alapján : ebbe a végén nokedlit szaggatak a szakácsok. Készült: chilis bab, pincepörkölt, jókai bableves, töltött káposzta, ínyenc pörkölt, babgulyás, borsos tokány, sertéspörkölt nokedlivel. A főzés mellett a szervezők gondoltak a gyerekekre is, hiszen ők ugrálóvárban és trambulinon élvezhették a falunapi kikapcsolódást.
Délelőtt a testvértelepülésekről: a romániai Kaplonyból és Kálmándról érkezett vendégeket Filep András polgármester, és a képviselő testület tagjai fogadták.
10 órakor Filep András polgármester köszöntötte a lakosságot, majd megnyitotta a Falunapot.
A vidám társaságot, az egyre nagyobb számú érdeklődőt a színpadon helyi kulturális csoportok vidám műsorral fogadták. Elsőként Taktaszada büszkeségei, a hétszeres nívódíjas, tizenkétszeres kiváló együttes, több aranyfokozat, tizenegyszeres ARANYPÁVA DÍJ és három ARANYPÁVA NAGYDÍJ birtokosai a TAKTASZADAI PÁVAKÖR tagjai léptek a színpadra, s a tőlük megszokott eleganciával, szerelmes dalcsokorral szórakoztatták a falunap vendégeit, majd egy tréfás dallal fokozták a hangulatot. Meglepetésként Ládi Gabriella a PÁVAKÖR művészeti vezetője ismert dalokkal, slágerekkel köszöntötte a névnapjukat ünneplő Ilonákat.
Szintén a hazaiaknak kijáró szeretettel fogadták, és most is nagy sikert aratott a Taktaszadai Padagógusok énekkara.
Nagy érdeklődéssel fogadták a Zsolca Táncegyüttest: akik számos hazai és nemzetközi fesztivál elismert résztvevői, és akik az elmúlt években a világ számos pontján képviselték már Magyarországot, s ma Taktaszada színpadán mutatták be műsorukat.
A déli órákban megkezdődött a mulatós zenei program: melyben elsőként Moczó Kálmán falunapra szól a dal címen nótázott, majd a id. Moczó Kálmán és cigányzenekara jó ebédhez húzta a nótát, miközben a vendégek elfogyasztották a helyszínen főzött finom ételeket.
A Kívánság kosárban egy-egy meglepetésdallal köszöntötték egymást a barátok, a vidám dalokat pedig Moczó Kálmánék adták elő.
A helyi zenészek után a jó Laci Betyár mulatós dalokkal szórakoztatta a vendégeket.
Nagyon nagy sikert aratott, sok tapssal jutalmazták a Miskolci Nemzeti Színház színművészének Jancsó Dórának műsorát. A legnagyobb sikert az Abba és a NEOTON együttes ismert slágerei aratták. A könnyed dalok után egy kicsit keményebb műfajban mutatkoztak be a miskolci TEK-esek, akik igazán próbára tették erejüket, ügyességüket.
A falunapi rendezvény a Cigánykerék hagyományőrzők ritmusos táncával zárult. Az együttes tehetséges fiataljai hangulatos tánccal szórakoztatták a közönséget, majd zárásként a cigány hagyományoknak megfelelően a közelmultban elhunytaktól közös tánccal bucsúztak.
A nagysikerű falunapi rendezvényért köszönet a szervezőknek és a sikeres lebonyolításban közreműködőknek:Daruka Józsefné műsorvezetőnek, Végső Péter hangosítónak, az önkormányzati konyha dolgozóinak. Kiemelt köszönet a rendezvény fő szervezőinek és támogatóinak: Taktaszada Község Önkormányzatának, a képviselő-testületnek, és a rendezvény minden támogatójának.

FALUNAP
2018. július 23.
VÉRADÁS!
2018. július 18.

VÉRADÁS

2018. augusztus 2-án, csütörtökön:
13.30 órától 16.30 óráig a

Művelődési Házban
MEGHÍVÓ
2018. július 16.
A képre kattintva a meghívó további részletei is letölthetők!
TÁJÉKOZTATÓK
2018. május 18.
TÁJÉKOZTATÓ Munkáltatók részére/Letölthető*pdf
TÁJÉKOZTATÓ Álláskeresők részére/Letölthető*pdf
10. EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2018. május 11.
Immár 10-ik alkalommal, JUBILEUMI EGÉSZSÉGNAPOT rendeztek Taktaszadán 2018. május 11-én a Művelődési Házban, az Önkormányzat és Bűdi József képviselő támogatásával.

8.30 órakor Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte a megjelenteket:jegyző asszonyt, az intézményvezetőket és az egészségügyi munkatársakat. Az EGÉSZSÉGNAPI rendezvényt Somogyvári Zsoltné Katika: a szerencsi ESZEI: Victofon KFT munkatársa nyitotta meg, aki nyitóbeszédében köszönetet mondott Filep András polgármesternek, aki lehetőséget biztosít és támogat egy ilyen rendezvényt. Köszönetet mondott továbbá Daruka Józsefné Etikének, aki hatalmas ambicióval szervezi és vezényli le a falubeliekkel együttműködve az egész rendezvényt.
Az ünnepélyes megnyitó után a Művelődési ház több pontján megkezdődtek az INGYENES egészségügyi vizsgálatok, melyet az idén 252 lakó vett igénybe.

 • Vérnyomás, vércukor, testtömegindex mérés
 • Hallásvizsgálat
 • Látásvizsgálat
A vizsgálatokkal párhuzamosan a színházteremben Vámosi Vivien Cintia a Táplálkozással összefüggő betegségekről tartott előadást az érdeklődők számára, majd Dócs Anita főhadnagy, a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedés-rendészeti Osztáyáról a nyári szünetre készülő tanulóknak adott hasznos tanácsokat a balesetek megelőzéséről és a bekövetkezett balesetek utánni teendőkről.
A Remény Nyugdíjas Klub szorgos tagjainak közreműködésével már kora reggeltől folyamatosan készültek a hagyományos, tökmaggal, szezánmaggal ízesített pogácsák, gyümölcssaláták és gyümölcsturmixok.
Köszönet a saláták készítőinek:
 • Pávakör
 • Remény Nyugdíjas Klub
 • Recept Klub
 • Családok Klubja
 • Kék Madár Ifjúsági Klub
 • Kreatív Hobby Klub
 • Cigánykerék Hagyományőrző Egyesület
 • Sport Egyesület

A rendezvényt meglátogatta Dr. Méhész József háziorvos is, aki a vizsgálati helyiségeken kívül az egészséges ételeket készítőkhöz is belátogatott.
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei rendezvényt is azzal a céllal szervezték, hogy felmérjék a lakosság egészségi állapotát, segítsék a hosszas várakozásokkal, a településtől távoli egészségügyi központokban, nagyobb költségekkel, időígényesen elvégezhető különböző szűrések igénybevételére helyben biztosítsanak lehetőséget a lakosok számára. A vizsgálaton megjelentek száma igazolja, hogy Taktaszada lakossága igényli és kihasználja a EGÉSZSÉGNAP szolgáltatásait.

EGÉSZSÉGNAP TAKTASZADÁN
2018. MÁJUS 01.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!
VÉRADÁS!
2018. április 19.

VÉRADÁS

2018. április 19-én, csütörtökön:
15.00 órától 16.30 óráig a

Művelődési Házban
Március 15-i ünnepi megemlékezés Taktaszadán
2018. március 14.
Taktaszada Község Önkormányzatának szervezésében 2018. március 14-én 10 órától Petőfi Sándor szobránál ünnepi megemlékezést tartottak az 1848/1849-es Forradalom és Szabadságharc 170-ik évfordulója alkalmából.
Az ünneplőket Daruka Józsefné köszöntötte. A HIMNUSZ közös meghallgatását követően a helyi óvodások elszavalták a NEMZETI DAL első verszakát, majd közösen énekeltek. Csikja Amanda: Petőfi Sándor, Föltámadott a tenger című versét mondta el. Ünnepi beszédet mondott: Kozákné Bukszár Anna jegyző. Az ünnepi műsor zárásaként a PÁVAKÖR énekelt.

A megemlékezést követően koszorút helyeztek el Petőfi Sándor szobránál:
Taktaszada Község Önkormányzata képviseletében: Filep András polgármester
Móra Ferenc Általános Iskola képviseletében:Vámosi Judit igazgató asszony
Taktaszadai Micimackó Egységes Óvoda-Bölcsőde kéviseletében: Szilágyi Tünde óvodavezető helyettes
11 civilszervezet nevében: Nagy Lászlóné
A koszorúzók részére a koszorúkat a Kék Madár Ifjúsági Klub tagjai adták át.
Végül az óvodások nemzeti színű zászlókat tűztek ki a szobor előtti virágok mellé.

Az ünnepség zárásaként az ünneplők meghallgatták a szózatot.
Zászlótartó: Id. Serfőző Miklós, id Kiss József. Hangtechnika: Ágoston Tamás

Meghívó a március 15-i ünnepi megemlékezésre
2018. március 1.
A képre kattintva a meghívó további részletei is letölthetők!

Tudnivalók a NAV Mentor Programjában való részvételről
2018. március 01.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) új szolgáltatása a Mentor Program, amelyben az induló egyéni vállalkozóknak, a cégbejegyzésre kötelezett szervezeteknek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezeteknek, az ügyvédi irodáknak, valamint az ügyvivő irodáknak is segítséget nyújtunk abban, hogy adókötelezettségeiket pontosan teljesíthessék és kialakíthassák a helyes adózási gyakorlatot.
Igény esetén a programban személyre szabott tájékoztatással is ellátjuk a vállalkozásukat elkezdő ügyfeleket, melyben a részvétel önkéntes, kizárólag regisztrációhoz kötött és hat hónapig tart. A mentorálás keretében a kezdő vállalkozásoknak szervezett fórumokat is tartunk, amelyen a részvétel szintén önkéntes és ingyenes.További részletek letölthetők*pdf

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2018. március 1.

MÓRA HETEK //
2018. március 09.

Iskolánk 2004-ben vette fel Móra Ferenc nevét. Azóta minden év februárjában a Móra – hét rendezvényein emlékezünk névadónkra.
Hagyományinkhoz híven idén is irodalmi műveltségüket, Móra Ferencről való ismereteiket bővíthették tanulóink az erre az alkalomra készített mini kiállításon.
Az ötödik és hatodik osztályosok az író Rab ember fiai című regényéből mérhették össze tudásukat. A hetedikes és nyolcadikos diákok Történetről történetre címmel Móra néhány történelmi elbeszélését dolgozták fel.
A tankerület oktatási intézményeinek falai között folyó nevelő- oktató munka eredményességének és hatékonyságának egyik mutatója a tehetségek bemutatása. Ezt bizonyítja, hogy február 15-én közel száz tanuló kereste fel iskolánkat, hogy magyar nyelvtanból szerzett ismereteiket felhasználva összemérjék tudásukat.
Természetesen a verseny lebonyolításának napját lázas készülődés előzte meg.
A feladatlapok, a tollbamondás szövegeinek elkészítése gondos, körültekintő szakmai munkát követelt pedagógusainktól. Ezzel párhuzamosan tanulóinkat is felkészítették a versenyre.
A tantestület tagjai igyekeztek az iskola helyiségeit is olyanná varázsolni, melynek eredményeképpen méltóan fogadhattuk vendégeinket.
Egészséges izgalommal várakozó tekinteteket figyelhettünk meg már a megnyitón is. Alig várták a versenyző gyerekek, hogy az igazgatónő Mórát méltató beszéde, és a megnyitó műsort követően elfoglalják helyüket a verseny helyszínéül szolgáló tantermekben.
Murány Sándorné igazgatóhelyettes igazította útba a zsűri bemutatása után őket. Egyben meghívta a felnőtt vendégeinket az ebédlőben kitálalt ételek, sütemények kóstolására.
A tollbamondás és a helyesírási feladatlapok megoldása után tízóraival kedveskedtünk a gyerekeknek is, valamint filmvetítés is szórakoztatta őket a szünetben.
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek, a többiek emléklappal térhettek haza. Minden résztvevőnek gratulálunk!

ÉRTESÍTÉS EBOLTÁSRÓL ÉS CHIP-ezésről
2018. március 01.

Körzeti megbízott elérhetőségei
2018. február 27.

Taktaszada: Körzeti megbízott:

 • Baji Zsolt r.ftörm
 • Kukta Róbert r.zls

Körzeti megbízott iroda: 3921 Taktaszada, Petőfi utca 21.szám

Szolgálati mobil: 06-20/462-6974

Telefonszám: 06-47/378-002

E-mail cím: weiszn@borsod.police.hu

Fogadóóra: Minden második hétfőn 9 órától 10 óráig.

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.