Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2020
A fenti képeslapra kattintva a TAKTASZADAI PÁVAKÖR
karácsonyi énekét hallhatjuk!
Lakossági Hírlevél DECEMBER II.
2020. december 22.

112 Segélyhívás másképp
Tisztelt Olvasó!

Megküldjük az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Hírlevelét.

LETÖLTHETŐ *PDF

POLICE-DEMENCIA TANÁCSADÁS MISKOLCON
2020. december 22.

Lakossági Tájékoztató
2020. december
Demencia tanácsadás Miskolcon
Tisztelt Olvasó!
Engedjék meg, hogy együttműködő partnerünk a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi És Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) felhívást megosszuk Önökkel.
Tájékoztató – DEMENCIA TANÁCSADÓ
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 kiemelt projekt együttműködő partnereként – a „Demenciával élők professzionális és informális gondozásában érintettek számára nyújtott szakmai támogatás” című alprogramjának keretében – a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi És Gyermekjóléti Intézmény (3530 Miskolc, Arany J. u 37.) 2020. szeptember 1. napjától ágazatközi modellező szakértőként (demencia tanácsadó) kezdtük meg munkánkat.
Célunk, hogy Miskolc és járási településein az arra rászorulóknak segítsünk eligazodni az ellátási területen elérhető egészségügyi és szociális szolgáltatások között, a demenciával élő személy és hozzátartozója releváns információt, állapotának megfelelő ellátást, támogatást, tanácsot kapjon.
Mi az, amiben segítséget tudunk nyújtani?
Életviteli tanácsadás, tájékoztatás a szociális és az egészségügyi rendszerben elérhető szolgáltatásokról, ellátási lehetőségekről, segítségnyújtás az ellátások igénybevételéhez, információnyújtás a gondnokság alá helyezéssel kapcsolatos ügyintézésről, tájékoztatás önsegítő csoportokról (Alzheimer Café), témában elérhető kiadványokról, bármilyen egyéb, a demenciával kapcsolatos kérdésben.
A szolgáltatás térítésmentes!
Ügyfélfogadás, időpontegyeztetés: Hétfő-Kedd-Csütörtök 14:00-16:00
Szerda 14:30-17:30
Péntek 10:00-12:00
Demencia tanácsadók:
Békésiné Galambos Noémi
Telefonszám: 70/475-4130
E-mail: bekesine.noemi@meszegyi.hu
Dr. Legényné Fazekas Zsuzsanna
Telefonszám: 70/475-4118
E-mail: legenyne.zsuzsa@meszegyi.hu
Forduljanak hozzánk bizalommal!

MAGYAR HONVÉDSÉG -Új plakát anyagok
2020. október 01.
A képekre kattintva a dokumentumok nagyobban is letölthetők!
Segítünk Indítani Program
2020. szeptember 3.
VÉRADÁS
2020. szeptember 01.
TÁJÉKOZTATÓ/Katonák feladatai veszélyhelyzet idején
2020. április 07.
Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket. Tovább*pdf

MUNKALEHETŐSÉG MISKOLCON
2020. április 06.
TÁJÉKOZTATÓ!
2020. március 12.

Lehetőségek a haderőben!/Letölthető *pdf

PÁVAKÖR- NOSZTALGIA BÁL 2020
2020. február 23.


Képgaléria

2020. február 22-én este NOSZTALGIA BÁLT rendeztek a taktaszadai pávakör tagjai a művelődési házban. A jó hangulatú rendezvényen mintegy 144-en vettek részt, akik azért jöttek,hogy együtt mulassanak a község híres, több mint 50 éves népdalköröseikkel és családtagjaikkal.
A vendégeket, a megjelent képviselő testületi tagokat Daruka Józsefné a Művelődési Ház közösségszervezője köszöntötte, majd néhány gondolattal megemlékezett a PÁVAKÖR életútjáról, megszámlálhatatlan sikeres fellépéseikről, kiemelte a versenyeredményeiket, mellyel jó hírét keltették Taktaszada községnek. A nosztalgiázást az elmúlt évek fellépéseiből a Művelődési Ház által összeállított film bemutatásával folytatták, mely nagy sikert aratott a nézők körében, de nagyon élvezték a régi vidám pillanatokat a PÁVAKÖR tagjai és családtagjaik is.
A filmes bemutatkozás után élőben léptek a színpadra a PÁVAKÖR tagjai, akik helyi gyűjtésű népdalcsokrot adtak elő. Az idén is gyertygyújtással emlékeztek a rendezvény résztvevői az elhunyt pávás társakra.
Szinte folyamatos tapssal díjazták a SZERENCSI RÁKÓCZI ZSIGMOND REFORMÁTUS KÉT TANÍTÁSNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NÖVENDÉKEI által előadott műsort, melyben a fiatal tehetségek, a HAJNALI NÉPTÁNC CSOPORTBÓL érkező tanulók, két koreográfiát mutattak be: Gömöri , Pusztafalusi, ÖRDÖNGŐS füzesi, Rábaközi, Bukovinai Csárdást, Bukovinai Siladri és Bodrogközi táncokat.A tanulók nagyon nagy sikert arattak.
A gyerekek műsoruk után táncrakérték a pávásokat, és ezzel a nyitótánccal megkezdődött a hajnalig tartó bál, melyhez a zenét a Psmusic-duó szolgáltatta.
A Pávakörös férfiak az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan egy-egy csokor virággal köszönték meg feleségeiknek a türelmet, melyel biztosították a zavartalan hátteret a próbákra, fellépéseikre.
Az est folyamán felszolgálták az ünnepi vacsorát, majd éjfél előtt kisorsolták az értékes nyereményeket tartalmazó tombolát, majd folytatták a hajnalig tartó fergeteges bulit
Köszönet a tombolanyeremények és a rendezvény támogatóinak, a lebonyolításban közreműködőknek.

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.