Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2022
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG
2022. december 22.


Képgaléria, Fotó: Mezővári Attila

Hagyományos Falu Közös Karácsonyi ünnepségére várta Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyieket 2022. december 21-én 13 órától a Művelődési Ház színháztermébe.
A teltházas remek hangulatú ünnepségen az ünnepi hangulatot emelte a művelődési ház csodálatos karácsonyi díszeinek pompája, valamint a Taktaszadai Pávakör több évvel ezelőtt felvett éneke.
Az ünnepséget Daruka Józsefné műsorvezető nyitotta meg, majd halk karácsonyi zene kíséretével ünnepi köszöntőt mondott Pásztor Jánosné polgármester, aki Vass Albert idézetével emelte ki a jóság, a szeretet és a békesség fontosságát, felidézte a KARÁCSONYI ÜNNEP szépségeit, értékeit, a csendet a nyugalmat, a családok összetartását, a közös ünneplést, mert karácsonykor az egész FÖLD ÜNNEPEL.
Az ünnepi köszöntő után a helyi Mici Mackó óvodások gyertyalánggal kísért zenés bemutatóval, majd a Móra Ferenc Általános Iskola 3-4 osztályosai pedig betlehemes műsorral szórakoztatták az ünneplőket.
Az ünnepi műsor után Hegedűsné Székely Zsuzsanna átadta a 2008-ban utjára indított Vándor Bibliát Székely Zoltánnak /édesapjának/, a református presbitérium tagjának.
Taktaszada lakóinak közös karácsonyi ünnepségét a megjelentek, az ünneplők közös karácsonyi jókívánságokkal zárták.

KARÁCSONYI MEGHÍVÓ
2022. december 15.
Taktaszadai bekötőút ünnepélyes átadása
2022. november 4.

Képgaléria

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, dr. Koncz Zsófia a térség országyűlési képviselőjének aktív támogatásával teljeskörűen megújult a 36104-es Taktaszadai bekötőút közel 3km-es szakasza. Az út ünnepélyes átadására 2022. november 4-én (pénteken) 11. óra 30 perckor került sor a Taktaszada Község Önkormányzati Hivatal épülete előtt.
Az eseményen sajtótájékoztatót tartott:
Pásztor Jánosné polgármester,
• dr. Koncz Zsófia Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térség országgyűlési képviselője,
• Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt, vezérigazgatója.
Az eseményen halk gitárkísérettel Karády István régi slágereket énekelt.
Pásztor Jánosné polgármester asszony ünnepi beszéde elején köszöntötte a megjelenteket:
dr Koncz Zsófiát, Ipari és technológiai Minisztérium miniszterhelyettesét, parlamenti államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét,
Szilvai József Attila urat, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját,
Peiker Tamás urat, a Magyar Közút Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei igazgatóját,
Polgár Tamás osztályvezető urat,
Drotár Judit Asszonyt, a Magyar Közút Miskolci Üzemmérnökségének vezetőjét, aki ezt a beruházást a kezdetektől fogva a végéig a helyszínen személyes jelenlétével irányította és vezényelte,
• a Magyar Közút minden megjelent képviselőjét,
• környező települések polgármestereit, képviselőit,
• Taktaszada Községi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjait, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét és tagjait,
• A helyi civil szervezetek és intézmények vezetőit, dolgozóit, a sajtó munkatársait,
• minden megjelent résztvevőt.

Polgármester asszony a köszöntője után köszönetét és háláját fejezte ki azért, hogy a kormányzat részéről a Magyar Falu Program keretében, dr. Koncz Zsófia képviselő asszony segítségével és támogatásával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel karöltve és egyeztetve született meg a döntés arról,hogy 2022. október 18-tól elkezdődik és megújúl a 36104-es taktaszadai bekötőút közel 3 km-es szakasza a polgármesteri hivataltól a vasúton át a taktaharkányi elágazásig. Ezzel egyben megvalósult az egyik legnagyobb polgármesteri ígérete, mely szerint a fő utca, a Petőfi utca elnyeri régóta óhajtott felújítását. Karácsonyhoz közeledve ezzel a felújítással az egyik legnagyobb és legszebb ajándékot kapta Taktaszada település.
A polgármesteri sajtótájékoztató után Szilvai József vezérigazgató úr ismertette a beruházás műszaki tartalmát, balesetmentes közlekedést kívánt a közlekedőknek.
Az avatóbeszédeket dr Koncz Zsófia képviselőasszony zárta, aki nagy örömmel számolt be a térségben folyó útépítési munkákról, kiemelte a taktaszadai rendkívül rövid idő alatt végzett felújítást, és köszönetet mondott a beruházásban közreműködőknek.
Az avatás után Nagy Károly református lelkész megáldotta a felújított utat.
Az avatóbeszédek után dr. Koncz Zsófia képviselő asszony, Szilvai József vezérigazgató úr, Peiker Tamás igazgató úr, és Pásztor Jánosné polgármester asszony átvágta a nemzeti színű szalagot.
Az eseményt követően Taktaszada Község Önkormányzata állófogadáson látta vendégül a résztvevőket az önkormányzat dísztermében.

Megemlékezés Taktaszadán az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójának tiszteletére
2022. október 24.

Képgaléria

Taktaszada Község Önkormányzatának képviselő-testülete megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójának tiszteletére a taktaszadai református templomban 2022. október 23-án.
Az Istentisztelet 9 órakor kezdődött.
Az igehirdetést Nagy Károly református lelkész tartotta, melyet úrvacsoraosztás követett.
Az 56-os megemlékezés elején Daruka Józsefné közösségszervező köszöntötte Nagy Károly tiszteletes urat, a Presbitérium és az Egyháztanács tagjait, Pásztor Jánosné polgármester asszonyt, Turbucz András alpolgármester urat, Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző asszonyt, a képviselő-testület tagjait, a Roma Nemzetisági Önkormányzat elnökét és tagjait, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgató asszonyát: Vámosi Juditot és Szilvási Annmária helyettes asszonyt, a Micimackó Egységes Óvoda Bölcsőde képviselőit, a PÁVAKÖR tagjait, az intézmények dolgozóit, a civil szervezetek vezetőit és tagjait, valamint minden megjelent kedves résztvevőt.
A HIMNUSZ közös eléneklését követően emlékező beszédet mondott Pásztor Jánosné polgármester asszony, aki méltatta 1956 hőseit, majd a történelmi eseményekre példaként emlékezett. /emlékező beszéd letölthető*pdf/
Az emlékezőbeszéd után a PÁVAKÖR: Áldott e föld című dalt énekelte el.
Verset mondott a helyi iskola két tanulója: Horváth Zsaklin és Vadászi Oszkár.
A versek után ismét a PÁVAKÖR énekelt: Ima a hazáért című dalt adták elő. Az emlékműsor után az ünneplők meggyújtották az emlékezés mécseseit. Az 56-os megemlékezés a Szózat eléneklésével ért véget.
Az emlékezés zárásaként köszönetet mondtak az istentisztelet és a megemlékezés lebonyolításában közreműködőknek: Horváth Gábornak az orgonakíséretért, Moczó Kálmán helyi zenésznek a hangtechnikáért, a Kreatív Hobby Klubnak az úr asztalára és a gyertyagyújtásra felajánlott díszletekért.
A megemlékezés után szeretettvendégségre vonultak át a vendégek a templom melletti református iskola imatermébe, ahol terített asztalok várták a vendégeket. Kellemes baráti beszélgetés mellett fogyasztották el a községi étkezde által készített hidegtálakat és a finom házi készítésű süteményeket. Így emlékeztek együtt Taktaszadán az 1956-os Forradalom és szabadságharc 66. évfordulójára.

1956 ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2022. október 19.
Idősek Napja Taktaszadán
2022. október 15.


Képgaléria: Fotó: Mezővári Attila

Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 14.-én 14.00 órától "Idősek délutánja" című műsoros, pénteki estebédes rendezvényre hívta Taktaszada szépkorú, 60. életévét betöltött lakóit a Művelődési Ház Színháztermébe.
Az ünnepséget Dr. Tarnóczi Erzsébet jegyző nyitotta meg, aki nyitóbeszédében röviden összefoglalta az időközi önkormányzati választás óta eltelt mintegy 3 hónapban, az új polgármester és az új testület munkájának eredményeit. Megköszönte a rendezvény lebonyolításában közreműködő támogatók felajánlását, munkáját, segítségét, majd ismertette a rendezvény programját.
Elsőként fergeteges bulit csapot és a teremben lévő vendégek hangulatát máris feldobta Eperjesi Erika és Kriston Milán, a Miskolci Nemzeti Színház színművészeinek; Délibábos Hortobágyon című operett- nosztalgia slágereket tartalmazó műsora a II. Rákóczi Ferenc Megyeiés Város Könyvtár támogatásával. A vidám nótázás után Vadászi Oszika, majd Kiss Kamilla iskolások, kedves verssel köszöntötték az időseket. A verses köszöntő után ünnepi viseletbe öltözött helyi óvodások Szilágyi Tünde intézményvezető közreműködésével énekeltek, táncoltak, így köszöntötték a szépkorúakat, akik meghatódva gyönyörködtek a kicsik bemutatójában. A műsoros bemutatók után ünnepi köszöntőt mondott Pásztor Jánosné polgármester, aki meleg szavakkal méltatta az idősek tiszteletének, szeretetének fontosságát, az időseknek megköszönte a példamutatást, az áldozatos munkát, mellyel megteremtették az utókor számára az életkörülményeket. Zárószavaiban a polgármester asszony sok szépet és jót, derűs napokat kívánt az időseknek szerető családjaik körében.

Az ünnepi köszöntő után hagyományteremtő céllal köszöntötték a település leidősebb hölgyét: Bűdi Ilonka nénit, aki 1924-ben született. Mivel Ő sajnos már mozgásában korlátozott, ezért az Ő ajándékkosarát Turbucz András alpolgármester úr a szomszédasszonyának adta át.
A legidősebb férfi: Bárány Árpi bácsi: Ő 1931-ben született. Az Ő ajándékkosarát Pásztor Jánosné polgármester asszony Árpi bácsi lányának: Vajtó Lászlónénak adta át, mivel már Ő sem tudott az ünnepségen megjelenni egészségi állapota miatt. A köszöntések végén a rendezvényen megjelent valamennyi vendégnek is ajándékkal kedveskedtek a szervezők.
A műsoros program után az önkormányzat munkatársainak közreműködésével felszolgálták a szépkorú vendégeknek a konyha dolgozói által készített finom tarhonyáshúst, savanyúsággal, mely mellé italt, üdítőt, süteményt és kávét is kínáltak.
A szadai szépkorúak péntek délutánját hangulatossá varázsoló rendezvényért köszönet az Önkormányzatnak, az önkormányzat munkatársainak, valamint valamennyi támogatónak.

HIRDETMÉNY
2022. július 18.
TAKTASZADA KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA
35/2022(VII.18.) számú határozata polgármester választás eredményének megállapításáról LETÖLTHETŐ*PDF
Jegyzőkönyv polgármester választás eredményéről *pdf
36/2022(VII.18.) HVB Határozat *PDF
a helyi önkormányzati képviselők választás eredményének megállapításához
Jegyzőkönyv a települési önkormányzati képviselők választásának eredményéről *pdf
ÖNKÉNTES KATONAI SZOLGÁLAT 2022
2022. január 03.
Ismét lehet Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezni
Ismét Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára,
egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 05-én indul.
További részletek *pdf

 

Vissza a Archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.