Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2007
COOP üzlet ünnepélyes átadása
2007. december 23.

December 6-án délelőtt 10 órakor került sor a taktaszadai COOP üzlet ünnepélyes átadására. Az avatáson az érdeklődő taktaszadai lakosok mellett jelen voltak: Taktaszada Önkormányzat képviselő-testületének tagjai, Helyi Intézményvezetők
COOP ZRT részéről:
Zsiga Krisztián igazgató-helyettes
Sipos János áruforgalmi főosztályvezető
Kövér Jánosné főkönyvelő-helyettes
Nagy Judit bolti csoportvezető
A vendégeket a bolt bejáratánál stílszerűen mikulás fogadta, majd Nagy Imréné boltvezető nagy örömmel fogadta a vendégeket az új boltban. Az üzlet megtekintése után az Abaúj Zrt. Encs, elnöke: Zsiga József köszöntötte a vendégeket a Művelodési Házban rendezett állófogadáson, aki köszöntőjében röviden ismertette cégük tevékenységét, majd beszédében kiemelte, hogy nagy örömmel nyitják meg üzletüket Taktaszadán, és bíznak abban, hogy a település lakosságának kiszolgálásában jelentős forgalmat tudnak majd elérni.
Vajtó János polgármester köszöntő szavaiban hangot adott annak, hogy a lakosság részéről már többször is felmerült az igény, egy hasonló felszereltségű bolt nyitására. Örül annak, hogy végre ez az elvárás is teljesült, és így Taktaszada lakossága helyben, kedvező árfekvésű, óriási áruválasztékú, kedvező nyitva tartású, magas szolgáltatási színvonalú üzletben vásárolhat.
KÉPEK

Falu közös karácsonya
2007. december 22.

Közös karácsonyi ünnepségre gyűltek össze a Közösségi Házban Taktaszada lakói.
A karácsonyi fényekben tündöklő fő út, a szépen kivilágított Művelődési Ház, a feldíszített közös karácsonyfák jelezték a közös ünneplés meghitt hangulatát.
Az ünnepség kezdeteként Horvát Virág verset mondott, majd a szerencsi zene iskola növendékei és tanárai először a "Mennyből az angyal" közös éneklésével adták meg az ünnep meghitt hangulatát, melyet követően zenés produkciót adtak elő.
Szivet melengető ünnepi köszöntőt mondott Rabóczné Horváth Erzsébet, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgató helyettese.
A karácsonyi hangulatot átélve adták elő a helyi általános iskolások az ünnepi készülődés és a karácsony történeteit , majd a Micimackó óvodásai is kedves műsorral szerepeltek.
Az ünnepi műsor végén az Aranypáva Nagydíjas Pávakör karácsonyi énekeket adott elő, akik a közönséget a -Csendes éj…- közös eléneklésére invitálták.
Taktaszada közös karácsonyi ünnepségét Daruka Józsefné ünnepi jó kívánságokkal zárta, melynek folytatásaként a megjelent helyi lakók is egymástól elköszönve, jó kívánságokkal váltak el egymástól, és indultak haza a családi készülődésre és ünneplésre. 
KÉPEK

Iskolai kirándulás
2007. december 21.
2007. október 26-án délelőtt izguló diákokkal indultunk három napos kirándulásra az erdélyi testvérközségekbe Kaplonyra és Kálmándra. Jó vendéghez méltóan ebédre érkeztünk meg Kaplonyba, ahol már vártak bennünket.
Beszámoló; Képek: 1nap - 2nap - 3nap
Civilszervezetek évzáró ünnepsége!
2007. december 16.

2007. december 15-én került megrendezésre a Civilszervezetek Évzáró Ünnepsége. A Művelodési Ház megtelt a civilszervezetek tagjaival, de a vendégek között jelen volt a képviselő-testület néhány tagja, valamint Vajtó János polgármester is.
Az ünnepséget Daruka Józsefné a Művelodési Ház szakmai vezetője, a civilszervezetek összefogója, a Remény Nyugdíjas Klub vezetője nyitotta meg.
A köszöntő után a civilszervezetek vezetői, megbízott képviselői tartottak rövid évértékelést, majd vidám, nagysikert arató ünnepi műsor következett, melyben felléptek: A Tigris Ifjúsági Klub táncosai több táncprodukcióval melyeket Kolláth Edit tánctanár és Germus Anita a Tigris Ifjúsági Klub tagja tanított be a fiatalokkal.
A Remény Nyugdíjas Klub, akik vidám, humoros történetekkel, átírt szövegű dalokkal szórakoztatták a tagtársaikat. A hétköznapi életből merített történetek szövegét Daruka Józsefné írta.)
Vastaps kísérte a Szandit utánozó Erdei Józsefné alakítását, valamint az ünnepi műsor záró produkcióját, melyben Erdei Józsefné és Erdei József, valamint Tóth István és Tóthné Rádai Borbála Liszter Sándor és a Vadrózsák, valamint Bódi Guszti dalait, előadásait imitálták.

A jó hangulatú műsor után a Polgárőri Klub, a Remény Nyugdíjas Klub, a Hímzőkör, a Tornácscsoport és a Kertbarátok Köre közös évzáró vacsorát fogyasztottak el, majd megkezdődött a hajnal 1 óráig tartó táncos mulattság, melyhez a talpalávalót Vass Gyula és az Angyalok szolgáltatták.
A rendezvény résztvevői a Taktaszadai Receptklub Karácsonyi Ízeket tartalmazó kiadványát kapták ajándékba, mely az Önkormányzat támogatásával készült.
KÉPEK a rendezvényről

Ki-Mit-Tud? Tigris Ifjúsági Klub rendezvénye
2007. december1.

Taktaszadán a fiatalok részére is rendszeresen szerveznek programokat a Közösségi Házban, így oldják meg a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését.
Legutóbb Daruka Józsefné szervezésében "Ki-Mit-Tud"-on bizonyítottak a fiatalok.
Míg a Tigris Ifjúsági Klub lányai Kolláth Edit tánctanárral a decemberi civilszervezetek évzáró bulijára táncot tanultak, addig a fiúk a konyhában sürögtek-forogtak, mert a táncóra végére meglepetéssel készültek. Képviselőfánkot sütöttek és pudingot főztek. A fiatalok erre a délutánra segítségül hívták a képviselő-testület egyik hölgy tagját: Pásztor Jánosnét, aki aktívan segített a gyerekek sütési-főzési munkáiba, majd a totó szerkesztésébe, melynek kérdései főként a készített ételreceptekre irányultak.
A fiúk célja az volt, hogy bebizonyítsák, hogy ha kell ők is, megállják helyüket a konyhában.
A pudingkészítés nagymestere lett: Turbucz András.
A totó nyertesei:
   1. Forrai Dávid
   2. Tóth István
   3. Holtversenyben: Bárány Gergő és Kosárkó András.
A meglepi valóban nagy sikert okozott, a jól sikerült finomságokat jóízűen fogyasztották el a fiatalok.
KÉPEK

Képviselőfánk
Hozzávalók:
Tésztához: 2dl víz, 10dkg zsír, 20dkg liszt, 5 tojás
Töltelékhez: 1/2l tej, 5 evőkanál liszt, 8 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál kakaó, 1 egész teavaj (10 dkg)

Elkészítés:
Tészta: A lisztet a zsírral és a vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd belekeverjük az 5 tojást. 25 gombócot formálunk bőle, majd belerakjuk a tepsibe és szép pirosra sütjük.
Töltelék: A hozzávalókat felfőzzük, majd félretesszük kihűlni. A megsült gombócokat ketté vágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A tetejét porcukorral meghintjük.

Micimackó Napközi Otthonos Óvoda Jótékonysági bálja
2007. november 25.

2007. november 24-én a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda Jótékonysági bált tartott a Művelődési Házban.
A mikulás és a karácsony hangulatát idéző bálterembe este hétkor megrakott kosarakkal érkeztek a vendégek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Vajtó János polgármester és felesége is, valamint több önkormányzati képviselő és intézményvezető.
Pásztor Jánosné óvodavezető köszöntötte a vendégeket, majd nyitótáncként franci négyest adtak elő az óvodások.
Nagy sikert aratott a Tigris Ifjúsági Klub moderntánc bemutatója, valamint Szabó Anikó és Meggyesi Attila bécsi keringője. Az óvodások záró tánca után az óvónők vették birtokba a színpadot, akik western szerelésben kantry zenére vastaps kíséretében adták elő vidám műsorukat.
A jó hangulatú műsor után ünnepi vacsorát fogyasztottak el a vendégek, majd Vass Gyula és az Angyalok zenéjére megkezdődött a mulatozás. A fergeteges hangulatot 11 órakor tombolasorsolásra szakították félbe. Az óvodavezető hosszan sorolta a rendezvény támogatóinak sorát, de a roskadásig megrakott színpad is mutatta, hogy rendkívül sok jószívű ember támogatta a rendezvényt anyagiakkal is, és tombola tárgyakkal is.
A beérkezett adományok felhasználásával a jól felszerelt eszközökkel működő új óvodában az óvoda vezetése még tovább akarja segíteni a helyi óvodásokat. E nagysikerű rendezvény bizonyára megérte a szervezés fáradságát, és valóban sok-sok örömet, boldog pillanatot tudnak szerezni majd a szadai óvodásoknak.
KÉPEK

Iskolai kirándulás
2007. november 13.
  2007. október 26-án délelőtt izguló diákokkal indultunk három napos kirándulásra az erdélyi testvérközségekbe Kaplonyra és Kálmándra. Jó vendéghez méltóan ebédre érkeztünk meg Kaplonyba, ahol már vártak bennünket.
Tovább
MEGHÍVÓ
2007. november 13.

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves családját az ÓVODÁS BÁLUNKRA melyet 2007. november 24-én 19 órai kezdettel a Taktaszadai Művődési Házban tartunk.
A belépőjegy ára 2 000.-Ft/fő, amely a vacsora árát is tartalmazza.
ZENE TÁNC TOMBOLA
Jó szórakozást kíván az óvoda valamennyi dolgozója!

A JÓTÉKONYSÁGI BÁL bevételéből a kisóvodásokat szeretnénk támogatni. Hálás köszönettel fogadjuk a tombolához való hozzájárulásukat, illetve pénzbeli adományukat.
Felajánlásukat a következő címre várjuk: Micimackó Napközi Ootthonos Óvoda, Taktaszada, Kossuth L. u.74.sz.
Segítségüket az óvoda valamennyi dolgozója nevében megköszönöm.

Pásztor Jánosné
Óvodavezető

Községi Étkezde
2007. október 31.

Kívül-belül felújításra került az Étkezde.
KÉPEK

Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivál
2007. október 27.

2007. október 26-án pénteken, Sátoraljaújhelyen, a Kossuth Lajos Művelődési Központban nyílt meg a 13. Nemzetközi Vándor Cigánytánc Fesztivál.

A fesztivált Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára nyitotta meg.

A fesztivál Taktaszadán folytatódott 2007. október 27-én szombaton 15 órától, Lakatos Tibor a ROMANO SOLO cigánytánc együttes vezetőjének, mint főszervezőnek segítségével, és a taktaszadai cigány kisebbségi önkormányzat támogatásával. A fesztivált Daróczi Ágnes, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus tudományos főmunkatársa nyitotta meg.

A fesztiválon Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna, Oroszország, Románia valamint Magyarországról Sátoraljaújhely vett részt. A rendezvény Szerencsen folytatódik, majd október 28-án Miskolcon, a Vasas Művelődési Házban a fesztivál díjak átadásával ér véget.
KÉPEK

1956-os forradalomra emlékeztek
2007. október 20.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére megrendezett ünnepségünkön Szabó György országgyűlési képviselő tartott ünnepi megemlékezést. Az ünnepségen a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai adtak műsort. Felkészítők voltak Birinyiné Koroknai Katalin és Cseh Sándorné tanárok és a Taktaszadai Pávakör.
KÉPEK

Idősek Napja
2007. október 15.

A hagyományokhoz híven ez évben is megrendezésre került az Idősek Napja. A rendezvényre érkezők az Önkormányzattól ajándék csomagot kaptak. A meghívott vendégeket Vajtó János polgármester köszöntötte, majd Vadászi Terézia Mirella óvodás és Baráz Dávid iskolás tanuló mondott verset.A szépkorúakat a Pávakör bordalokkal köszöntötte. A Győri Nemezeti Színház művészeinek közreműködésével a Maya Trió színes műsorral szórakoztatta a közönséget. A program végén a Pávakör meglepetés műsorral kedveskedett.
KÉPEK

Névnapok közös ünneplése
2007. szeptember 20.

A Nyugdíjas Klub tagjai a szokásuknak megfelelően a napokban köszöntötték az elmúlt időszakban névnapjukat ünneplőket.
Ezen a napon köszöntötték Balogh Istvánt és feleségét, akik ötvenedik házassági évfordulójukat ünnepelték.

Fotó: Serfőző László

Hanghordozóra került a Pávakör
2007. szeptember 19.

Bensőséges ünnepnek adott helyszínt a Taktaközi Művelődési Ház kedden este. Nem csak hazai berkekben, de határokon túl is jól ismert az Oroszné Galbavy Zsuzsanna művészeti vezető által dirigált Taktaszadai Pávakör. A férfiakból álló csoport minden díjat magáénak tud, már amit versenyeken el lehet nyerni. Hat nívódíjat, tizenkét kiváló együttesi címet, több arany fokozatot, hat Aranypáva Díjat ítélt nekik a szakzsűri eddig, és ebben az évben megkapták a lehetséges legnagyobb kitüntetést, az Aranypáva Nagydíjat.

Egyszerű ünnep

A népdalkör úgy érezte, letettek már az asztalra annyit, hogy azt érdemes átadni, örökségül hagyni az utókor számára. Önkormányzati támogatással adták ki CD korongon az általuk legkedvesebbnek tartott tizenegy népdalcsokrot. A hanghordozó megjelenését a csoportra jellemző egyszerűséggel ünnepelték kedden, az eseményen Vajtó János polgármester gratulált a sikerhez. Mint azt megjegyezte köszöntőjében, ezt az együttest nem szabad összetételében megváltoztatni, de törekedni kell újabb generációk által képviselt népdalkörök létrehozására, hogy tovább vigyék az elődök értékeit, Taktaszada hírnevét a népdalokon keresztül.
KÉPEK

Serfőző László

Sportpálya kialakítása
2007. szeptember 4.
Az Egészséges Településekért Alapítvány támogatásával az önkormányzat a Zrínyi utca és a Jókai utca végében lévő területet kialakította sportpályává. A pálya elkészítésére az önkormányzat 305.000.-Ft támogatást kapott az Alapítványtól, amihez 166.000.-Ft önrésszel járult hozzá.
A gyermekek és szüleik, valamint az ifjúság részére hoztuk létre ezt a pályát: Különböző sportolási lehetőségekre, sportprogramokra, egyéb szabadidős programokra használhatja a lakosság a pályát. A pálya hivatalos átadása 2007.szeptember 4.napján került sor. A pálya karbantartásáról az önkormányzat fog gondoskodni. Ennek a területnek rendbetétele, illetve sportpályává történő kialakítása az ott élők életkörülményeinek javításához is hozzájárul. A kialakított pályát sokan veszik igénybe főleg futballozásra, és szeretnénk, ha a későbbiekben még többen vennék igénybe.

A taktaszadai, kaplonyi és kálmándi iskolások közös tábora
2007. augusztus 17.
FALUNAP
2007. augusztus 13.

A hagyományokhoz híven 2007.augusztus 11-én került megrendezésre a IX.Falunap.
A kora délelőtti órákban megnyitotta kapuit a gasztronómiai udvar és a civilszervezetek megkezdték a bográcsozást.
Tovább
FOTÓPÁLYÁZAT nyertesei
KÉPEK

Taktaszadai Református Egyházközség Napközis Tábora
2007. augusztus 10.

A Taktaszadai Református Egyházközség napközis gyermektábort hirdetett 2007.07.29-2007.08.05 között. Általános iskolásokat vártunk az egyhetes táborba. Ebben az esztendőben leginkább felső tagozatos gyermekek jelentkeztek, de részt vettek a kisebbek is. Több, mint húsz fiú és lány volt itt, a többségük taktaszadai, de volt, aki Taktaharkányból, sőt olyan is, aki Miskolcról jött. Három csoportban foglalkoztak a táborozókkal, délelőttönként az ószövetségi József történetével, akinek az életén keresztül megtudtuk, hogy egyedül Isten az, aki megszabadíthat bennünket életünk legnehezebb helyzeteiből is. Ráadásul az is kiderült, hogy bár sokszor nem értjük, miért vannak rossz napjaink, az biztos, hogy Isten a rosszból is jót szándékozik kihozni. Ezeken az alkalmakon Ónodiné Kecskés Zsuzsanna, valamint két sárospataki :Börzsönyi Judit és Simon Norbert, illetve Sáfrányné Halona Krisztina foglalkozik a nebulókkal. A délutáni kézműves foglalkozások mindig az anyagi bibliai történetekhez kapcsolódik! Így készültek napot, holdat, csillagokat ábrázoló üvegfestések, egyiptomi ékszereket idéző gyöngyfűzés, és készítettünk hűtőmágneseket is. A héten egy napot egy taktaharkányi életmódtáborban töltöttünk, ahová az ott táborozók hívtak meg minket, és lehetőséget kaptunk ősi fegyverekkel, agyagozással való ismerkedésre.
Szombaton a táborozók akadályversenyen mérték össze ügyességüket és tudásukat. A napot szalonnasütéssel zártuk, ahová hívtuk a gyermekek szüleit, nagyszüleit is, de a rossz idő miatt a vártnál kevesebben jöttekel. Minden esetre, aki eljött jól érezte magát.
Vasárnap az istentisztelettel zárult a tábor, ahol a gyermekek is szolgáltak a héten tanult énekkel. Itt díjaztuk az akadályverseny helyezettjeit, és egy szerény, igazi üzenetet is hordozó ajándékkal mondtunk köszönetet azoknak a szülőknek, nagyszülőknek, nagyobb testvéreknek, akik egész héten segítettek a táborozók teljes körű ellátásában.
Isten gazdagon megáldotta napjainkat és reméljük, gyermekek számára maradandó lesz az élmény.
KÉPEK

Cigány Kisebbségi Önkormányzati Anna napi Bál
2007. július 28.
"Anyatej világnap"
2007. július 27.

Az anyatej világnapját a La-Lecce Liga kezdeményezésére ünnepeljük immáron egy évtizede. A taktaszadai bensőséges hangulatú rendezvényünkön 5 édesanya 6 gyermekével vett részt, melyet jelenlétével a község jegyzője Harangozóné Vitális Márta is megtisztelt. A megemlékezéssel célunk, hogy kedvet csináljunk a kismamáknak a szoptatáshoz, megismertessük az anyukákat az anyatej pozitív hatásaival, remélve, hogy egyre több anyuka vállalja fel az anyaság egyik legcsodálatosabb anyai érzését a szoptatást. A megjelenteknek egy kis megvendégelés után, egy-egy szál virággal kedveskedtem.

Tiba Jánosné védőnő
KÉPEK

Nyári tábor
2007. június 27.

 

TAKTASZADAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK ÉS ROMÁNIAI TESTVÉRKÖZSÉGEK (KAPLONY - KÁLMÁND) ÁLTALÁNOS ISKOLÁSAINAK KÖZÖS NYÁRI TÁBORA
Részletek *.pdf

FALUNAP - Programok

2007. augusztus 11-én a Művelődési Ház udvarán
Programok

  10.00 Gasztronómiai udvar (civil szervezetek főzése).
Fotókiállítás a Művelődési Házban: "Életképek Taktaszadáról" címmel.
  11.00 Ünnepélyes megnyitó
Köszöntőt mond és a rendezvényt megnyitja: Vajtó János polgármester
Közreműködnek: Micimackó Napköziotthonos Óvoda és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékei, valamint a sajóvámosi néptánc együttes.
Díszpolgári cím átadása
  12.00 Jó ebédhez szól a nóta.
  13.00 Kisállat szépségverseny
  14.00 Motoros Street Fighter-Quad show.
  15.00 Az erdélyi, a kálmándi és a kaplonyi fúvószenekarok koncertje.
  15.00 Ősmagyar lovas torna a bányai lovas iskola közreműködésével.
  17.00 Pázmán lovag című víg ballada (Maszk bábszínpad közreműködésével)
  18.00 Roma hagyományőrző dalok a Lakatos fivérekkel.
  19.00 A taktaszadai Tigris Ifjúsági Klub és a Pávakör vidám műsora.
  20.00 Maya Trió operett előadás. "Kellene ma éjjel egy kis haccáré, hacacáré"
  21.00 Karda Beáta nosztalgia showja.
    Ezt követően Tűzijáték
Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Taktaszadán
2007. június 7.

2007. június 6-én a Micimackó Napköziotthonos Óvodában került megrendezésre a Többcélú Kistérségi Általános Iskola Igazgatók és Óvodavezetők Tanévzáró Munkaközösségi Foglalkozása. A kistérség 18 településének oktatási vezetőit Vajtó János polgármester a település vezetőjeként, míg Pásztor Jánosné óvodavezető házigazdaként köszöntötte a vendégeket. Az szakmai foglalkozáson Hajdú Józsefné oktatásügyi osztályvezető, Jakab Ferencné nevelési tanácsokról és Csider Andorné pedig a tehetséggondozásról tartottak előadást. A jó hangulatú szakmai rendezvény hasznos tapasztalatcserére is lehetőséget adott a résztvevőknek.
KÉPEK

Pedagógusnap
2007. június 7.

2007. június 1-én került megrendezésre a Móra Ferenc Általános Iskola aulájában a Pedagógusnap.
Az ünnepségen Vajtó János polgármester és a szülői munkaközösség nevében pedig Serfőző Miklósné köszöntötte a pedagógusokat és óvónőket.
A rendezvényen Farkas Csaba óvodás és Bán Dalma, valamint Kelemen Krisztián verssel köszöntötték a pedagógusokat, akik virágot és ajándékot kaptak.
KÉPEK

Polgárőr Egyesület Közgyűlése
2007. június 7.

Taktaszadai Polgárőr Egyesület 2007. május 30.-án közgyűlést tartott a Művelődési Házban. Vajtó János az Egyesület elnöke köszöntötte Bujdosó Ferenc nyugálományú alezredest, Mezősi Ákos r. századost, Fésűs Péter r. zászlóst és a Polgárőr Egyesület tagjait.
A közgyűlés napirendi pontjai:
  1. Beszámoló a 2006. évi költségvetési teljesítésről.
  2. Közhasznúsági jelentés előterjesztése.
  3. Személyi ügyek megtárgyalása.
A közgyűlés végén polgárőr alapismereti vizsga.
KÉPEK

Regionális Számítógépes Grafikai verseny - Tiszaújváros
2007. június 4.

Iskolánk 5 tanulója vett részt Tiszaújvárosban, a Regionális Számítógépes Grafika versenyen május 18-án. A feladat "Utazás- Kaland" feldolgozása volt több kategóriában. Nagy örömünkre Horváth Virág 7. osztályos tanuló Kubai és Spanyolországi Power Pointos bemutatója első helyezett lett. Bodnár Dávid 6. osztályos tanuló képzeletbeli piknikezését a zsűri 2. helyezéssel jutalmazta. Buzellák Előd 6.o, Tóth Gábor 7.o és Varga Dániel 8.o tanuló nem ért el helyezést, de ők is nagyon szép munkát produkáltak.
Büszkék vagyunk tanulóink sikeres szereplésére, és ezúton is gratulálunk nekik.

Rajzverseny
2007. június 3.

A körzeti rajzversenyen szép számú csapattal képviseltette magát iskolánk. Több kategóriában is megméretették magukat a diákok. A csapat tagjai sikeresen szerepeltek, hiszen több értékes helyezést értek el. Horváth Virág 7. o tanuló művészettörténeti kategóriában első helyezést ért el a taktaszadai katolikus templom bemutatásával. Kovács Krisztián 7.o diák üvegfestés kategóriában lett első. Ebben a művészeti ágban Tóth Anikó 7.o tanuló 3. lett. Linómetszésben Serfőző Attila 7.o diák 2.helyezést ért el. Agyagozásban Buzellák László 8.b, textilfestésben Holló Gergő 8.b, Vadászi Richárd portrékészítésben, Boros Zoltán színes csendéletfestésben éppen, hogy lemaradt a kiemelt helyezésekrol.
A szép munka eredményeként Horváth Virág és Kovács Krisztián továbbjutott a megyei rajzversenyre. Itt nagy örömünkre Horváth Virág kategóriájában 6. helyezett lett. Kovács Krisztián élete legjobb munkájával az erős mezőnyben sajnos nem lett helyezett.
Büszkék vagyunk, hogy tanítványaink szorgalmas, tehetséges diákok, akik tovább öregbítették iskolánk hírnevét példát adva társaiknak.
KÉPEK

Gyereknap
2007. május 25.

 

2007. május 25-én a Művelődési Ház udvarán az önkormányzat támogatásával került megrendezésre az iskola és az óvoda gyermekei részére a gyermeknap.
Szervezők voltak:
Művelődési Ház
Móra Ferenc Általános Iskola
Micimackó Napközi Ootthonos Óvoda
A Művelődési Ház udvara már kora reggel gyerek zsivalygástól volt hangos.
A délután 3-ig tartó programot Daruka Józsefné a Művelődési Ház szakmai vezetűje nyitotta meg, köszöntötte a gyermekeket, és ismertette a napi programot.
A rendezvényen a gyermekek között megjelent Vajtó János polgármester úr is, és több önkormányzati képviselő is jelen volt.
A délelőtti első programot - melyben a miskolci Csodamalom Bábszínház szórakoztatta a gyerekeket- az önkormányzat ajándékozta a gyermekeknek, megköszönve ezzel az évközi települési rendezvényeken nyújtott tartalmas gyermekműsorokat, rendszeres sikeres fellépéseket.
Ezt követően a helyi óvodások és iskolások tánc- és divatbemutatóval, valamint tátika műsoraikkal szórakoztatták társaikat és a megjelent szülőket. A fellépések során sok-sok kedves, vidám arcot , igazi művészpalántákat láthatott a közönség a nagy átéléssel előadott produkciók során.
A hangulatos műsor után a gyermekek jóízűen fogyasztották el a szabadlevegőn a helyben készített ebédet, főtt virslit, süteményt, bográcsban főzött paprikás krumplit uborkasalátával, üdítőket.
Ebéd után Bobó és Karcsi bácsi vidám műsorával fejeződött be a gyermeknapi program.
Bizonyára minden gyermeknek nagy élményt jelentett a rendezvény, köszönet ezért a szervezőknek, az óvoda és az iskola munkatársainak.
KÉPEK

Idősek Otthona, KMB és Polgárőr iroda avatása
2007. május 23.

Ismét egy megújult intézménnyel gazdagodott Taktaszada.
2007. május 23-án 11 órakor ünnepélyes keretek között avatták fel a régi önkormányzati épületben kialakított új intézményeket.
Az épületben kapott helyt a Szerencsi Városi Rendőrkapitányság taktaszadai Körzeti Megbízottjainak irodája, melyet Dr. Kökényesi Antal BAZ megyei Rendőrfőkapitány avatott fel. A helyi polgárőrség irodája, melyet Cseh László a Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében avatott fel.
Külön épületrészben kapott helyt az Idősek Otthona, melyet Szabó György országgyőlési képviselő adott át.
Az avatáson Vajtó János polgármester köszöntötte a megjelenteket és ismertette a beruházás főbb adatait, a megvalósítási törekvés céljait.
A meghívott vendégek az avatási ünnepség után megtekintették a felújított épületet
KÉPEK

"Községünkben tavaszi nagytakarítás"
2007. május 11.

Vajtó János polgármester 2007. május 11-én "Községünkben tavaszi nagytakarítás" címmel hulladékmentesítési akciót szervezett. A közreműködők csoportokba szervezve, védőkesztyűvel és hulladékgyűjtő zsákokkal felszerelve tisztították meg a közterületeket a falu elejétűl a végéig.
A nagytakarításban közremuködtek:
  Móra Ferenc Általános Iskola tanárai és diákjai
  Micimackó Napközi Otthonos Óvoda képviselői
  Civil szervezetek tagjai
  Szülői munkaközösség képviselői
  Kisebbségi önkormányzat képviselői.
Az akcióinak köszönhetően a település minden utcája megtisztításra került. Most már csak az a fontos, hogy a rendet, tisztaságot a lakosság meg is őrizze.
KÉPEK

Első Arany Páva Nagydíj a Pávakörnek
2007. május 16.

2007. május 5-én Hévízgyörkön a Művelődési Házban került megrendezésre az ARANY PÁVA NAGYDÍJ GÁLA , ahol a taktaszadai Pávakör elnyerte a VI. ARANY PÁVADÍJ-át, illetve ezen a napon megkapták az első ARANY PÁVA NAGYDÍJ-at.

Föld napja vetélkedő
2007. május 11.

2007. április 23-án iskolánk hetedik osztályos tanulói a körzeti földrajz –biológia - környezetvédelem vetélkedőn vettek részt Rátkán. A vetélkedő címe: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot." 24 csapat töltött együtt egy hasznos és kellemes délutánt, egymással versengve. A verseny feladatok között szerepeltek plakát készítési, vers írási, totó és prezentációs feladatok. A csapat tagjai által készített vers nagy sikert aratott. "Öko-komandósaink" Bán Dalma, Horváth Virág és Tóth István 3. helyezést értek el.
KÉPEK

Rendhagyó Anyák napja
2007. május 08.


A Tigris Ifjúsági és Kölyök Klub tagjai rendhagyó anyák napi ünnepséget szerveztek a Művelődési Házban.
E napot az tette igazán széppé, hogy a gyermekek és unokák az apákat, és nagyapákat is köszöntötték. Elmondhatják, hogy első alkalommal tartottak szülők napját. Sok kedves jelenettel és versekkel készültek, melyeket Daruka Józsefné gyűjtött össze és tanította be a fiatalokkal. Sok segítséget kaptak a kellékek gyűjtéséhez Vajtó János polgármestertől, Bárány Bertalanné, Serfőző Miklósné és Stark Ernőné szülőktől. A rendezvényre meghívták a település képviselőit, a civilszervezetek tagjait, szülőket és nagyszülőket. Az ünnepség végén saját készítésű ajándékot adtak minden jelenlévőnek.
A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek kifejezzék a szülők, nagyszülők iránti szeretetüket, a családok összefogását, szeretetét, a közös ünneplés, az ajándékozás boldog pillanatait.
KÉPEK

MAJÁLIS 2007
2007. május 1.

2007. április 30-án a Község Önkormányzatának szervezésében, a Művelődési Ház kertjében, a hagyományokhoz híven MAJÁLIS-t tartottak.
A gasztronómiai udvar kora reggel megnyitotta kapuit és megkezdődött a civil szervezetek gasztronómiai bemutatójának elokészületei.
Kora délelőtt megérkeztek a romániai Kaplony és Kálmánd testvértelepülések képviselői is.

Tovább    KÉPEK A RENDEZVÉNYRŐL

Lelkészbeiktatás
2007. április 18.

2007. április 15-én vasárnap ünnepélyes istentisztelet keretén belül került sor Sáfrány Zoltán református lelkipásztor beiktatására. A nagytiszteletű urat a Zempléni Református Egyházmegye esperese, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora Főtiszteletű Dr. Börzsönyi József iktatta be tisztébe. Az ünnepségen szép számban vettek részt környékbeli gyülekezetek lelkipásztorai, és küldöttei, de volt, aki jóval messzebbről (pl. Aggtelek, Gomba) érkezett.
Tovább

MAJÁLIS
2007. április 17.

Taktaszada Község Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2007. április 30-án megrendezésre kerülő MAJÁLISRA!
Programok

"Barátságos internet" kurzus
2007. április 11.

A taktaszadai iskolában a tanárok különleges továbbképzésen vettek részt. A Kurt Lewin Alapítvány pályázatán nyert továbbképzés módszertani repertoárunkat bővítette. A "Barátságos internet" kurzuson a pedagógusok ismerkedtek az Internet tanórai használatával. Barátkoztak a digitális világ adta lehetőségekkel Gelsei Gergő az Alapítvány munkatársa vezetésével.
A továbbképzés nagy sikert aratott, hiszen így mi tanárok is bekerülthettünk a számítógép bűvkörébe. Munkánkat amerikai vendégtanár Andria Timmer segítette, akit, mint régi ismerőst köszönthettünk körünkben.
Képek...

Hagyományos húsvétolás
2007. április 02.

2007. április 2-án került megrendezésre a Művelődési Házban a hagyományos húsvétolás.
A rendezvény helyszínén óriási tojásfa fogadta a vendégeket. A kezdés időpontjára megtelt a Művelődési Ház, ahol szinte minden korosztály képviseltette magát.
Az iskolások hozzáértő tanárok segítségével tojást festettek, illetve a húsvéti asztal díszeit készítették. A civilszervezetek többféle húsvéti finomságokkal felpakolva érkeztek, és rövidesen minden asztal a húsvéti jelképekkel, díszekkel, ételekkel került megterítésre.

Tovább...
Mozgás az egészségért
2007. március 28.
A tornász csoport receptklub bemutatója.
A mozgékony szadai asszonyok is megtartották receptklub foglalkozásukat, melyen ízletes, mutatós és nem túl hizlalós ételt készítettek. Íme a menü ajánlat!
Pávakör Receptklub foglalkozása
2007. március 27.
A Pávakör tagja is együtt ünneplik névnapjukat, melyre ez alkalomból saját recept alapján igazi magyaros ételt készítettek-Pávás tarja- néven.
Nyugdíjas klub foglalkozása
2007. március 27.
Új tagokkal bővült a nyugdíjas klub. Görömbölyi József citerával köszönte meg a befogadást.
A Kézimunka szakkör a Hagyományos Húsvétolásra készül.
2007. március 23.

Receptklub alakult Taktaszadán
2007. március 22.

Tovább folytatódnak Taktaszadán a 2007 évi helyi rendezvények.
Az önkormányzat testületének támogatásával a 2007. március 13.-án alakult meg a Taktaszadai Receptklub
, mely a település szinte valamennyi korosztályát összefogva, közös főzésre, evésre, ivásra, de főként a helyi gasztronómiai különlegességek megismerésére, elkészítésére, és az elkészült finomságok elfogyasztására invitálja a település lakosságát.
További részletek...

Hagyományos húsvétolás
2007. március 22.

2007. április 2-án a Művelődési Házban húsvéti szokások felelevenítésére készülnek, azokat az ünnephez kapcsolódó népies tárgyak elkészítését tervezik, amelyek az elődökhöz köthetők.
A fiatal korosztálynak az idősek mutatják majd be a festett tojások, a tojásfák elkészítésének fortélyait, ötleteket adnak a festékanyagok, növényekből összeállított szobadíszek egyszerű előállításához, és az ünnepi ételek elkészítéséhez. Kitérnek pl. a sonka pácolására is, a hagyományos húsvéti tálak díszítésére.
A kézimunkaszakkör apró terítőket hímez nyuszi, csibe, tojásmotívumokkal.
Házassági Évforduló
2007. március 17.

Kanalas Andrea és Babos Ödön 2007. március 17-én a Művelődési Házban ünnepelték 25 házassági évfordulójukat, melyet a római katolikus templomban templomi esküvővel is megpecsételtek.
Képek a családi eseményről

Március 15.-i megemlékezés és koszorúzás
2007. március 15.

Képek az ünnepségről...

MÓRA HÉT - Rajz pályázat "A kedvenc magyar népmesém" címmel
2007. február 26

A taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola három évvel ezelőtt vette fel nevét. Névadónk ünnepléseként minden évben Móra napokat tartunk. E napok keretében immár 3. éve hagyományosan rajz pályázatot hirdettünk. E pályázaton romániai testvérközségeink Kaplony és Kálmánd diákjai és saját iskolánk diákjai vettek részt. Nagy örömünkre 116 db pályaművet bírált el a zsűri. A beküldött munkák iskolánkat díszítik kiállítás keretében. A díjátadóra meghívtuk a nyertes diákokat, felkészítő tanáraikat.

Rendezvényünket megtisztelték a testvérközségek iskolaigazgatói, tanárai és diákjai. A gyönyörű munkák jutalma értékes könyv volt. A jutalmakat községünk polgármestere Vajtó János adta át, aki mint a zsűri elnöke értékelte is a pályamunkákat.

Reméljük, hogy e kezdeményezés a továbbiakban is erősíti a határon túli és inneni diákok, tanárok, községvezetők kapcsolatát és barátságát.

Képek...
Rajzpályázat eredményei *pdf formátumban letölthető...

MÓRA HÉT - Körzeti Helyesírási Verseny
2007. február 26.

A taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola 1997 óta, immár 10. éve rendezi meg a Körzeti Helyesírási versenyt, mely a Közoktatás Ellátási Körzet - majd a Többcélú Kistérségi Társulás- felkérésére jött létre, s vált hagyománnyá. A verseny 3-8. évfolyamig 6 korcsoportban adott lehetőséget a helyesírási képesség összemérésére, összehasonlítására.
Részletek, Eredmények, Képek

MÓRA HÉT - Prózamondó verseny
2007. fenruár 26.

A Móra hét keretében immár 2. alkalommal hirdettük meg a Körzeti prózamondó versenyt. Nagy örömünkre szép számú jelentkező adott számot tudásáról. 12 iskolából 40 tanuló jelentkezett. Izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket és előadásokat hallgatott meg a zsűri a jól felkészült diákoktól.
A verseny helyezettjeit értékes könyvekkel jutalmaztuk.
Részletek, Eredmények, Képek

Farsangi Vigasságok
2007. fenruár 21.

2007. február 17-én Farsangi Vigasságot rendezett a Pávakör.
A Művelőési Ház színházterme megtelt az érdeklődő vendégekkel.
Az idén nemcsak a tagok, de a feleségek is aktívan részt vettek a szórakoztató musorban.
Igazi meglepetést okozott, amikor az asszonyok férjeik fellépő ruhájában színpadra léptek, és még a Pávakör vezetőjét is nagy sikerrel utánozták.
Óriási sikert arattak a férfiak az - Egy asszonynak 9 fia - jelenettel.
Tovább...

Remény Nyugdíjas Klub
2007. fenruár 6.

Január 16-án a Remény Nyugdíjas Klub foglalkozásán előadást tartott a B.A.Z megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok érdekvédelmi szövetségének az elnöke,Teszárovics Miklós úr.
Témája: Az érdekvédelmi szövetség célja, működése a nyugdíjas társadalom érdekében végzett, végzendő teendők és feladatok.

 

 

Vissza az archívumhoz

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.