Testvértelepülések

 

  Hírek - Archívum 2008
Ünnepi Istentisztelet - Dr. Szabó Lajos taktaszadai lelkipásztor emlékére
2008. december 21.
Képek
Falu Karácsony
2008. december 20.


Képek a készülődésről
Képek a rendezvényről


2008 december 19-én Taktaszadán
már a kora reggeli órákban megkezdődött a karácsonyi készülődés. A Művelődési Ház konyhájában 13 kg lisztből dagasztottak az asszonyok, és sütötték a Falu kemencéjében, a mákos, a diós és a kakaós beiglit. Korán ébredtek a Micimackó Óvoda csöpségei is, akik már délelőtt betlehemezni indultak az intézményekbe, boltokba.Délután a karácsonyi ünnepségre szépszámmal sorakoztak a szépen feldíszített Művelődési Házba a falu lakói, felnőttek és gyerekek egyaránt.
Az épületbe érkezéskor kellemes karácsonyi dallamok fogadták a vendégeket, és egy jóságos mikulás bácsi, minden érkezőnek almát és szaloncukrot adott.
A színpad előtt angyalkákból készített kiállítás volt berendezve, melyet sok kíváncsi szem tekintett meg.

Az ünnepi műsort a Tigris Ifjúsági Klub tagjainak tündértánca nyitotta meg, majd Daruka Józsefné a Művelődési Ház szakmai vezetője köszöntötte az ünnepségre érkezett vendégeket. Köszöntőjében felidézte az adventi készülődést, és kiemelte a karácsonyi ünnepek szeretetteljes pillanatait. Az ünnepi műsor folytatásaként a Micimackó Napköziotthonos Óvoda óvónoje, Molnár Tiborné mondott ünnepi köszöntot , majd az óvodások kedves, betlehemes műsort mutattak be. A közönséggel megtelt épületben mindenki csodálattal nézte a kicsi óvodások színvonalas előadását. A csillogó szemű gyermekek műsora igazi meghitt pillanatokat teremtettek a nézők számára. Az ünnepi program folytatásaként a Móra Ferenc Általános Iskola tanuló karácsonyi verseket mondtak majd Cselényi Katalin ajándékversét adták elő. A Taktaszadai Pávakör tagjai karácsonyi dalok előadásával szereztek boldog pillanatokat a közönség számára. Igazi zenei élményt nyújtott az ANIMUS CSENGETTYŰ EGYÜTTES ünnepi előadása, a különleges hangzásvilág mindenki számára kellemes pillanatokat szerzett. Az ünnepség befejezéseként ajándékozásokra került sor. Elsőként a Vajtó János polgármester részére adtak át egy óriási fonott kalácsot, melyet a falu kemencéjében sütöttek. Szintén egy fonott kaláccsal köszönték meg a Pávakörnek az ünnepi műsorokban való színvonalas közreműködésüket. Az ünnepi műsor részként többször is olvastak fel részleteket a Bibliából, majd az ünnepség zárásaként útjára indítottak a szervezők egy Szent Borbála napján megszentelt Bibliát, melyet elsőként a polgármester kapott meg. Ezt a Bibliát azzal a céllal indították útjára, hogy minél többen olvassák, és folyamatosan adják tovább, és majd 2009 karácsonyán érkezik vissza a Falu Karácsonyának ünnepségére. Bíznak benn az útnak indítók, hogy nagyon sok ember fog olvasni egy-egy részletet a Bibliából.
A kellemes, meghitt hangulatú ünnepségről hazatérőket az épület előterében a falukemencében sütött beiglivel kínálták az ünnepség rendezői, s ezzel kívántak mindenkinek Áldott Ünnepeket!

Az ünnepség támogatói voltak:
Filep András: Az ANIMUS CSENGETTYŰ együttes fellépését szponzorálta
A rendezvény további támogatói voltak:
Taktaszada Községi Önkormányzat
Móra Ferenc Általános Iskola tanárai
Micimackó Napköziotthonos Óvoda dolgozói
M Tóth Istvánné a szülői munkaközösség vezetője
Gacsályi Miklósné
Pásztor János
Székely Zoltán
Babos Ödönné
Mecseiné Bekecsről

SPORT - Labdarúgás
2008. november 3.

2008. november 1-én játszották ez évi utolsó hazai mérkőzését a taktaszadai futballcsapatok. A lelkes, jó játéknak köszönhetően a szadai ifik 3:0-ra nyertek, míg a felnőttek 1:1-es eredményt értek el. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat a második helyen végzett a Megyei III. osztály Szerencs-Hegyaljai csoportban.
A csapat eredményei
Október 23-i megemlékezés
2008. november 3.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek 2008. október 22-én délután.
Oroszné Hegedűs Nóra köszöntője után a Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak (felkészítő: Sipos Gabriella), majd a Pávakörnek az ünnepi műsorát láthatták az emlékünnepélyen megjelentek.
Idősek napja
2008. október 11.

A hagyományokhoz híven ez évben is megrendezésre került az Idősek Napja.
Az Önkormányzat a település valamennyi 60 éven felüli nyugdíjasát, összesen 328 főt hívott meg az ünnepségre, melyet 2008. október 10-én délután 14 órakor tartottak. A Művelődési Házba érkező szépkorúakat a szervezők ajándékkal fogadták, a nyugdíjasok pénzt és ajándékcsomagot kaptak, majd ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak. Tovább
KÉPEK
Kemence átadás
2008. október 11.

2008. szeptember 29-én átadásra került a Művelődési Ház udvarán felépített kemence.
Az átadás napján a település kemence használatában jártas korosztályából közel 50 fő gyűlt össze, hogy a régmúlt időszakot felidézve, ismét megérezzék a kemencében sült ételek felejthetetlen illatát. A kellő szakértelemmel befűtött kemencében szorgos háziasszonyok által készített finom kelt tésztákból sült a pogácsa és a beigli.A kemencében finom húsos szalonnás étel is készült melyet jó ízűen fogyasztottak el a kemenceavatón résztvevők.
KÉPEK

Nemzetközi Cigánytánc Fesztivál
2008. október 11.

A taktaszadai cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében 2008. szeptember 27-én Nemzetközi Cigánytánc Fesztivál került megrendezésre a Művelődési Házban.
A nemzetközi fesztivál résztvevőit és a közönséget Vajtó János polgármester köszöntötte, aki méltatta a határon túli kapcsolatok ápolásának fontosságát és a különböző kultúrák megismerésének szükségességét. Az est háziasszonya és műsorvezetője Buri Niki volt. A nemzetközi fesztiválon Szlovákia, Ukrajna, Oroszország, Románia valamint hazai fellépők vettek részt és mutatták be a különböző országok cigánytánc kultúráját.
A rendezvényt Buri Ferenc a taktaszadai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke zárta. A műsoros program után a vendégek baráti beszélgetéssel, közös szórakozással fejezték be.
KÉPEK

Nyári tábor
2008. szeptember 3.

Szöveges beszámoló
Képek

60. Házassági Évforduló
2008. szeptember 1.

Vajtó János polgármester köszöntötte 60. házassági évfordulójukon Lánczi Lászlót és feleségét, Vass Gizellát. Az ifjú pár 8 évi udvarlás után 1948. augusztus 29-én délután 15.30 órakor kötöttek házasságot a takatszadai római katolikus templomban, ahol Belanszki József Győző plébános adta őket össze. Házasságukban két gyermekük született: 1955-ben Zsuzsa és 1950-ben pedig László. Sajnos már egyik gyermekük sem él, de látogatja őket vejük, menyük, 2 fiú és két lány unokájuk.
KÉPEK

Taktaszadai Falunap - 2008. augusztus 16.
2008. augusztus 17.

Megépült a kemence
2008. augusztus 17.
Megépült a Művelődési Ház udvarán a kemence, melyben kenyeret , kenyérlángost és egyéb kemencében készíthető ételeket fognak készíteni a helyi civilszervezetek.
Hímző tábor
2008. augusztus 17.

 

Hímző Tábor - 2008. augusztus 4-8.
A taktaszadai Idősek Otthonába került megrendezésre a HÍMZŐTÁBOR, melybe több település hímző szakkörének vezetői érkeztek Sárospataktól-Miskolcon át- Edelényig. A tábor célja volt a szakmai tapasztalatcsere és a vidéki hímzéstanulás. A szakmai munkák, hímzések az Iőosek Otthonában kiállításra kerültek.

Ballagás és Bolondballagás az iskolában
2008. június 20.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!
Gyermeknap az iskolában
2008. június 6.

A Móra Ferenc Általános Iskola tanuló részére a Szülői munkaközösség és a Diákönkormányzat gyermeknapot szervezett május 30-án. A nap programja először Tátika és táncbemutatóval kezdődött, ahol a lelkes kisdiákok magyar és külföldi énekeseket, együtteseket imitáltak nagy sikerrel. A fellépők nagy száma mutatja, hogy e műfaj diákjaink kedvencei közé tartozik.
A program további részében minden tanulócsoport akadályversenyen bizonyította rátermettségét. Itt meg kellett oldani memóriajátékot, ki kellett rakni puzzle-t. Játékos kislabda dobás, mocsárjárás erősítette az izmokat. Az akadályoknál pontokat kaptak a csapatok, amelyet az általuk készített menetlevélre gyűjtötték.
A szülői munkaközösség hot doggal és kólával, az iskolát támogató alapítvány fagyival vendégelte meg a megfáradt gyermekeket.
A helyezettek édességet kaptak jutalmul a Diákönkormányzattól.
A tartalmas program után jóllakottan és élményekben gazdagon fejezték be a napot a diákok.
KÉPEK

Gyermeknap az óvodában
2008. június 5.

Az Integrációs pályázat lehetőséget adott arra, hogy az óvodás gyermekek mindennapjait még színesebbé, gazdagabbá tegyük. Ruhaneműt, játékokat, gyümölcsöt, ajándékcsomagot és egy felejthetetlen gyermeknapi programot nyújtottunk a számukra. Ez a nap, a vidámságról, és a jókedvről szólt, ez a néhány fotó is erről tanuskodik. Bízunk abban, hogy a 2008-as Integrációs pályázatot is elnyerjük, és a következő év is hasonló programokkal kecsegtet majd!
KÉPEK
Pedagógusnap
2008. június 5.

2008. május 29-én került megrendezésre az Általános Iskola aulájában az Önkormányzat és az Általános Iskola Szülői Munkaközösségének szervezésében a pedagógusnapi ünnepség. Az ünnepségen az Önkormányzat nevében Vajtó János polgármester, a szülői munkaközösség nevében pedig M Tóth Istvánné köszöntötte a település valamennyi oktatásban résztvevő dolgozóját. M Tóth Ágnes és Gyurgyanszki Mark óvodás, valamint Kelemen Krisztián és Horváth Virág verssel köszöntötték a pedagógusokat.
KÉPEK

Beszámoló a taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola 2008. február 11-14 között megtartott Móra napok rendezvényeiről
2008. június 5.

Iskolánk 4. éve vette fel Móra Ferenc nevét. Azóta minden év februárjában hagyományosan Móra napokat tartunk. Ebben az évben is sor került e rendezvényre.
Február 11-én az alsós munkaközösség fontos eseménye volt a rendkívüli "Móra óra" az alsós gyermekek számára. Tanulóink már ismert elbeszéléseit, verseit mutatták be a nagyszerű írónak.
Érdeklődéssel hallgatták: A századik könyv, A csaló címú elbeszéléseket, az Isten kardja mondáját, s együtt zúgták mindannyian a "Cinege cipőjé"-ről a már jól ismert sorokat.
A rendkívüli órát Móra Ferenc megzenésített verseinek meghallgatása színesítette.
Remélhetőleg többen kaptak kedvet ahhoz, hogy a gyermek- és ifjúsági irodalom klasszikusától a jövőben még sok-sok írást megismerjenek.
Diákjaink részére a felsős munkaközösség sportvetélkedőt szervezett, /amit stílszerűen "Móra kupának" neveztünk el/ ahol 8 fős vegyes korosztályú csapatok mérték össze tudásukat sorversenyek keretében. A feladatok a megfelelő erőnlét mellett nem kevés ügyességet, koncentrációt és főleg együttműködést kívántak a diákoktól. Volt labdavezetés, labdapattogtatás, kötélhúzás, ügyességi versenyfutás. A programot végig izgultuk, mert nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. A sorrendet csak szoros kosárra dobás pontverseny döntötte el.
Február 14-én tartottuk immár 12. alkalommal a Körzeti Helyesírási Versenyt. Ebben az évben 63 tanuló vett részt a megmérettetésen. Ez volt az első alkalom, amikor ugyan versenyen kívül, de 11 Kaplonyból és Kálmándról, 2 erdélyi testvérközségből érkezett kisdiák is vállalta a feladatok megoldását.

Az elmúlt évek során hagyomány lett, hogy rajzpályázatot hirdetünk a Móra napok keretében. Ebben az évben "A kedvenc Mátyás mesém" volt a téma. A pályázatra 278 db pályamű érkezett 11 iskolából. A rajzokat a helyi civil szervezetek képviselői, mint társadalmi zsűri és nyugdíjas rajztanárunk bírálta. A zsűri elnökeként a "Móra rendezvények" elnöke Vajtó János polgármester úr tevékenykedett. Ezen a pályázaton is részt vettek testvérközségeink kisdiákjai is.
A beküldött rajzokból iskolánkban kiállítást rendeztünk. 28 pályamű ért el helyezést. A díjakat február 14-én adtuk át a kis művészeknek és felkészítő tanáraiknak.

Táncvizsga a Művelődési Házban
2008. május 27.

A HON Alapfokú Művészeti Iskola növendékei bemutatták az elmúlt évben tanult táncaikat a Művelődési Házban. A taktaszadai gyerekeket Kolláth Edit táncpedagógus tanította a különböző stílusú táncokra. A műsoruk színes és színvonalas volt. A gyerekek bemutattak standard táncot-angol keringot, latin táncokat: csacsacsát, makarénát. A népek táncából ebben az évben egy zsidó körtáncot és egy kantryt sikerült elsajátítaniuk. Tekintettel arra, hogy 2008 a "Reneszánsz éve", ezért a gyerekek egy reneszánsz táncot is megtanultak. Igazi meglepetést okoztak a gyerekek a saját összeállítású, Germus Anita vezetésével, koreográfiájával összeállított tánc előadásával. Érdemes megjegyezni, hogy a Tigris Ifjúsági Klub táncosai könnyedén és nagy élvezettel tanulják az újabbnál-újabb táncokat, melyeket szívesen mutatnak be a települési rendezvényeken is.
KÉPEK
Családi Piknik
2008. május 2.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás Taktaszada lakosságát, ugyanis a Családi Piknik rendezvény napján először csak borús volt az égbolt, majd egyre tartalmasabb záporok zavarták meg a települési önkormányzatának, intézményeinek, civilszervezeteinek, testvértelepülésüknek és a baráti társaságoknak nagy élvezettel készített bográcsozását...
További részletek, Képek

PÁVAKÖR - Köszönő levél
2008. április 12.

Tisztelt Partnerünk!
Örömmel tájékoztatom, hogy a taktaszadai PÁVAKÖR tagjai eddigi sikeres szakmai elismeréseik mellett 2008. április 5-én a rendezvény szervezésben és szórakoztató műsor gyártásában is bizonyították tehetségüket.

A PÁVAKÖR és baráti társaságuk fergeteges hangulatban Bolond - bálban - bolondoztak kora estétől - kora hajnalig.
A szórakoztató program perceit az éjfélkor tartott tombolasorsolás tette még izgalmasabbá.
A rendkívül sok hasznos és értékes tombola-nyereményeket a rendezvény támogatói juttatták el a bál szervezőihez.
Ezúton fejezzük ki hálás köszönetünket a támogatásért a PÁVAKÖR nevében.
Köszönjük, hogy az általunk szervezett bál sikeréhez önzetlen segítőkészségével, tombola felajánlásával hozzájárult, és ezzel még sikeresebbé tette rendezvényünket.
Őszinte tisztelettel köszönjük támogatását.
További munkájához sok sikert és magánemberként pedig erőt-egészséget kívánunk!

Bolond Bálban bolondoztak a Pávakörösök
2008. április 06.

2008. április 5-én "Bolond-bálban bolondoztak a PÁVAKÖR-ösök" és a bál vendégei.
A hagyományokhoz híven ez évben is vidám bulit szervezett a taktaszadai híres PÁVAKÖR, akik hatszoros ARANYPÁVA DÍJ, és egy ARANYPÁVA NAGYDÍJ birtokosai.
Tovább...

Bolond-bált rendez a Pávakör
2008. március 18.

2008. április 5-én Bolond-bált rendez a PÁVAKÖR a Művelődési Házban. Amennyiben együtt szeretne mulatni a társasággal 1600.-Ft/fo áron jegyet vásárolhat március 28-ig a meghívó személynél.
Kérjük foglalja el helyét 18.30-ig! Tekintse meg műsorainkat! Majd ezt követően Flamózzon és Bugizzon velünk! Tombolasorsolásunkon is jó szórakozást kívánunk, melyhez köszönettel fogadjuk felajánlásukat.

Szeretettel várjuk
PÁVAKÖR

Taktaszadai vasúti megállóhely
2008. március 18.

A közeli napokban került átadásra a taktaszadai vasúti megállóhelyen az önkormányzat által épített praktikus, esztétikus kis váróterem, mely a vonatra várakozók kényelmét biztosítja, és véd a kellemetlen idojárási viszonyoktól is. A mutatós kis építményen olvashatjuk a település nevét is, mint vasúti megállóhelyet. Kellemes utazást, kényelmes várakozást!

Körzeti rajzverseny
2008. március 18.

A körzeti rajzversenyen szép számú csapattal képviseltette magát iskolánk. Több kategóriában is megméretették magukat a diákok. A csapat tagjai sikeresen szerepeltek, hiszen több értékes helyezést értek el. Horváth Virág 8. o tanuló művészettörténeti kategóriában első helyezést ért el a taktaszadai még élő hagyomány a gyékényfonás bemutatásával. Tóth Anikó 8.o diák üvegfestés kategóriában lett első. Ebben a művészeti ágban Kovács Krisztián 8.o tanuló 2. lett. Textilfestésben Berta Réka 5. osztályos kisdiák 2.helyezést ért el.
A szép munka eredményeként Horváth Virág és Tóth Anikó továbbjutott a megyei rajzversenyre.
Alsó tagozatos kisdiákjaink Mádon mérették meg magukat. Baráz Dávid .Kanalas Evelin, Kelemen Krisztián, Tóth Krisztián 2. osztályos, Kiss Martin, Király Bence, Tóth Tamás 3. osztályos és Tóth Szilveszter 4. osztályos tanuló kitett magáért, de sajnos nem lettek helyezve.
Büszkék vagyunk, hogy tanítványaink szorgalmas, tehetséges diákok, akik tovább öregbítették iskolánk hírnevét példát adva társaiknak.

Hagyományos Húsvétolás
2008. március 17.

2008. március 17-én 14 órakor a Művelődési Házban került megrendezésre a Hagyományos Húsvétolás. A hangulatos húsvéti jelképekkel feldíszített épületbe húsvéti sonkával, kaláccsal teli kosarakkal, finomabbnál-finomabb, mutatósabbnál-mutatósabb süteményekkel teli tálcákkal és az itókákat tartalmazó üvegekkel érkeztek a vendégek. A szervező: Daruka Józsefné a hagyományokhoz híven most is kitett magáért.
Öt témakörben hirdetett versenyt, melyre 7 intézmény és civilszervezet jelentkezett:
    Móra Ferenc Általános Iskola
    Micimackó Napköziotthonos Óvoda
    Pávakör
    Nyugdíjas Klub
    Tornászok
    Díszítőkör
    Ifjúsági Klub

Versenyezni lehetett:
    Húsvéthoz kötődő süteményekkel
    Húsvéti viccekkel
    Húsvéti kérdezz-felelekkel
    Húsvéti történetekkel (8-10 perces színpadi előadás)
    Húsvéti versekkel
Minden korosztály kivette részét a versenyből, a szereplésből és nagy élvezettel hallgatták egymás műsorát az egybegyűltek, miközben jó ízűen falatoztak a húsvéti finomságokból. Az ünnepség közben kedves verssel és néhány meghitt gondolattal köszöntötték a 80. születésnapját ünneplő Benyus Józsefnét is.
4 fős zsűri figyelte az előadásokat és véleményezte az elkészült süteményeket.
Zsűri elnöke volt: Puskás Jánosné Szerencsi Bocskai Gimnázium tanára
Zsűri tagjai voltak: Vajtó János polgármester, Szász Tilda, Sajóvámosi Műveőodési Ház vezetője, Germus István önkormányzati-képviselő. Nehéz döntést köveőoen került sor az eredményhirdetésre.

Az első helyezett óriás csoki nyulat és óriás kakaós-fonott kalácsot kapott. A második helyezett csoki tojással teli kosarat nyert. A harmadik helyezett pedig bon-bont kapott ajándékba. A szorgalmas munkák eredményeként három különdíj is kiosztásra került, ennek elismeréseként a díjazottak a közönség nagy meglepetésére és a gyerekek nagy-nagy örömére egy-egy élő nyuszit kaptak, egy-egy óriási piros csoki tojással.

A díjak kiosztása után a húsvétolók még jó hangulatban elfogyasztották a maradék sonkát, kalácsot, süteményt, és közben a fiúk-férfiak meglocsolták a lányokat-asszonyokat, majd kellemes húsvéti ünnepeket kívánva elköszöntek egymástól.

E jó hangulatú rendezvény után talán még hangulatosabb lesz az otthoni húsvét megszervezése is. Biztos, hogy otthon is majd felelevenedik egy-egy jó ötlet, egy-egy kedves történet, vagy egy kellemes versecske amit a Hagyományos Húsvétoláson ismertek meg, vagy hallottak.
Köszönet a hangosításért felelős személyeknek.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden családnak!
KÉPEK

Március 15-i megemlékezés
2008. március 15.

2008. március 14-én 14.30 órakor került sor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepség megtartására a Művelődési Házba.
Ünnepi beszédet mondott: Kolláth Edit a HON Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakiskola pedagógusa
Közreműködtek: Taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola növendékei, Taktaszadai Pávakör
Az emlékműsorban Bodnár Dávid a Nemzeti Dalt szavalta el, majd Tóth Anikó mondott verset, ezt követoen pedig a Pávakör énekelt.
Az emlékműsor után a Petőfi emlékműnél koszorút helyezett el: Vajtó János polgármester, Pestiné Borza Erzsébet a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Pásztor Jánosné, Micimackó Napköziotthonos Óvoda vezetője, Búri Ferenc, Kisebbségi Önkormányzat elnöke.
KÉPEK

Móra napok
2008. február 19.

Beszámoló a taktaszadai Móra Ferenc Általános Iskola 2008. február 11-14 között megtartott Móra napok rendezvényéről.

Iskolánk 4. éve vette fel Móra Ferenc nevét. Azóta minden év februárjában hagyományosan Móra napokat tartunk. Ebben az évben is sor került e rendezvényre.
Február 11-én az alsós munkaközösség fontos eseményes volt a rendkívüli "Móra óra" az alsós gyermeke számára. Tanulóink már ismert elbeszéléseit, verseit mutatták be a nagyszerű írónak.
Érdeklődéssel hallgatták A századik könyv, A csaló című elbeszéléseket, az Isten kardja mondáját, s együtt zúgták mindannyian a "Cinege cipőjé"-ről a már jól ismert sorokat.A rendkívüli órát Móra Ferenc megzenésített verseinek meghallgatása színesítette. Remélhetőleg többen kaptak kedvet ahhoz, hogy a gyermek- és ifjúsági irodalom klasszikusától a jövőben még sok-sok írást megismerjenek.
Diákjaink részére a felsős munkaközösség sportvetélkedőt szervezett, /amit stílszerűen "Móra kupának" neveztünk el/ ahol 8 fős vegyes korosztályú csapatok mérték össze tudásukat sorversenyek keretében. A feladatok a megfelelő erőnlét mellett nem kevés ügyességet, koncentrációt és főleg együttmuködést kívántak a diákoktól. Volt labdavezetés, labdapattogtatás, kötélhúzás, ügyességi versenyfutás. A programot végig izgultuk, mert nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. A sorrendet csak szoros kosárra dobás pontverseny döntötte el.

Február 14-én tartottuk immár 12. alkalommal a Körzeti Helyesírási Versenyt. Ebben az évben 63 tanuló vett részt a megmérettetésen. Ez volt az első alkalom, amikor ugyan versenyen kívül, de 11 Kaplonyból és Kálmándról, 2 erdélyi testvérközségből érkezett kisdiák is vállalta a feladatok megoldását.

Az elmúlt évek során hagyomány lett, hogy rajzpályázatot hirdetünk a Móra napok keretében. Ebben az évben "A kedvenc Mátyás mesém" volt a téma. A pályázatra 278 db pályamű érkezett 11 iskolából. A rajzokat a helyi civil szervezetek képviselői, mint társadalmi zsűri és nyugdíjas rajztanárunk bírálta. A zsűri elnökeként a "Móra rendezvények" elnöke Vajtó János polgármester úr tevékenykedett. Ezen a pályázaton is részt vettek testvérközségeink kisdiákjai is.

A beküldött rajzokból iskolánkban kiállítást rendeztünk. 28 pályamű ért el helyezést. A díjakat február 14-én adtuk át a kis művészeknek és felkészíőo tanáraiknak.
KÉPEK

Vissza a Archívumhoz

 

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.