Testvértelepülések

 

  Községi Könyvtár

Cím: 3921 Taktaszada, Petőfi Sándor utca 17.

Telefon:06-30/152 75 61
Email:
taktaszadakonyvtar@freemail.hu
Nyitva tartás:
Hétfőn: 15.00-17.00
Csütörtökön. 15.00-17.00
A könyvtárat 1960-ban hozta létre az akkori Községi Tanács. Jelenlegi helyén 1978-tól működik, önálló épületben. A könyvtár alapterülete. 92 m2. A könyvtár mint tájékoztató intézmény szolgáltatásaival segíti az olvasóvá nevelést, a dokumentumokban való tájékozódást. Lehetővé teszi, hogy a település lakossága érdeklődésének megfelelő szak-és szépirodalmi dokumentumokból igényeit kielégíthesse.A könyvtár fenntartásáról Taktaszada Község Önkormányzata gondoskodik. A működéshez szükséges pénzügyi fedezetet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár biztosítja. A könyvtár köteteinek száma: 4660 db Regisztrált használó: 212 Fő

Szolgáltatások


Helyben használat
A könyvtár biztosítja, hogy állományának erre rendelt részét látogatói (nem csak a beiratkozottak) helyben használhassák. A helyben használat ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A könyvtárhasználók minden korlátozás nélkül kézbe vehetik a szabadpolcokon elhelyezett dokumentumokat, könyveket és folyóiratokat.

Könyvtárközi kölcsönzés
A könyvtár azokat a dokumentumokat, amelyek gyűjteményében nem találhatók meg, könyvtárközi kölcsönzés útján biztosítja olvasói részére. Az eredeti művek kölcsönzése belföldön ingyenes, a másolatokért azonban a kölcsönadó könyvtár térítési díjat kérhet. A más könyvtártól kapott dokumentumok használatának feltételeit a kölcsönadó könyvtár szabja meg.

Internet használat
A számítógépek használatára vonatkozó szabályzatban foglaltak betartásával - térítési díj nélkül - lehetőség van számítógép, az internet és az intézmény által rendelkezésre bocsátott programok használatára.
A számítógép és az internet használatához segítséget nyújt a könyvtár dolgozója.
14 éven aluli olvasóinknak az internet használatát (a csoportos foglalkozások kivételével) csak akkor tesszük lehetővé, ha ezt szülőjük (gondviselőjük) engedélyezte.

Könyvtárlátogatás
Csoportos foglalkozások megvalósítására - akár civil szervezeteknek is - a könyvtár vezetőjével előre egyeztetett időpontban lehetőséget biztosítunk.

 
 
 

 

 


Pásztor Jánosné
polgármester

Pávakör első CD-je

Dalok a Cd-ről:
1.
A Takta partján
2.
Szerelmes dalok

 

© 2002-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.