 |
| |
Receptklub |
 |
|
Öntetek |
| Nyers
salátához öntet |
|
2dl
hideg húsleves, kevés reszelt vörös hagyma, pici citromlé,
kevés reszelt citrom héja, metélő hagyma apróra vágva, kevés
petrezselyem levél, só, bors, 2 kanál olaj. Hideg helyen
tároljuk.
|
| Savanyító
öntet |
|
3
evőkanál ecet, 2,5 dl víz, pici só és cukor, kevés reszelt
hagyma, bors, olaj, ez mind a készítendő salátához arányosítva.
Az ecettel és cukorral korrigáljuk az ízeket. |
| Párolt
káposztához öntet |
|
1
dl tejföl, 2 nagy kanál olaj, kevés mustár, só, bors, 1
kanál citromlé, jól elkeverjük és teszünk még hozzá 2 kanál
tejfölt, 4 főtt tojásnak a sárgályát szitán áttörve és jól
kidolgozzuk. |
| Majonézes
öntet |
| 1
evőkanál mustár, só, törött bors fehér, 1 dl tejföl, 1 teáskanál
citromlé, jól elkeverjük, ezt követően 2 nagy kanál tubusos
majonézt adunk hozzá. |
| Tejfölös
öntet |
|
1
evőkanál mustárt kevés porcukorral , pici sóval minimális
citromlével, 2,5 dl tejföllel elkeverünk, ha sűrűre sikerült
a tejföl minőségétől függően akkor tejjel vagy húslevessel
hígítjuk. |
| Ecetes
öntet |
|
3
evőkanál ecet 2,5 dl vízhez. Ezt kevés sóval és cukorral
elkeverjük. A salátától függően reszelt hagymát, napraforgó
olajat és fekete borsot ízlés szerint teszünk hozzá. |
| Póréhagymás
saláta öntet |
|
2 közepes póréhagyma, 1 kis fej édeskáposzta, 1 alma lereszelve
1 sárgarépa megfőzve, és áttörve leves szűrőn, majonéz 3-4
kanállal, 5 kanál joghurt, édes paprika, apróra vágott petrezselyem
zöld. A káposzta kiemeli a póré hagyma ízét, gazdag vas
tartalommal rendelkezik. |
Jó
étvágyat kívánunk!
|
Pásztor
Jánosné
polgármester |
|